Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Προκηρύξεις - Διαγωνισμοί

Ανακύκλωση και κομποστοποίηση στο 19ο Νηπιαγωγείο Καλαμάτας

Γνωρίζουν καλά τις διαδικασίες της κομποστοποίησης και της ανακύκλωσης οι μικροί μαθητές του 19ου Νηπιαγωγείου Καλαμάτας. Μάλιστα, απάντησαν με τον καλύτερο τρόπο και έδειξαν πως είναι πολύ καλά ενημερωμένοι, όταν τους έκαναν σχετικές ερωτήσεις στελέχη της Διεύθυνσης Διαχείρισης Απορριμμάτων και Οχημάτων του Δήμου Καλαμάτας, που τους επισκέφθηκαν πριν μερικές ημέρες. Οι υπάλληλοι του Δήμου περιγράφουν τις εντυπώσεις τους ως εξής:

«Επισκεφθήκαμε στις 3 Μαρτίου 2016 μετά από πρόσκληση της διευθύντριας κ. Μητσέα Βασιλικής, το 19ο Νηπιαγωγείο Καλαμάτας, με σκοπό να μιλήσουμε στα παιδιά για την αξία της ανακύκλωσης. Από την πρώτη ματιά, ο επισκέπτης αισθάνεται την αγάπη των ανθρώπων του Νηπιαγωγείου για την ομορφιά και το περιβάλλον. Άριστα φροντισμένα παρτέρια μέσα σε υλικά που επαναχρησιμοποιούνται όπως παλιά λάστιχα αυτοκινήτων, φωτεινά χρώματα στους τοίχους και πεντακάθαρη αυλή προδιαθέτουν ευχάριστα κάθε παιδί, μα και ενήλικα, που θα περάσει το κατώφλι του σχολείου αυτού.
Η μεγαλύτερη και ιδιαίτερα ευχάριστη έκπληξη, όμως, ήταν η κατάρτιση αυτών των μικρών παιδιών στο θέμα της ανακύκλωσης. Όχι μόνον γνώριζαν τα υλικά που ανακυκλώνονται, αλλά μας έδειξαν πώς το κάνουν καθημερινή πράξη στο σχολείο τους, πετώντας τα υλικά στους αντίστοιχους κάδους ανακύκλωσης υλικών συσκευασίας και μικρών ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, που τους έχουν παραχωρηθεί από το Δήμο Καλαμάτας. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι με πρωτοβουλία των εργαζομένων, το Νηπιαγωγείο διαθέτει και κάδο κομποστοποίησης, όπου τα παιδιά απορρίπτουν τα οργανικά υπολείμματα και μάλιστα έχει παραχθεί και ικανή ποσότητα κόμποστ. Με μεγάλη ικανοποίηση ακούσαμε τα παιδιά να περιγράφουν άριστα τη διαδικασία της κομποστοποίησης, να μεταφέρουν με τον ενθουσιασμό και την αθωότητα της ηλικίας τους την ατόφια χαρά που περιέχει η δημιουργία.
«Φτιάξαμε χώμα», μας είπαν, «κι εκεί φυτέψαμε τα λουλούδια μας μέσα σε παλιές ρόδες αυτοκινήτων».
Φύγαμε γεμάτες απ' το βουητό της ανοιξιάτικης μέρας και της σοφίας των μικρών παιδιών. Αξίζουν συγχαρητήρια στις νηπιαγωγούς και στους γονείς των παιδιών που στηρίζουν ενεργά το έργο τους».

 

nhpagwgeio_1_Medium.JPGnhpagwgeio_2_Medium.JPGnhpagwgeio_3_Medium.JPG

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech