Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Προκηρύξεις - Διαγωνισμοί

Επικίνδυνα τα σαπιοκάραβα στο λιμάνι

Για πολλούς παράγοντες επικινδυνότητας όσον αφορά στα τέσσερα κατασχεθέντα πλοία που βρίσκονται στο λιμένα Καλαμάτας, κάνει λόγο ο Κεντρικός Λιμενάρχης Καλαμάτας Πλοίαρχος ΛΣ Παναγιώτης Μποτίνης, σε έγγραφό του που απευθύνεται στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Καλαμάτας. Χαρακτηριστικά τονίζει τα ακόλουθα: «Η Υπηρεσία μας προέβη την 29 – 07 – 2015 στην έκτακτη επιθεώρηση των ανωτέρω πλοίων, από την οποία διαπιστώθηκε ότι η κατάσταση και των τεσσάρων πλοίων είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένη, με αποτέλεσμα να κρίνεται επιτακτική και αναγκαία η άμεση απομάκρυνσή τους από το λιμένα Καλαμάτας. Η παρατεταμένη παραμονή τους και η γενικότερη κατάστασή τους έχει δημιουργήσει ιδιαίτερα σοβαρά προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία του λιμένα Καλαμάτας. Επιπλέον, υφίσταται κίνδυνος πρόκλησης ναυτικού ατυχήματος και πρόκλησης ρύπανσης του θαλάσσιου περιβάλλοντος σε ενδεχόμενη βύθισή τους λόγω εισροής υδάτων στο εσωτερικό τους».

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμαρχος μετέβη στον Εισαγγελέα την Τρίτη 28 Ιουλίου 2015, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας και του έθεσε το θέμα της απομάκρυνσης των τεσσάρων κατασχεθέντων πλοίων. Ο Δήμαρχος ζήτησε τη βοήθεια του Εισαγγελέα, προκειμένου να απομακρυνθούν άμεσα τα πλοία αυτά, με τη διαδικασία που έχει ακολουθηθεί σε άλλα λιμάνια της χώρας (ορισμός μεσεγγυούχου).

Ο Εισαγγελέας ζήτησε την αποστολή του εγγράφου, το οποίο συνέταξε και απέστειλε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας. Αναμένονται οι περαιτέρω ενέργειες του Εισαγγελέα Καλαμάτας.

katasxethenta-ploia_1.jpgkatasxethenta-ploia_2.jpg

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech