Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Προκηρύξεις - Διαγωνισμοί

×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 403

Επίσκεψη του Πρωθυπουργού στη γέφυρα Νέδοντα και στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας

Χθες, Δευτέρα 6 Ιανουαρίου, μετά το πέρας της τελετής κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού στο λιμάνι, ο Πρωθυπουργός επισκέφθηκε δύο από τα μεγάλα έργα της Καλαμάτας, τη γέφυρα του Νέδοντα και το Μέγαρο Χορού.

Στα γραφεία της κατασκευάστριας κοινοπραξίας «Μορέας», παρουσία του Δημάρχου, Βουλευτών, του Περιφερειάρχη και άλλων αιρετών, έγινε ενημέρωση από το διευθυντή της ΕΥΔΕ Μελετών – Κατασκευών Έργων Παραχώρησης Πελοποννήσου του Υπουργείου Υποδομών, Γιάννη Καρνέση, ο οποίος πληροφόρησε τον Πρωθυπουργό ότι ο περιμετρικός Καλαμάτας θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2014, όπως και το σύνολο του έργου του αυτοκινητοδρόμου Κορίνθου – Τρίπολης – Καλαμάτας και του κλάδου Λεύκτρου – Σπάρτης. Ο κλάδος από το Λεύκτρο έως τη Σπάρτη, πορευόμενος στην κοιλάδα του Ευρώτα με νέα χάραξη, θα ολοκληρωθεί το προσεχές καλοκαίρι. Υπενθυμίζεται ότι η θεμελίωση της γέφυρας του Νέδοντα, που αποτελεί το σημαντικότερο έργο του περιμετρικού Καλαμάτας, είχε γίνει παρουσία του Πρωθυπουργού στις αρχές Μαρτίου του 2012.

perimetrikos xartis

Ο κ. Καρνέσης, αναφερθείς στον περιμετρικό Καλαμάτας, τον οποίο ο Δήμαρχος έχει αποκαλέσει «το μεγαλύτερο έργο στην Καλαμάτα από τον καιρό της απελευθέρωσής της», τόνισε πως «τέτοιο έργο δεν έχει καμία πόλη στην Ελλάδα» και μέσω αυτού θα διενεργείται η μετακίνηση από γειτονιά σε γειτονιά της πόλης μέσα σε ελάχιστα λεπτά, χωρίς διόδια. Θα επιτυγχάνεται, με τον τρόπο αυτό, οικονομία χρόνου με μεγάλο περιβαλλοντικό όφελος.

perimetrikos siskepsi  perimetrikos siskepsi 1

Στον περιμετρικό, πέραν της γέφυρας του Νέδοντα, εκτελούνται πολλά και σημαντικά έργα, μεταξύ άλλων στον κόμβο Νέδοντα (δυτικά της γέφυρας), όπου κατασκευάζονται στέγαστρα που θα οδηγούν στον κλάδο της Αγιάννας, για την επικοινωνία του περιμετρικού με την οδό Αρτέμιδος, που θα μετατραπεί σε βασική είσοδο / έξοδο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

komvos nedonta klados agiannas

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

Μετά την ενημέρωση, ο Πρωθυπουργός - συνοδευόμενος από το Δήμαρχο και άλλους θεσμικούς παράγοντες - επισκέφθηκε την εντυπωσιακή γέφυρα του Νέδοντα και βάδισε στο κατάστρωμά της. Η γέφυρα, με μήκος άνω των 360 μέτρων, έχει δύο κλάδους (έναν για κυκλοφορία προς την ανατολή και έτερο για κυκλοφορία προς τη δύση) και βρίσκεται σε φάση ολοκλήρωσης, κατασκευαζόμενη με τη μέθοδο της προβολοδόμησης.

gefira nedonta 1 gefira nedonta 2

gefira nedonta 3 gefira nedonta 4

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Καινούριες γέφυρες και καινούριοι δρόμοι και αυτοκινητόδρομοι, οι οποίοι ξεκίνησαν πια σε ολόκληρη την Ελλάδα, δίνουν μια απτή αίσθηση αισιοδοξίας  και αποτελέσματος.  Όχι μόνο γιατί οι μεγάλοι δρόμοι ενώνουν τον κόσμο και μεταφέρουν πολύ πιο γρήγορα, ανθρώπους και εμπορεύματα, αλλά κυρίως γιατί δημιουργούν θέσεις εργασίας.

Και αυτό είναι για εμάς η εθνική στρατηγική εξόδου από την κρίση. Από μια κρίση η οποία δημιουργεί το μεγαλύτερο πρόβλημα που υπάρχει σήμερα στην Ελλάδα, την ανεργία. Η κατασκευή τέτοιων μεγάλων  έργων μειώνει την ανεργία, δίνει ελπίδα στον κόσμο. Αυτή είναι η υποχρέωση μας και αυτό κάνουμε κάθε μέρα».

gefira nedonta 6 gefira nedonta 7

gefira nedonta

ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΧΟΡΟΥ

Κατόπιν, ο Δήμαρχος ξενάγησε τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, έναν εντυπωσιακό πολυχώρο πολιτισμού που δεν υπάρχει όμοιός του στην περιφερειακή Ελλάδα, ο οποίος θα υπηρετεί τον πολιτισμό με εμβέλεια όλη τη νότια Πελοπόννησο και πέραν αυτής.

Ο Πρωθυπουργός είδε από κοντά την κεντρική και άλλες αίθουσες του Μεγάρου, ενώ ο Δήμαρχος τον ενημέρωσε πως η ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου - για την οποία είχε υποβληθεί πρόταση από το Δήμο Καλαμάτας μέσω της ΕΕΤΑΑ - εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη. Η Πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης. Η συνολική δημόσια δαπάνη ανέρχεται σε 846.000 ευρώ με το ΦΠΑ και ταυτίζεται με την επιλέξιμη δημόσια δαπάνη από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα.

megaro xorou megaro xorou 1

Τα εγκαίνια του Μεγάρου Χορού θα πραγματοποιηθούν από τον Πρωθυπουργό στις 23 Μαρτίου φέτος, την επέτειο κήρυξης της Επανάστασης του 1821 στην Καλαμάτα.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Σημειώνεται, τέλος, ότι ο Πρωθυπουργός - μόνος του - επισκέφθηκε και άλλα έργα του Δήμου Καλαμάτας, όπως το νέο Δημαρχείο, το Ιστορικό Κέντρο όπου ο Αντώνης Σαμαράς είδε τα έργα αναπλάσεων και πεζοδρομήσεων, η κεντρική πλατεία - Βασιλέως Γεωργίου, καθώς και η οδός Φαρών, στη δυτική πλευρά της οποίας κατασκευάζεται μεγάλο πεζοδρόμιο.

 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech