Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Προκηρύξεις - Διαγωνισμοί

Περιορισμός της σπατάλης ηλεκτρικού ρεύματος και ύδατος σε σχολικές μονάδες

Με έγγραφό του προς τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ο Δήμαρχος επισημαίνει την αναγκαιότητα περιορισμού της σπατάλης ηλεκτρικού ρεύματος και ύδατος στις σχολικές μονάδες του Δήμου Καλαμάτας.

Στο έγγραφο του Δημάρχου αναφέρονται, μεταξύ άλλων, τα εξής:
«Μετά από ελέγχους στις Σχολικές Μονάδες του Δήμου μας, διαπιστώθηκε άσκοπη χρήση του ηλεκτροφωτισμού σε ώρες που δε χρειάζεται (ηλιοφάνεια) και χρήση πρόσθετων συσκευών θέρμανσης ή ψύξης, οι οποίες είναι ηλεκτροβόρες, με αποτέλεσμα τη σημαντική αύξηση της κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος και αντίστοιχη επιβάρυνση της σχετικής δαπάνης.
Επισημαίνεται ότι λόγω της οικονομικής κρίσης και των συνεχών περικοπών των πιστώσεων, ο Δήμος αντιμετωπίζει μεγάλες δυσκολίες στην πληρωμή των διογκούμενων λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος. Η ΔΕΗ, από την άλλη, ειδοποιεί ότι η καθυστέρηση πληρωμής θα οδηγήσει στην παρακράτηση των δημοτικών τελών και φόρων, από τους οποίους μισθοδοτείται, μεταξύ άλλων, μέρος των δημοτικών υπαλλήλων.
Παρατηρείται, επίσης, άσκοπη κατανάλωση και απώλεια νερού σε ορισμένες Σχολικές Μονάδες, με αντίστοιχα επιβαρυντικά αποτελέσματα για το Δήμο Καλαμάτας.
Παρακαλούμε όπως επιστήσετε την προσοχή των Διευθυντών των Σχολικών Μονάδων αρμοδιότητάς σας, προκειμένου να προχωρήσουν στον ορισμό υπευθύνου από το προσωπικό κάθε Σχολείου και, σε συνεργασία με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, να ενεργήσουν για τη λήψη κατάλληλων μέτρων περιορισμού της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας και ύδατος. Η στοιχειώδης εφαρμογή των αρχών της οικιακής οικονομίας, που καθένας έχει υιοθετήσει στο σπίτι του, είναι αναγκαία και για την εύρυθμη λειτουργία των Σχολικών Μονάδων, το δε παράδειγμα εξοικονόμησης πόρων από πλευράς των διδασκόντων θα λειτουργήσει θετικά και για τα παιδιά μας, τους μαθητές».

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech