Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Προκηρύξεις - Διαγωνισμοί

Υπογραφή συμβάσεων για παρέμβαση στην πλατεία Υπαπαντής και άλλα έργα

Ο Δήμαρχος υπέγραψε σήμερα, Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016, συμβάσεις για την πραγματοποίηση των εξής έργων:

1. «Μικροδιαμορφώσεις και παρεμβάσεις φύτευσης στον προαύλιο χώρο του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Υπαπαντής (διαχείριση κίνησης & στάθμευσης οχημάτων)». Ανάδοχος είναι ο Παναγιώτης Κ. Φιλανδριανός, που προσέφερε έκπτωση 2% αναφορικά με έργο προϋπολογισμού 12.632 ευρώ με το ΦΠΑ, που χρηματοδοτείται από δημοτικούς πόρους. Οι παρεμβάσεις θα εκτελεσθούν με σύμφωνη γνώμη της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας και αποσκοπούν στην προστασία της πρόσβασης και στην ασφάλεια των πεζών από και προς το Μητροπολιτικό Ιερό Ναό της Υπαπαντής, απελευθερώνοντας ζωτικό χώρο της πλατείας Υπαπαντής από τα τροχοφόρα.

Συγκεκριμένα, στη νότια πλευρά της πλατείας θα γίνουν επιφανειακές φυτεύσεις σε επιλεγμένα σημεία, με σκοπό να εξασφαλισθεί η αποτροπή της ανεξέλεγκτης σήμερα στάθμευσης τροχοφόρων. Παράλληλα, με κατάλληλη επιφανειακή φύτευση και με τοποθέτηση εμποδίων (κολονάκια από μάρμαρο) θα αποκλειστεί η πρόσβαση τροχοφόρων στο ζωτικό για τη λειτουργία του Ναού δυτικό αύλειο χώρο. Η πρόσβαση προς την κύρια είσοδο του Ναού θα είναι ελεγχόμενη όσον αφορά στα αυτοκίνητα και θα τυγχάνει διαχείρισης με ενσύρματες βυθιζόμενες μπάρες. Προκειμένου να υλοποιηθεί ο έλεγχος πρόσβασης, θα περιοριστεί το υφιστάμενο άνοιγμα που διαμορφώνουν οι λιθόκτιστοι (με μαρμαρόπετρες) τοίχοι περίφραξης, με μικροεπεκτάσεις τους, σαν συνέχειά τους. Δυτικότερα, στον ίδιο χώρο, θα φυτευθούν δένδρα και θα καθαιρεθούν και απομακρυνθούν οι τσιμεντοστρώσεις που περιβάλλουν τις βάσεις των προτομών των αοιδίμων Μητροπολιτών, προκειμένου ο περιβάλλων χώρος τους να φυτευθεί. Νέα φωτιστικά θα αντικαταστήσουν τις εκεί υπάρχουσες κατεστραμμένες βάσεις επίγειου φωτισμού των προτομών.

Για την υποστήριξη της κύριας πρόσβασης των πεζών προς το χώρο της πλατείας θα διαμορφωθεί πεζοδρόμιο, που θα δαπεδοστρωθεί με κυβόλιθους, στο χώρο δυτικά του προαυλίου και των σκαλοπατιών. Η διαμόρφωση του πεζοδρομίου θα διευκολύνει την πρόσβαση των πεζών από τις οδούς Μπενάκη και Υπαπαντής.

2. «Κατασκευή τοίχου αντιστήριξης και λοιπές εργασίες στο Κοιμητήριο Καλαμάτας». Μειοδότης είναι η εταιρεία Παντεχνική Μεσσηνίας – Δ. Μουτσώκος και Συνεργάτες ΕΕ, που προσέφερε έκπτωση 3% όσον αφορά σε έργο προϋπολογισμού 8.000 ευρώ με το ΦΠΑ, με χρηματοδότηση από δημοτικούς πόρους. Σκοπός της παρέμβασης είναι η άρση της επικινδυνότητας του υφιστάμενου νότιου τοίχου αντιστήριξης του μνημείου των πεσόντων, καθώς και τμήματος του σε επαφή τοίχου περίφραξης του κοιμητηρίου (βόρεια και ανατολικά του κτηρίου του οστεοφυλακίου). Παράλληλα, θα οριοθετηθεί με λιθοδομή ο υφιστάμενος χώρος εναπόθεσης χώματος και θα γίνουν δαπεδοστρώσεις με σκυρόδεμα μικρών επιφανειών σε χώρους που το επιβάλλουν οι λειτουργικές ανάγκες χρήσης.

3. «Εργασίες βελτίωσης κοιμητηρίων στα Χριστοφιλαίϊκα, Βρωμόβρυση κ.λπ.». Ανάδοχος είναι ο Ιωάννης Π. Λαμπρόπουλος, που προσέφερε έκπτωση 2% όσον αφορά σε έργο προϋπολογισμού 12.633 ευρώ με το ΦΠΑ, με χρηματοδότηση από δημοτικούς πόρους. Η μελέτη αφορά σε εργασίες επισκευών κυρίως στα οστεοφυλάκια, καθώς και σε άλλους χώρους των κοιμητηρίων στις Τοπικές Κοινότητες Χριστοφιλαίϊκων, Αιθαίας, Σταματινού, Βελανιδιάς, Βρομόβρυσης, Αρφαρών, Αιπείας.

4. «Διευθέτηση αγωγού ομβρίων στην οδό Βέντρις». Ανάδοχος είναι ο Ιωάννης Π. Λαμπρόπουλος, που προσέφερε έκπτωση 35%, όσον αφορά σε έργο προϋπολογισμού 12.500 ευρώ με το ΦΠΑ και με χρηματοδότηση από ΣΑΤΑ. Θα κατασκευασθεί νέος αγωγός ομβρίων, σε συνέχεια του υπάρχοντος αγωγού στην οδό Βέντρις στην Καλαμάτα, με επέκταση του δικτύου απορροής ομβρίων σε μήκος 30 μέτρων. Παράλληλα, θα γίνουν οι προβλεπόμενες, από το σχέδιο πόλης, επεμβάσεις για τη δημιουργία δρόμου, ώστε να δοθεί πρόσβαση στις όμορες οικίες.

ypapanti22.jpg

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech