Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Προκηρύξεις - Διαγωνισμοί

Τα κρουαζιερόπλοια Hamburg και Minerva στην Καλαμάτα

Την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016, κατέπλευσε στις 13.00, στο λιμάνι Καλαμάτας, το κρουαζιερόπλοιο ''Ηamburg'', με σημαία Bahamas. Το προερχόμενο από τον Πειραιά σκάφος, με 273 επιβάτες και πλήρωμα 170 ατόμων, παρέμεινε στην Καλαμάτα μέχρι τις 18.00, οπότε ανεχώρησε για το Παλέρμο Ιταλίας. Οι επιβάτες περιηγήθηκαν την πόλη κατά κύριο λόγο.

Το Σάββατο 12 Νοεμβρίου, αφίχθη στο λιμένα Καλαμάτας το κρουαζιερόπλοιο ''Μinerva'', σημαίας Bahamas, στις 6.30 και απέπλευσε στις 17.00. Είχε 194 επιβάτες, πλήρωμα 172 ατόμων και οι επισκέπτες περιηγήθηκαν την πόλη. Το σκάφος προήρχετο από το Δικελί Τουρκίας και μετά την Καλαμάτα κατευθύνθηκε στο Ναύπλιο.
Τους επιβάτες και των δύο σκαφών υποδέχθηκε αντιπροσωπεία του Δήμου Καλαμάτας και τους προσέφερε χάρτες της πόλης, κάρτες που έχει εκδώσει ο Δήμος Καλαμάτας, ενώ τους έδωσε και τουριστικές πληροφορίες.

 

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ COSTA CROCIERE

Με σκοπό την τόνωση του τουρισμού κρουαζιέρας και ιδίως εν όψει του θέρους 2017, ο Δήμαρχος απέστειλε επιστολή στους αρμοδίους της εταιρείας Costa Crociere, συνοδευόμενη με κατάλληλο πληροφοριακό υλικό, στην οποίαν αναφέρονται τα εξής:
«Άρχισε να λειτουργεί στην Καλαμάτα, στις αρχές Οκτωβρίου 2016, ένα νέο λαμπρό μουσείο παραδοσιακής φορεσιάς και κοσμήματος, που δημιούργησε το Λύκειον των Ελληνίδων Καλαμάτας, σε κτήριο ιδιοκτησίας του Δήμου Καλαμάτας (επισυνάπτονται φωτογραφίες). Μία νέα ατραξιόν για τους επισκέπτες προστίθεται στα μουσεία της πόλης της Καλαμάτας, μιας πόλης όμορφης, φιλόξενης και ασφαλούς.
Έχουμε τη χαρά να υποδεχόμαστε σε τακτική βάση τα κρουαζιερόπλοια της εταιρείας σας, Costa Crociere, από το Σεπτέμβριο του 2014. Ο Δήμος μας, μαζί με το «καλωσορίσατε» στους επιβάτες και το πλήρωμα, θέτει στη διάθεση των σκαφών σας ένα ασφαλές λιμάνι, που παρέχει διαχείριση απορριμμάτων των κρουαζιεροπλοίων, με χαμηλό αντίτιμο, καθώς και τη δυνατότητα ανεφοδιασμού με νερό.
Η πόλη της Καλαμάτας, όμως, και η περιοχή της έχουν και πολλά άλλα πλεονεκτήματα. Μπορείτε να τα δείτε με συντομία στο νέο φυλλάδιο, που ο Δήμος Καλαμάτας εξέδωσε ειδικά για τον τουρισμό κρουαζιέρας. Επίσης, σας αποστέλλουμε ένα DVD με τις ομορφιές της Καλαμάτας και της γύρω περιοχής.
Με χαρά θα συνεχίσουμε να υποδεχόμαστε τα όμορφα σκάφη της Costa Crociere και να δείχνουμε την πατροπαράδοτη ελληνική φιλοξενία στους επιβάτες και τα πληρώματά τους!»

HAMBURG_0_Medium.JPGHAMBURG_1_Medium.JPGHAMBURG_2_Medium.JPGMINERVA_1_Medium.JPGMINERVA_2_Medium.JPGMINERVA_3_Medium.JPG

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech