Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Προκηρύξεις - Διαγωνισμοί

Αποζημίωση ιδιοκτήτη ιστιοφόρου

Στον ηλεκτρονικό Τύπο και σε εφημερίδες δημοσιοποιήθηκε καταγγελία ότι δήθεν ο Δήμαρχος δεν αποζημιώνει ιδιοκτήτη ιστιοφόρου, που χρησιμοποιήθηκε στο στολισμό του λιμανιού τα προηγούμενα Χριστούγεννα. Επί της καταγγελίας επισημαίνονται τα εξής:
1. Με οδηγία του Δημάρχου, ο Δήμος και τα Νομικά του Πρόσωπα (εν προκειμένω το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο) αποπληρώνουν όλες τις υποχρεώσεις τους άμεσα και αυτή η συμπεριφορά αποτελεί παράδειγμα φερεγγυότητας και υπευθυνότητας.
2. Οι υποχρεώσεις του Δήμου και των Νομικών Προσώπων του αναλαμβάνονται και αποπληρώνονται σύμφωνα με τις διαδικασίες που προβλέπονται από το Νόμο και το Δημόσιο Λογιστικό. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, το Διοικητικό Συμβούλιο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου αποφασίζει και στη συνέχεια ο Επίτροπος (Υπουργείο Οικονομικών) εγκρίνει την εκταμίευση των χρημάτων.
3. Συνιστάται, λοιπόν, στους διαμαρτυρόμενους να ακολουθήσουν τις προβλεπόμενες από το Νόμο διαδικασίες. Υποχρέωση του Δημάρχου και των Δημοτικών Συμβούλων είναι η εκπλήρωση των καθηκόντων τους ως ορίζουν οι Νόμοι και τίποτε άλλο.
4. Τελικά, στη συγκεκριμένη περίπτωση ο Δήμαρχος ουδεμία άμεση εμπλοκή έχει, ουδέν έχει αποφασίσει και η φροντίδα του είναι να συμβάλει στην απόδοση δικαιοσύνης και στη διόρθωση λαθών, όπου, όμως, αυτό μπορεί να γίνει και όσο μπορεί να γίνει και με όποιο νόμιμο τρόπο αυτό γίνεται.

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech