Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Προκηρύξεις - Διαγωνισμοί

×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 403

Επιθετικότητα σκύλων

Έχουν αυξηθεί τα κρούσματα επιθετικότητας σκύλων κατά πολιτών και ιδιαίτερα παιδιών, τις τελευταίες ημέρες στην πόλη της Καλαμάτας. Μάλιστα, τις τελευταίες 2 ημέρες υπήρξαν 4 κρούσματα, τα 3 στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων.

Το γεγονός οφείλεται στην εγκατάλειψη των ζώων από τους ιδιοκτήτες τους, συν το γεγονός ότι ορισμένοι συμπολίτες τούς παρέχουν ευκαιριακά τροφή σε κάποια σημεία της πόλης.

Για το ζήτημα έγινε σύσκεψη στο Δημαρχείο, στις 14.30, με τη συμμετοχή υπηρεσιακών στελεχών, καθώς και εκπροσώπων της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας, του Κυνοφιλικού και του Ζωοφιλικού Ομίλου. Άμεσο πρακτικό συμπέρασμα της συσκέψεως είναι η έρευνα για την εξεύρεση χώρου, καθώς έγινε σχετική πρόταση, όπου θα φιλοξενηθεί περιορισμένος αριθμός ζώων, που θα συλληφθούν σε σημεία όπου το πρόβλημα με τα αδέσποτα σκυλιά είναι έντονο. Σχετική αυτοψία αναμένεται να γίνει σήμερα, ώστε αύριο να εκπονηθεί ο σχεδιασμός για τη σύλληψη των ζώων, τη μεταφορά τους, τη συντήρησή τους, αλλά και για τη διενέργεια ευθανασίας – κατόπιν γνωμοδότησης σχετικής επιτροπής- όσον αφορά στα επιθετικά ζώα.

ΟΧΙ ΤΡΟΦΗ ΣΕ ΑΔΕΣΠΟΤΑ

Βασική αιτία του προβλήματος, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του Ζωοφιλικού Ομίλου, είναι η ανεξέλεγκτη διαθεσιμότητα τροφής. Η παροχή τροφής από ανθρώπους που δε γνωρίζουν συνιστά λανθασμένη κατεύθυνση της ζωοφιλίας, με τα αντίθετα αποτελέσματα, διότι όταν κάτι τέτοιο συμβαίνει τα ζώα συγκροτούν αγέλες και εφόσον δε βρουν τροφή, γίνονται επιθετικά.

ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΥΣΣΑ

Από εκπρόσωπο της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας, τονίσθηκε ότι τα ζώα που θα συλληφθούν, ακόμη και αν θανατωθούν, πρέπει να παρακολουθούνται επί 15ήμερο για να διαπιστωθεί μήπως πάσχουν από λύσσα. Επίσης, επιβάλλεται να εμβολιασθούν όλα τα σκυλιά, είτε κυνηγετικά είτε όχι, κατά της λύσσας, καθώς η ασθένεια αυτή έχει κάνει απειλητική την εμφάνισή της στη Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα, έχοντας «κατέβει» μέχρι τα Τρίκαλα. Θεωρείται βέβαιο πως, εάν δεν περάσει φέτος στην Πελοπόννησο, τούτο θα συμβεί του χρόνου, γι’ αυτό και πρέπει να προχωρήσει ο εμβολιασμός των σκύλων.

ΚΕΝΤΡΟ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Για την αντιμετώπιση του ζητήματος των αδέσποτων ζώων, ο Δήμαρχος μαζί με υπηρεσιακά στελέχη έκανε επιτόπια επίσκεψη σε δημοτικό χώρο στο Ασπρόχωμα, δίδοντας κατάλληλες οδηγίες και εντολές, ώστε να ετοιμασθούν οι αναγκαίες υποδομές πριν τα Χριστούγεννα για ένα κέντρο φροντίδας αδέσποτων ζώων. Ο δημοτικός χώρος που συνολικά διατίθεται στο Ασπρόχωμα είναι 10 στρέμματα και η διαμόρφωσή του θα γίνει σταδιακά. Στο χώρο αυτό θα διαμορφωθεί άμεσα το υπάρχον οίκημα, θα εγκατασταθούν ηλεκτροφωτισμός και παροχές νερού, θα τοποθετηθεί περίφραξη και θα δημιουργηθεί αποθήκη τροφίμων. Θα υπάρχει ακόμη χώρος για επεμβάσεις στείρωσης.

kunokomeio 3

Ο Δήμαρχος κάλεσε όλες τις Υπηρεσίες και όλους τους φορείς της ζωοφιλίας να ενώσουν τις δυνάμεις τους, ενώ ο Δήμος θα παράσχει κάθε αναγκαία βοήθεια για την αντιμετώπιση του ζητήματος.

kunokomeio.JPGkunokomeio_3.JPGsuskepsi_kinokomeio.JPGsuskepsi_kinokomeio_1.JPG

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech