Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Πρόγραμμα πρόληψης καρδιαγγειακών νοσημάτων

Πολλά έχει προσφέρει στην υγεία των πολιτών του Δήμου Καλαμάτας το πρόγραμμα πρόληψης καρδιαγγειακών νοσημάτων και προαγωγής της υγείας των πολιτών, με αξιοποίηση εφαρμογών τηλεϊατρικής, που υλοποιεί ο Δήμος με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ 2007 - 2013. Από το Μάρτιο του 2014 μέχρι και το Φεβρουάριο του 2015, πραγματοποιήθηκαν 997 εξετάσεις σε 344 δημότες και το πρόγραμμα εξακολουθεί να εκτελείται, ενώ έχει υποβληθεί αίτημα παράτασης μέχρι 30-09-2015. Μάλιστα, οι ιατροί Παναγιώτης Σταφυλάς και Παναγιώτης Πουλικαράκος συνεχίζουν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους, ενώ έχει λήξει η σύμβαση μίσθωσης έργου τους από τις 28-02-2015, καθώς έχουν δεχθεί να παρέχουν τις υπηρεσίες τους χωρίς αμοιβή για το παρόν διάστημα.
Το προσωπικό του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» ενημερώθηκε σταδιακά από τον κ. Πουλικαράκο για τον τρόπο με τον οποίο γίνονται οι μετρήσεις ιατρικών παραμέτρων σε εξεταζόμενους και η καταγραφή τους σε υπολογιστή, τις οποίες περιλαμβάνει το εν λόγω πρόγραμμα πρόληψης. Τα στελέχη του «Βοήθεια στο σπίτι» συμμετέχουν ενεργά στην επιτυχή εκτέλεση του προγράμματος πρόληψης και μέχρι σήμερα, έχουν διενεργηθεί μετρήσεις σε πολίτες από αυτό το προσωπικό:
 
• Στη Δημοτική Ενότητα Αρφαρών σε 56 άτομα και
• Στη Δημοτική Ενότητα Θουρίας σε 90 άτομα.
• Στις Τοπικές Κοινότητες του ορεινού όγκου του Ταϋγέτου, θα ξεκινήσουν οι μετρήσεις διαφόρων ιατρικών παραμέτρων σε εξεταζόμενους την επόμενη εβδομάδα &
• Στην Τοπική Κοινότητα Καλαμάτας, θα διατεθεί στο Δημοτικό Ιατρείο το δεύτερο σετ τηλεϊατρικής, στο οποίο διενεργήθηκε αναβάθμιση λογισμικού και το προσωπικό του «Βοήθεια στο σπίτι» θα προχωρήσει στην υλοποίηση του προγράμματος και εκεί.
 
Τελικός στόχος είναι η εξακολούθηση εκτέλεσης του προγράμματος πρόληψης καρδιαγγειακών νοσημάτων με τη βοήθεια της τηλεϊατρικής από το Δήμο Καλαμάτας, με τη βοήθεια του προσωπικού του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι».
 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech