Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Προκηρύξεις - Διαγωνισμοί

Διανοίξεις οδών Μπουλούκου και Ψαρών και διαπλάτυνση οδού Δράκου

Ο Δήμος Καλαμάτας θα προχωρήσει στη διάνοιξη της οδού Μπουλούκου μετά το Πάσχα, δεδομένου ότι υπάρχει σχετική οικονομική πρόβλεψη.

Σημειώνεται πως στην οδό αυτή έχει παραμείνει ένα μικρό αδιάνοικτο κομμάτι. Για το τμήμα αυτό αναμενόταν ο προσδιορισμός της τιμής μονάδος, ώστε να αποζημιωθεί ο ιδιοκτήτης και να ακολουθήσει η πλήρης διάνοιξη του δρόμου. Ο ιδιοκτήτης του ακινήτου, όμως, δέχθηκε – με υπεύθυνη δήλωσή του – να καταλάβει ο Δήμος Καλαμάτας το χώρο προς διάνοιξη του δρόμου, παρά το γεγονός ότι η διαδικασία για την τιμή μονάδος είναι σε εξέλιξη.
Ακόμη, στις 21 Μαΐου 2018 θα διεξαχθεί δίκη, ώστε να προσδιορισθεί τιμή μονάδος για την αποζημίωση των ιδιοκτητών της οδού Ψαρών, προκειμένου να διανοιγεί ο δρόμος αυτός σε περιοχή νοτίως της οδού Μακεδονίας και δυτικά του Δημοτικού Πάρκου Σιδηροδρόμων. Η διάνοιξη αυτής της οδού θα επιφέρει βελτίωση της συγκοινωνίας μεταξύ του κέντρου της πόλης και του λιμανιού.
Τέλος, κυρώθηκε από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου η μεμονωμένη πράξη εφαρμογής σχεδίου πόλεως για τη διαπλάτυνση της οδού Δράκου, επί σειράς οικοδομικών τετραγώνων και μέχρι την οδό Λαιΐκων, που θα έχει ως αποτέλεσμα έναν πλατύτερο δρόμο και θα δώσει τη δυνατότητα στη ΔΕΥΑΚ να προβεί στην κατασκευή συλλεκτηρίου αγωγού ομβρίων, για την αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής από ακραία καιρικά φαινόμενα.

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech