Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Προκηρύξεις - Διαγωνισμοί

×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 403

Βραβείο Αειφόρου Αστικής Κινητικότητας 2013

Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος «Ευφυής Ενέργεια – Ευρώπη», η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε εκπονήσει τριετές σχέδιο (Μάιος 2010 – Απρίλιος 2013) με σκοπό την προώθηση σε πανευρωπαϊκό επίπεδο Σχεδίων για την Αειφόρο Αστική Κινητικότητα. Προς τούτο, δημοσίευσε κατευθυντήριες γραμμές για τη σύνταξη αυτών των σχεδίων, οι οποίες επικαιροποιούνται ανά τακτά διαστήματα.

Πρόσφατα, η Επιτροπή προκήρυξε σχετικό χρηματικό βραβείο για τα Σχέδια Αειφόρου Αστικής Κινητικότητας για το 2013, ύψους 10.000 ευρώ, όσον αφορά σε δράσεις ευαισθητοποίησης σε τοπικό επίπεδο.

Οι δραστηριότητες για το τρέχον έτος αφορούν στην ενσωμάτωση των οικονομικών, κοινωνικών και περιβαλλοντικών κριτηρίων. Το σημαντικό επίτευγμα των Σχεδίων για την Αειφόρο Αστική Κινητικότητα σε σχέση με τον παραδοσιακό αστικό σχεδιασμό για τις μεταφορές είναι ο συντονισμός των διαφόρων πολιτικών και οργανώσεων, παραδείγματος χάριν συντονισμός με το σχεδιασμό για τις χρήσεις γης, περιβαλλοντική προστασία, κοινωνική ένταξη, ισότητα φύλων, οικονομική ανάπτυξη, υγεία, ασφάλεια, τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών κ.ά. Μια ολοκληρωμένη προσέγγιση συνεπάγεται τη συνεργασία όλων των εμπλεκομένων φορέων, αρχών και πολιτικών που μπορούν να συνδράμουν στην υλοποίηση ενός Σχεδίου για την Αειφόρο Αστική Κινητικότητα, το οποίο είναι αποδοτικό και αποτελεσματικό στην πράξη, αλλά και με οικονομικούς όρους.

Επιλέξιμοι φορείς για το εν λόγω βραβείο είναι όλες οι τοπικές και περιφερειακές Αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης που είναι αρμόδιες για την εκπόνηση ενός Σχεδίου για την Αειφόρο Αστική Κινητικότητα. Δεν είναι αναγκαίο οι αρμόδιες Αρχές να το έχουν ολοκληρώσει, αλλά πρέπει τουλάχιστον να βρίσκονται στο στάδιο της προετοιμασίας του.

Για τη θεματική του 2013, η επιτροπή αξιολόγησης θα λάβει υπόψη 3 κατηγορίες κριτηρίων:

  1. Δέσμευση στο σύνολο των αρχών της αειφόρου κινητικότητας
  2. Χωρική ολοκλήρωση
  3. Τομεακή ολοκλήρωση.

Η προθεσμία για την υποβολή προτάσεων λήγει την 1η Νοεμβρίου 2013 και πρέπει να γίνει διαδικτυακά, στην αγγλική γλώσσα (http://dotherightmix.eu/award/participate). Πληροφορίες στην ιστοσελίδα: http://dotherightmix.eu

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech