Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Προκηρύξεις - Διαγωνισμοί

×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 403

Γερμανίδα πολιτικός στο Δήμαρχο

Το Δήμαρχο επισκέφθηκαν σήμερα η Kirsten Meyn, αντιδήμαρχος της πόλης Straelen κοντά στο Duesseldorf της Γερμανίας και ο σύζυγός της Ulrich. Πρόκειται περί ζεύγους φίλων της Ελλάδος, οι οποίοι ήλθαν στη χώρα μας για γαμήλιο ταξίδι και έκτοτε "την ερωτεύθηκαν", όπως ανέφεραν στο Δήμαρχο. Επανέρχονται, δε, συνεχώς σ' αυτήν και φέρνουν και φίλους τους, για να τους δείξουν τις ομορφιές της χώρας μας.

Το ζεύγος Meyn - που επισκέφθηκε το Δήμαρχο συνοδευόμενο από τον επικεφαλής της Επιτροπής Εθελοντισμού Δημήτρη Βεργόπουλο και το Δημήτρη Ηλιόπουλο, εθελοντή συνεργάτη του Δήμου, ενώ τη διερμηνεία έκανε ο Διευθυντής του Δήμου Παναγιώτης Κουτσογιαννόπουλος - έχει φίλους στην Καλαμάτα και, ευαισθητοποιημένο από την κρίση, προσέφερε υγειονομικό υλικό προς χρήση των συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη, ενώ ξεναγήθηκε στο Δημοτικό Παντοπωλείο, υπέρ της ενίσχυσης του οποίου προτίθεται να αναλάβει εκστρατεία στη Γερμανία.

Η κυρία Meyn θα είναι υποψήφια ευρωβουλευτής με το κόμμα των Φιλελευθέρων της Γερμανίας (FDP) και ζήτησε από το Δήμαρχο πληροφορίες σχετικά με τη λαθρομετανάστευση, που πλήττει την Ελλάδα δυσανάλογα προς τις δυνατότητές της. Ο Δήμαρχος ανέφερε πως για να σταματήσει η λαθρομετανάστευση πρέπει πρώτα να υπάρξει ειρήνη στη Μέση Ανατολή και στη Βόρεια Αφρική. Επίσης, τόνισε ότι η Ευρώπη πρέπει να αντιμετωπίσει συλλογικά το ζήτημα και να κατανέμονται οι λαθρομετανάστες αναλογικά σε όλες τις χώρες. Για, δε, τη Γερμανία εκτίμησε πως το μεγαλύτερο πρόβλημά της θα είναι, τώρα και στο μέλλον, μία υπερφίαλη και ηγεμονική συμπεριφορά, η οποία θα δημιουργήσει αντιδράσεις στους φτωχότερους λαούς.

Ο Δήμαρχος επεσήμανε πως ο λαός μας τρέφει αισθήματα φιλίας για το γερμανικό λαό και ότι οι Γερμανοί είναι ευπρόσδεκτοι ως επισκέπτες στην περιοχή μας. Κάλεσε, δε, το ζεύγος Meyn να επανέλθει στην Καλαμάτα, ευχόμενος να έχει η κυρία Meyn τότε την ιδιότητα της ευρωβουλευτού. Επίσης, τους ευχαρίστησε για την ευγενική τους προσφορά σε είδος και για τις πρωτοβουλίες τους προς ανακούφιση των συμπολιτών μας που πλήττονται από την κρίση.

germanoi.JPGgermanoi_.JPG

 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech