Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Προκηρύξεις - Διαγωνισμοί

Κεντρικός αγωγός ύδρευσης της Καλαμάτας

Η Καλαμάτα υδρεύεται με νερό από το Πήδημα, το οποίο προσάγουν δύο αγωγοί: ο ονομαζόμενος Φ300, κατασκευής περιόδου 1930, που δεν αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα και ο ονομαζόμενος Φ600, κατασκευής 1978, που αντιμετωπίζει πολλές φορές προβλήματα διαρροών λόγω έλλειψης καθοδικής προστασίας, με αποτέλεσμα το φαινόμενο της ηλεκτρόλυσης του μετάλλου από το οποίο αποτελείται και, κατά συνέπεια, τις διαρροές. Και οι δύο αγωγοί είναι του Συνδέσμου Ύδρευσης Δήμων Καλαμάτας, Μεσσήνης & Κοινοτήτων περιοχής Καλαμάτας. Παρά την παλαιότητά τους, έλλειψη νερού δεν παρατηρείται, δεδομένης και της αξιοποίησης από τη ΔΕΥΑΚ και το Σύνδεσμο ορισμένων γεωτρήσεων.
Για την επίλυση του προβλήματος, έχει αρχίσει εδώ και μία τριετία η εκπόνηση μελέτης σχετικά με την κατασκευή αγωγού διαμέτρου 800 χιλιοστών, η οποία έχει σχεδόν ολοκληρωθεί. Το έργο αυτό είναι μεγάλο και, με τιμές προ τριετίας περίπου, είναι ύψους 13 εκατ. ευρώ με το ΦΠΑ, γι' αυτό και σκοπός του Δήμου Καλαμάτας και του Συνδέσμου και της ΔΕΥΑΚ είναι η ένταξή του στο ΕΣΠΑ.
Επίσης, έχει ξεκινήσει η μελέτη διασύνδεσης του αντλιοστασίου Πηδήματος με τις πηγές Αγίου Φλώρου, για την εξασφάλιση άφθονου πόσιμου ύδατος.
Τα ΔΣ του Συνδέσμου και της ΔΕΥΑΚ και οι εργαζόμενοι σ' αυτά τα Νομικά Πρόσωπα καταβάλλουν κάθε προσπάθεια να επιλύουν προβλήματα, όταν αυτά εμφανίζονται και να διασφαλίζουν στους πολίτες το ύψιστο αγαθό του νερού, αν είναι δυνατόν χωρίς απρόοπτα. Ζητούμε συγγνώμη, πάντως, για την ολιγόωρη ταλαιπωρία του προηγουμένου Σαββάτου.

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech