Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Προκηρύξεις - Διαγωνισμοί

Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στην Καλαμάτα

Μετά από πολύμηνη προετοιμασία και συνεννόηση με το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας και το Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας, πραγματοποιείται τις πρώτες ημέρες του Ιανουαρίου 2014 στην Καλαμάτα, η πρώτη - τόσο πολυπρόσωπη - έξοδος της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών από την πρωτεύουσα της χώρας. Στην Καλαμάτα θα έλθει κλιμάκιο 19 μουσικών της ΚΟΑ με επικεφαλής το μαέστρο Νίκο Χαλιάσα, στο πλαίσιο του προγράμματος «Δικαίωμα στη Μουσική», που πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, το οποίο καλύπτει όλα τα έξοδα.

Προβλέπεται προσφορά δωρεάν σεμιναρίων επί τριήμερο (πρωί και βράδυ) στις 7, 8 και 9 Ιανουαρίου σε σπουδαστές από την ευρύτερη περιοχή της Καλαμάτας, στα όργανα φλάουτο, κλαρινέτο, τρομπέτα, τρομπόνι, βιολί, τσέλο και κρουστά. Επίσης, θα διοργανωθεί και μια πανηγυρική συναυλία με ελεύθερη είσοδο, στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο, την Πέμπτη 9 Ιανουαρίου, σε συνεργασία με το Δήμο Καλαμάτας, με συμμετοχή της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών αλλά και επιλεγμένων σπουδαστών από την περιοχή μας, οι οποίοι μέσω των σεμιναρίων και με την κατάλληλη προετοιμασία, θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να συμπράξουν με το πιο ιστορικό και σημαντικό συμφωνικό σύνολο της χώρας μας.

Στο πρόγραμμα της συναυλίας της Πέμπτης 9/1/2014 περιλαμβάνονται δημοφιλή και αγαπητά έργα όπως το Μπολερό του Ραβέλ, Ουγγρικοί Χοροί του Μπραμς, ορχηστρικά μέρη από τις όπερες Κάρμεν του Μπιζέ και Καβαλερία Ρουστικάνα του Μασκάνι, η Γαλάζια Ραψωδία του Γκέρσουιν καθώς και έργα Ροντρίγο, Γιόχαν Στράους υιού κ.λπ.

Πληροφορίες και εγγραφές για τα σεμινάρια:

Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας   τηλ. 27210 21881

Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας  τηλ. 27210 96966

koas.jpg

 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech