Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Προκηρύξεις - Διαγωνισμοί

Επέστρεψε η αποστολή από τη Νίσυρο

Η αποστολή του Δήμου Καλαμάτας επέστρεψε από τη Νίσυρο, όπου μετέσχε στις εκδηλώσεις για τα 70 χρόνια από την ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου στον εθνικό κορμό, ενώ έλαβε μέρος και σε εκδήλωση στην Κω, στο πλαίσιο του ταξιδιού επιστροφής.

Σήμερα, Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018, σε συνέντευξη Τύπου, ο Δήμαρχος ανέφερε - μεταξύ άλλων - τα εξής για το συγκεκριμένο ταξίδι: «Ο Δήμος Καλαμάτας είναι υπερήφανος διότι κάναμε μία πράξη, η οποία έχει και εθνική διάσταση. Μετά από 20 χρόνια πήγαμε και πάλι στη Νίσυρο, όπου μεταφέραμε την αγάπη μας και τη συμπαράστασή μας στις δύσκολες ώρες - από ψυχολογική άποψη - που περνούν οι γενναίοι μας ακρίτες».
Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε για τη συμμετοχή τους το Μορφωτικό Σύλλογο Μεσσηνίας, τους Ελληνομνήμονες και τους Δημοτικούς Συμβούλους με επικεφαλής τη Μαρία Οικονομάκου, η οποία είχε την ευθύνη διεκπεραίωσης μιας δύσκολης αποστολής, που περιελάμβανε εκδηλώσεις στη Νίσυρο και στην Κω.
«Ήταν μια τόνωση για τους ακρίτες μας», επεσήμανε ο Π. Νίκας, προσθέτοντας ότι «το λάδι της Καλαμάτας θα ανάβει ολοχρονίς τα καντήλια της Νισύρου. Θα είναι μία συμβολική πράξη και το θέμα αυτό θα πάει στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για να ψηφισθεί».
Ο Δήμαρχος τόνισε ότι «δεν πήγαμε εκεί για να διαφημίσουμε τρόφιμα ή παραγωγές της Καλαμάτας. Πήγαμε εκεί, με τη συμπαράσταση του Επιμελητηρίου και των επιχειρηματιών, για να τα δωρίσουμε, για να δουν την πρόοδο της περιοχής μας και τι παράγει αυτός ο ευλογημένος τόπος».
Ο Π. Νίκας ευχήθηκε κι άλλες πόλεις να κάνουν αυτές τις ενέργειες, προσθέτοντας τα εξής: «Όπως μου ζήτησαν και υπουργοί και βουλευτές, ο Δήμος Καλαμάτας είναι διαθέσιμος να πάει και στο Αγαθονήσι και στους Φούρνους, σε όλα τα νησιά της ακριτικής περιοχής όπου θεωρείται ότι μπορεί να προσφέρει κάτι».
Η Μαρία Οικονομάκου χαρακτήρισε την εμπειρία πρωτόγνωρη, επισημαίνοντας τη φιλοξενία και την αγάπη που εισέπραξε η αποστολή στην Κω και στη Νίσυρο. Προσέθεσε δε ότι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της αποστολής θα εισηγηθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο την ανάπτυξη κι άλλων δράσεων με τους Νισύριους σε επίπεδο παιδείας, τουρισμού, πολιτισμού.

1.jpeg2.jpg3-apologismos-nisyrou.JPG

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech