Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Προκηρύξεις - Διαγωνισμοί

To Δημοτικό Συμβούλιο συνεδρίασε την Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019

Στην 1η/2019 συνεδρίασή του συνήλθε το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, το βράδυ της Πέμπτης 17 Ιανουαρίου 2019 και έλαβε αποφάσεις επί πλήθους θεμάτων, τα κυριότερα από τα οποία είναι τα εξής:

ΜΝΗΜΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΑΡΜΕΝΙΩΝ

Εγκρίθηκε η χωροθέτηση μνημείου για τη γενοκτονία των Αρμενίων από τους Τούρκους στη βορειοανατολική γωνία της πλατείας Φραγκόλιμνας, σύμφωνα με την εισήγηση της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών. Παρόν στη συνεδρίαση ήταν και το ΔΣ της κοινότητας των Αρμενίων στην Καλαμάτα.
Ο Δήμαρχος επεσήμανε ότι «αισθανόμαστε αδέρφια, διαχρονικά, με τους Αρμένιους. Έχουμε κοινούς αγώνες. Δυστυχώς, δεν τελεσφόρησε η προσπάθειά του 1917 για ίδρυση ελληνοαρμενικού κράτους. Αισθανόμαστε ότι και οι Αρμένιοι έχουν τα ίδια αισθήματα απέναντί μας». Ο Π. Νίκας επεσήμανε πως η κοινότητα των Αρμενίων στην Καλαμάτα έχει προσφέρει πολλά και είναι τιμή για την πόλη να φιλοξενήσει το μνημείο της γενοκτονίας των Αρμενίων από τους Τούρκους, στο οποίο θα αναρτηθεί και η σημαία του νέου αρμενικού κράτους.

 

ΔΑΚΟΚΤΟΝΙΑ/2019

dakos-elias

Αναφορικά με τη δακοκτονία του 2019, αποφασίσθηκε η συμμετοχή του Δήμου και η ένταξη περιοχών Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων στο πρόγραμμα δακοκτονίας, σύμφωνα με την εισήγηση του Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης & Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος της Διεύθυνσης Γεωτεχνικών Υπηρεσιών και τη σχετική γνώμη των Συμβουλίων των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων και των Εκπροσώπων των Τοπικών Κοινοτήτων. Επίσης, ορίσθηκαν υπεύθυνοι για κάθε Δημοτική και Τοπική Κοινότητα οι αντίστοιχοι Πρόεδροι των Συμβουλίων των Δημοτικών & Τοπικών Κοινοτήτων και οι Εκπρόσωποι των Τοπικών Κοινοτήτων. Δακοκτονία θα διενεργηθεί στις εξής Κοινότητες: Καλαμάτα, Λαίϊκα, Ασπρόχωμα, Αντικάλαμος, Σπερχογεία, Βέργα, Μικρή Μαντίνεια, Θουρία, Αιθαία, Άνθεια, Αριοχώρι, Αλώνια, Άμμος, Ανεμόμυλος, Μικρομάνη, Ασπροπουλιά, Άρις, Πλατύ, Πήδημα, Άγιος Φλώρος, Αρφαρά, Άμφεια, Πηγές.
Ο Δήμαρχος επεσήμανε πως ευθύνεται το κράτος γιατί είναι ανίκανο να ανταποκριθεί ακόμη και σε βασικές λειτουργίες, όπως είναι η δακοκτονία. Η Μεσσηνία έχει χάσει ίσως και 100 εκατομμύρια ευρώ από τη φετινή αποτυχία της δακοκτονίας και το κράτος πρέπει να καλύψει αυτές τις απώλειες.
Ο Π. Νίκας τόνισε ότι είναι αναγκαίο οι διαγωνισμοί για τη δακοκτονία να γίνονται ανά τριετία, το κράτος πρέπει να δίνει την πρέπουσα χρηματοδότηση και ο έλεγχος να είναι αυστηρός στους εργολάβους που διενεργούν τη δακοκτονία. Τέλος, ανέφερε πως πολλά χωριά δεν μπαίνουν στη διαδικασία, γιατί δεν έχουν καμία εμπιστοσύνη στο κράτος, για τις υπηρεσίες που αυτό παρέχει. Το σωστό είναι να μπαίνουν όλοι στη συγκεκριμένη διαδικασία, αλλά ο Δήμος δεν μπορεί να εισηγηθεί θετικά για τα χωριά που δεν θέλουν να μετάσχουν στη δακοκτονία.

 

ΣΥΣΣΙΤΙΟ ΚΑΙ ΤΟ 2019

sussitio-

Εγκρίθηκε η συνέχιση παροχής συσσιτίου από το Δήμο Καλαμάτας, κατά τη διάρκεια του 2019, σε άπορους και άστεγους συνανθρώπους μας. Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε την Πολεμική Αεροπορία που με το μηχανισμό της παρασκευάζει το συσσίτιο, το οποίο είναι απολύτως ελεγμένο και υγιεινό. Τόνισε δε πως από το Δημοτικό Προϋπολογισμό καλύπτονται οι ανάγκες των εμπερίστατων ανθρώπων, που έχουν δυσκολίες ακόμα και για την καθημερινή διατροφή τους.

 

Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΑΘΗΝΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

kratikh-orxhstra-athinvn

Ανήμερα την εορτή της Υπαπαντής του Χριστού, στις 2 Φεβρουαρίου 2019, η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών θα δώσει εορταστική συναυλία στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, το οποίο αποπερατώθηκε και πιστοποιήθηκε. Το πρόγραμμα θα περιλάβει έργα Μπετόβεν, Μότσαρτ, Σκαλκώτα, Σαιν-Σανς, Ντβόρζακ και Μπραμς, υπό τη διεύθυνση του Νίκου Χαλιάσα. Σολίστ: Νίκος Μάνδυλας, βιολί – Εμμανουήλ Γουβέλης, βιόλα. Σχετική έγκριση για τη διοργάνωση της συναυλίας παρέσχε το Δημοτικό Συμβούλιο.
Το μεγάλο αυτό πολιτιστικό γεγονός θα συμπέσει και με τα εγκαίνια του Μεγάρου Χορού, το μεσημέρι της ίδιας μέρας, από την ΑΕ τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Η είσοδος στη συναυλία θα γίνει με εισιτήριο, που θα στοιχίζει 10 ευρώ. Η διαχείριση των εισιτηρίων θα γίνει από την ΚΕ «Φάρις» του Δήμου Καλαμάτας και το Δημοτικό Ωδείο και αυτά θα διατεθούν σε συγκεκριμένο χώρο στο Πνευματικό Κέντρο.
Ο Δήμαρχος ζήτησε εκ των προτέρων συγγνώμη, διότι ο χώρος του Μεγάρου Χορού είναι συγκεκριμένος και δεν μπορεί να καλύψει όλη τη ζήτηση εκ μέρους του κοινού.

 

ΑΓΟΡΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΓΟ ΟΜΒΡΙΩΝ

Το Σώμα ενέκρινε την απευθείας αγορά ακινήτων (αγροτεμαχίων) στην εκτός σχεδίου περιοχή της Τ.Κ. Σπερχογείας του Δήμου Καλαμάτας, με σκοπό την ολοκλήρωση της κατασκευής του έργου «Κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ομβρίων οδού Αθηνών – Νέας Εισόδου στο τμήμα από Θουρία έως Νέδοντα ποταμό του Δήμου Καλαμάτας Α΄ Φάση (Τμήμα από Θουρία έως Νοσοκομείο)». Η απευθείας αγορά τμημάτων ακινήτων είναι συνολικής αξίας 13.326,80 € και η αποζημίωση των επικειμένων ανέρχεται σε 25.042,00 €.
Ο αγωγός αυτός και εκείνος που έπεται, λειτουργούν περίπου κατά τα δύο τρίτα και παίρνουν τα όμβρια από την παλιά εθνική οδό Καλαμάτας – Τρίπολης.

 

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΦΟΡΕΩΝ

Εγκρίθηκε η επιχορήγηση των παρακάτω συλλόγων - φορέων:
I. «ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ – ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΩΦΩΝ ΚΑΙ ΒΑΡΗΚΟΩΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ», για τη διοργάνωση εκδήλωσης
II. «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΜΑΝΗΣ», για τη διοργάνωση εκδήλωσης
III. «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΝΙΑΤΩΝ», για τη διοργάνωση εκδήλωσης.

 

ΝΕΟΣ ΧΩΡΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

DSCN2610 Medium

DSCN2615 Medium

DSCN2617 Medium

DSCN2619 Medium

Ως χώρος συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, όταν αυτές θα πραγματοποιούνται μεσημέρι, ορίσθηκε η - κατάλληλα διαμορφωμένη - αίθουσα συνεδριάσεων του νέου Δημαρχείου, που βρίσκεται στο ισόγειο του Α΄ κτηρίου.

 

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ

apporimmatoforo

Εγκρίθηκε η υποβολή αιτήματος στο Υπουργείο Εσωτερικών για την πρόσληψη έξι (6) ΔΕ Χειριστών Μηχανημάτων, δεκατριών (13) οδηγών και είκοσι πέντε (25) εργατών καθαριότητας, για χρονικό διάστημα από τη λήξη της απασχόλησης των σήμερα υπηρετούντων συμβασιούχων εργαζόμενων, προερχόμενων είτε από την 843/2018 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου είτε από τους πίνακες προσωρινά επιτυχόντων της προκήρυξης 3Κ/2018 του ΑΣΕΠ (εφόσον, βέβαια, δημιουργηθεί και για αυτούς, τους δεύτερους, πρόβλημα), μέχρι την ανάληψη υπηρεσίας από τους αντίστοιχους εργαζόμενους που θα προκύψουν από τους πίνακες των οριστικά επιτυχόντων της παραπάνω προκήρυξης, ώστε να μη δημιουργηθούν προβλήματα λόγω ελλείψεως προσωπικού μετά τη λήξη ισχύος συμβάσεων εργασίας.

 

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΩΤΑΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ/ΤΕΙ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Panepistimio-Tei

 Τέλος, εγκρίθηκε ψήφισμα υπέρ της αναβάθμισης του Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ Πελοποννήσου.

 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech