Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 403

Η σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής (28 Ιανουαρίου 2014)

Συνήλθε σήμερα, στην 5η/2014, συνεδρίασή της η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καλαμάτας, για συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί των εξής θεμάτων, ως ακολούθως:

 1. Διενέργεια επαναληπτικής φανερής προφορικής πλειοδοτικής δημοπρασίας για εγκατάσταση και λειτουργία ψυχαγωγικών παιγνίων τύπου α) carousel, β) παιδικό τρενάκι και γ) λούνα παρκ, κατά την περίοδο της θρησκευτικής εορτής της Υπαπαντής του Χριστού. Η δημοπρασία απέβη άγονη, καθώς ουδείς προσήλθε.

karouzel

2. Διάθεση πιστώσεων δημοτικού προϋπολογισμού οικον. έτους 2014, όπως για την ανάπλαση της περιοχής του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας ύψους 846.000 ευρώ, καθώς και για την αποπεράτωση των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων του Νιαρχαίϊκου λιοτριβιού στ’ Αρφαρά, ύψους 40.000 ευρώ. Εγκρίθηκε.

megaro 1 niarxaiiko-liotrivi

ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΕΖΟΔΡΟΜΩΝ ΚΑΙ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΣΤΟ ΛΑΔΑ

3. Επί των πρακτικών της επιτροπής διενέργειας του ανοιχτού μειοδοτικού διαγωνισμού για το έργο «Ανάπλαση πεζοδρόμων Αγίου Νικολάου – κεντρικής οδού και πλατείας Αγίου Βασιλείου στην Τοπική Κοινότητα Λαδά». Προσωρινός ανάδοχος αναδείχθηκε η εταιρεία NaquatecAE, με έκπτωση 44,02% επί προϋπολογισμού μελέτης 182.524 ευρώ με το ΦΠΑ.

lada

4. Επί του πρακτικού της επιτροπής ανοικτού διεθνούς διαγωνισμού για την «Προμήθεια υγρών καυσίμων και λιπαντικών ελαίων για τις ανάγκες του Δήμου Καλαμάτας και των Νομικών Προσώπων για το έτος 2014 - 2015» προϋπολογισμού 778.279,83 ευρώ με το ΦΠΑ. Όσον αφορά στην προμήθεια υγρών καυσίμων, ουδεμία προσφορά κατετέθη. Θα ακολουθήσει η διαδικασία των διαπραγματεύσεων για την ανάθεση της εν λόγω προμήθειας, με τους όρους που περιελάμβανε η διακήρυξη. Για τα λιπαντικά, υπεβλήθησαν δύο προσφορές, ελέγχθησαν τα δικαιολογητικά και η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη.

5. Έγκριση τεχνικών προδιαγραφών και κατάρτιση όρων διακήρυξης πρόχειρου μειοδοτικού διαγωνισμού για «Προμήθεια γάλακτος για τους εργαζόμενους στο Δήμο Καλαμάτας και στα Νομικά του Πρόσωπα για το έτος 2014», προϋπολογισμού 58.245,45 ευρώ πλέον ΦΠΑ. Εγκρίθηκε.

gala

ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΕΡΙΞ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ

6. Κατάρτιση όρων και σύνταξη διακήρυξης για τη διενέργεια ανοιχτού μειοδοτικού διαγωνισμού του έργου «Ανάπλαση τμήματος Παραλιακής Ζώνης Καλαμάτας (Πλατεία Ανάστασης)», προϋπολογισμού 428.766 ευρώ με το ΦΠΑ, με χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΔΕΠΙΝ. Εγκρίθηκε.

Μέσω του έργου αυτού, θα διαμορφωθεί η πλατεία του Ιερού Ναού Αναστάσεως στην Παραλία Καλαμάτας γύρω από την εκκλησία, ενώ παρέμβαση θα διενεργηθεί και στην οδό Ναυαρίνου.

anastasi

Το νέο δάπεδο της οδού Ναυαρίνου ανυψώνεται κατά 7,5 εκ. για να βρεθεί σχεδόν συνεπίπεδο με την υπόλοιπη πλατεία και το πλάτος της οδού διαμορφώνεται στα 6,5 μ., γίνεται έτσι προσπάθεια λειτουργικής ένταξης του τμήματος αυτού της Ναυαρίνου, με την ανύψωση της στάθμης και το νέο υλικό κατασκευής, στην αναδιαμόρφωση – ανακατασκευή της πλατείας. Ο δρόμος θα συνεχίσει να έχει τη λειτουργία που έχει σήμερα, αλλά ταυτόχρονα μετατρέπεται σε λειτουργικό κομμάτι της νέας διαμόρφωσης. Η μικρή ανύψωση του δρόμου κατά 7,5 εκ. σχεδόν στο επίπεδο της πλατείας θα θέσει τις προϋποθέσεις για ηπιότερη κίνηση σ’ αυτό το μικρό τμήμα της Ναυαρίνου. Εκατέρωθεν της οδού, για να δυσκολεύεται η παράνομη στάθμευση και για την προστασία των πεζών, θα τοποθετηθούν προστατευτικές μπάρες.

Ο χώρος γύρω από την εκκλησία καλύπτεται από τσιμεντόπλακες 40/40 γκρι χρώματος, ανάγλυφες, που γεμίζουν τα κενά ενός καννάβου 5,00x5,00 μ. και ο οποίος ορίζεται από λωρίδες πλάτους 1,00 μ. Οι λωρίδες σχηματίζονται εξωτερικά από μάρμαρα λευκά Καβάλας 0,20x0,60 εκατ. και εσωτερικά από χτενιστό Καρναζέικο διαστάσεων 0,60x0,60 εκ. Το δεύτερο ορθογώνιο σχηματίζεται από κυβόλιθους χρώματος γκρι σκούρου διαστάσεων 10x21x10 εκ. Το δυτικό και νότιο τμήμα της πλατείας αποτελεί η απόληξη του νοτίου πεζοδρομίου, που όπως έχει ήδη αναφερθεί καλύπτεται με πλάκες τσιμέντου χρώματος γκρι με ραβδώσεις στην επιφάνεια της.

Στο βόρειο, στο δυτικό και στο νότιο τμήμα της πλατείας δημιουργείται δενδροστοιχία που περιλαμβάνει και τα υπάρχοντα πεύκα. Μεταξύ των δέντρων τοποθετούνται καθιστικά από μεταλλικό ανοξείδωτο σκελετό με ξύλινο κάθισμα και πλάτη. Όμοια καθιστικά τοποθετούνται στο νότιο τμήμα της πλατείας.

Στην πλατεία προβλέπεται ελεγχόμενη είσοδος αυτοκινήτων από την οδό Ναυαρίνου προς την κεντρική είσοδο του Ναού και έξοδος από την βορινή πλευρά προς την δημοτική οδό, στην οποία δημιουργείται χώρος στάθμευσης για 5 αυτοκίνητα.

ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΑΝΑΛΗΨΕΩΣ

7. Κατάρτιση όρων και σύνταξη διακήρυξης για τη διενέργεια ανοιχτού μειοδοτικού διαγωνισμού του έργου «Ανάπλαση κοινόχρηστου χώρου πλατείας Ανάληψης του Δήμου Καλαμάτας», προϋπολογισμού 264.072 ευρώ με το ΦΠΑ, με χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΔΕΠΙΝ. Εγκρίθηκε.

ekklisia-analipsis 1

Το φυσικό αντικείμενο του έργου αυτού, με δημόσια δαπάνη 264.072,00 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, βασίζεται σε πέντε άξονες:

1. αντικατάσταση της τσιμεντένιας δαπεδόστρωσης που περιβάλλει το Ναό

2. ανάδειξη και ταυτόχρονη επέκταση του πρασίνου (υψηλού και χαμηλού)

3. χωροθέτηση θέσεων στάθμευσης αυτοκινήτων για τις ανάγκες της Εκκλησίας και των πιστών

4. γενική επισκευή και αντικατάσταση στέγης του κτίσματος που βρίσκεται στη νότια πλευρά του καμπαναριού

5. νέος φωτισμός.

ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟΣ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΦΛΩΡΟ

8. Κατάρτιση όρων και σύνταξη διακήρυξης για τη διενέργεια ανοιχτού μειοδοτικού διαγωνισμού του έργου «Κατασκευή ποδηλατόδρομου Αγίου Φλώρου» Δήμου Καλαμάτας, προϋπολογισμού 116.350 ευρώ με το ΦΠΑ, με χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδος 2007 – 2013» του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Εγκρίθηκε.

agios-flwros

Πρόκειται να κατασκευαστεί ποδηλατόδροµος µήκους 600 µέτρων και πλάτους 2 µέτρων ανάµεσα σε υπάρχοντα δηµοτικό δρόµο και στο ποτάµι Πάµισος, που διασχίζει την Τοπική Κοινότητα του Αγίου Φλώρου. Οι εργασίες που θα γίνουν αφορούν στη δηµιουργία µικρών τοιχίων εγκιβωτισµού, κρασπέδων, ασφαλτοτάπητα και κατακόρυφης και οριζόντιας σήµανσης.

9. Έγκριση ή μη άσκησης ενδίκου βοηθήματος. Εγκρίθηκε η άσκηση ενδίκου βοηθήματος.

10. Τροποποίηση προϋπολογισμού οικον. έτους 2014 κληροδοτήματος «ΓΡΗΓ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ». Εγκρίθηκε.

11. Κατάρτιση όρων και σύνταξη διακήρυξης για την εκμίσθωση ενός ισογείου καταστήματος που βρίσκεται επί της οδού Αγ. Γεωργίου 11 στην Καλαμάτα, ιδιοκτησίας κληροδοτήματος «ΓΡΗΓ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ». Εγκρίθηκε με τιμή πρώτης προσφοράς 400 ευρώ, για επαγγελματική στέγη ισόγεια, επιφανείας 98 τετρ. μέτρων.

12. Έγκριση της μελέτης του έργου «Τσιμεντοστρώσεις αγροτικών δρόμων και κατασκευή μικρών τεχνικών» κληροδοτήματος «ΓΡΗΓ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ». Αφορά σε έργα στην Τοπική Κοινότητα Λαδά, προϋπολογισμού 10.000 ευρώ.

13. Ορισμός συμβολαιογράφου για αγοραπωλησίες ακινήτων (εκτός ημερησίας διατάξεως). Εγκρίθηκε.

14. Ψήφιση πιστώσεων που ανετράπησαν στο οικον. έτος 2013 και διατίθενται στο οικον. έτος 2014 (εκτός ημερησίας διατάξεως). Εγκρίθηκε.

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech