Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Οι καταγγελίες για τον Πρόεδρο της Τ.Κ. Άριος

Ο Σύλλογος Προέδρων & Εκπροσώπων Ν. Μεσσηνίας διαβίβασε προς το Δήμαρχο και άλλους αποδέκτες την εξής απόφασή του:

«Σήμερα, 29 Ιουλίου 2015, στο Δημοτικό Κατάστημα Καλαμάτας και στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, συνεδρίασε, κατόπιν νόμιμης πρόσκλησης εκ μέρους του Προέδρου, το ΔΣ του Συλλόγου Προέδρων και Εκπροσώπων Ν. Μεσσηνίας, το οποίο κατόπιν διαλογικής συζήτησης αποφάσισε τα εξής:
Σχετικά με την καταγγελία της δημοτικής υπαλλήλου της Δημοτικής Ενότητας Άριος του Δήμου Καλαμάτας και εφόσον είναι αληθής και ευσταθεί, περί αναφερόμενης κακομεταχείρισής της από τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Άριος, ο Σύλλογος των Προέδρων και Εκπροσώπων Ν. Μεσσηνίας θεωρεί ότι η πράξη είναι ανεπίτρεπτη και καταδικαστέα, προσβάλλει το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και πλήττει βάναυσα το θεσμό του Προέδρου και δεν αρμόζει σε αιρετούς τέτοιου είδους συμπεριφορά. Ευελπιστούμε ότι η δικαιοσύνη θα πράξει τα δέοντα προς όλες τις κατευθύνσεις».

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Σε σχέση με την απόφαση αυτή και το ζήτημα που θίγεται, ο Δήμαρχος, ερωτηθείς, δήλωσε τα εξής: «Είναι προφανές ότι η Δημοτική Αρχή καταδικάζει φαινόμενα επιθετικότητας και, πολύ περισσότερο, φαινόμενα χειροδικίας.
Ό,τι συνέβη στον Άρι θα κριθεί από τη Δικαιοσύνη.
Από διοικητικής πλευράς, τους αιρετούς ελέγχει το Υπουργείο Εσωτερικών διά της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Ο Δήμος Καλαμάτας απέστειλε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση όλα τα παραστατικά στοιχεία (αναφορά της υπαλλήλου, ιατροδικαστική έκθεση) για τις δικές της ενέργειες.
Η υπάλληλος έκανε αίτηση για απόσπαση και αποσπάσθηκε στη Διεύθυνση Πρόνοιας, ενώ η υπάλληλος της ΔΕ Θουρίας - όπως ζήτησε - δε θα αναλάβει την εξυπηρέτηση της ΔΕ Άριος.
Για το ζήτημα αυτό, θα αναμείνουμε τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης».

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech