Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Προκηρύξεις - Διαγωνισμοί

×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 403

Το Δημοτικό Συμβούλιο συνεδρίασε (Πέμπτη 16 Ιανουαρίου)

Συνεδρίασε χθες το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, λαμβάνοντας αποφάσεις επί 42 θεμάτων, εκ των οποίων 3 (το ένα με 10 επιμέρους αποφάσεις επί των προτάσεων για το πρόγραμμα Leader) εκτός ημερησίας διατάξεως. Τα σημαντικότερα θέματα επί των οποίων αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο είναι τα ακόλουθα:
 
ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΣΗ ΜΕΛΕΤΩΝ – ΕΡΓΩΝ ΤΟΠΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ LEADER
 
Το Σώμα ενέκρινε τις επικαιροποιημένες μελέτες έργων και την υποβολή προτάσεων εκ μέρους του Δήμου Καλαμάτας, στο πλαίσιο της 4ης πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος του Τοπικού Προγράμματος Leader «Η ζωή στο μεσσηνιακό ελαιώνα». Τα έργα, την υλοποίηση των οποίων επιδιώκει ο Δήμος Καλαμάτας, είναι τα ακόλουθα (στα ποσά περιλαμβάνεται ο ΦΠΑ): 
1.δημιουργία ιστοσελίδας με σκοπό να αναδειχθούν διεθνώς τα ιδιαίτερα πλεονεκτήματα της μεσογειακής δίαιτας στην Καλαματιανή της εκδοχή, προϋπολογισμού 21.525 €
2.εγγειοβελτιωτικό έργο άρδευσης Τοπικών Κοινοτήτων Αλωνίων & Άμμου, προϋπολογισμού 150.000 €
 
alwnia ammos
 
3.ανάπλαση δημοτικής οδού Τοπικής Κοινότητας Ασπροχώματος (από Εκκλησία Ταξιαρχών έως Νέα Είσοδο), προϋπολογισμού 50.587,05 €
 
asproxoma
 
4.αναβάθμιση αποθηκών ΑΣΟ Θουρίας για πολιτιστική χρήση, προϋπολογισμού 73.800 €
 
thoyria
 
5.συντήρηση κτηρίου Α.Σ. Άριος, προϋπολογισμού 70.000 €
 
aris
 
6.ανάπλαση μονοπατιού Πηδήματος – φυτοτεχνικές εργασίες στο πάρκο Πηδήματος, προϋπολογισμού 86.000 €
 
 pidima Medium
 
7.αναβάθμιση  ιπποδρομίου Πλατέος, προϋπολογισμού 116.950 €
 
ippodromio
 
8.βελτίωση αγροτικής οδοποιΐας και χαλικοστρώσεις αγροτικών οδών Τοπικού Διαμερίσματος Μικρομάνης, προϋπολογισμού 37.348,84 €
 
mikromani
 
9.βελτίωση, καθαρισμός και κατασκευή μικροέργων (γεφυράκια) του αποστραγγιστικού χάνδακα Ρίνα Δημοτικής Ενότητας Άριος, προϋπολογισμού 54.272,29 €
10. επισκευή και συντήρηση του διατηρητέου κτηρίου Δαγρέ στο Αριοχώρι, σε εκθετήριο που σχετίζεται με τη λαογραφική –αγροτική –πολιτιστική κληρονομιά, προϋπολογισμού 40.000 €.
 
ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΣΤΑΔΙΟΥ
 
Εγκρίθηκαν πρωτόκολλα αυτοψίας δύο επικινδύνως ετοιμόρροπων κτηρίων στην οδό Σταδίου 39 & Κρεσφόντου 2 και στη Σταδίου 54, για την κατεδάφισή τους. Τα δύο αυτά ερειπωμένα κτήρια στην οδό Σταδίου, τα οποία βρίσκονται το ένα απέναντι στο άλλο, είχε σφραγίσει ο Δήμος Καλαμάτας, καθώς είχαν μετατραπεί σε κέντρα αντικοινωνικών στοιχείων, ναρκομανών κ.ά. και σε εστίες επιβάρυνσης της δημόσιας υγείας.
 
stadiou
 
ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΠΙΤΣΑΝΗ – ΓΟΥΛΙΜΙΔΕΣ
 
Το Δημοτικό Συμβούλιο αποδέχθηκε την ένταξη στο Πρόγραμμα ΔΕΠΙΝ του ΕΣΠΑ όσον αφορά στην πράξη «Αστική ανάπλαση κοινόχρηστων χώρων περιοχής Νέου Κόσμου (Μπιτσάνη)», προϋπολογισμού 340.000 ευρώ. Σχετική πρόταση είχε υποβάλει ο Δήμος Καλαμάτας.
Η χρονική διάρκεια υλοποίησης της πράξης είναι 12 μήνες και αυτή αφορά στην κατασκευή ενός μικρού πάρκου δύο περίπου στρεμμάτων, μιας παιδικής χαράς και μίας μικρής πλατείας – καθιστικού στη συνοικία του Νέου Κόσμου (πρώην κτήμα Μπιτσάνη) της πόλης της Καλαμάτας, που  αναπτύσσεται ταχύτατα μετά την ένταξή της στο σχέδιο πόλης. Οι τρεις χώροι βρίσκονται σε διαφορετικά οικοδομικά τετράγωνα αλλά σε άμεση επαφή, θα τους χωρίζει μόνο η υπό διάνοιξη δημοτική οδός, γι’ αυτό θα είναι δυνατόν να αλληλοσυμπληρώνονται.
Το πάρκο οργανώνεται για να δεχθεί διαφορετικές δραστηριότητες που θα ικανοποιούν τις ανάγκες των κατοίκων της γειτονιάς. Οι παρεμβάσεις στο χώρο θα είναι ήπιες σε μια προσπάθεια να μην διαταραχθεί, στο μέτρο του δυνατού, το σημερινό φυσικό περιβάλλον από αυτοφυή χαμηλή βλάστηση, ένα φυσικό πράσινο χαλί, ελαιόδενδρα και 6 πορτοκαλιές. Για το σκοπό αυτό, στον υπό διαμόρφωση χώρο θα στρωθεί φυσικός χλοοτάπητας, θα δημιουργηθούν ανθώνες για την φύτευση εποχικών ανθέων, θα φυτευτούν διαφορετικών ειδών θαμνώδη, αρωματικά και μη φυτά. Θα φυτευτούν περιμετρικά και σε επιλεγμένα σημεία, που έχουν σχέση με τον προσανατολισμό του χώρου, πλατάνια, κυπαρίσσια και άκαρπες μουριές που θα εξασφαλίζουν την άνοιξη και τους καλοκαιρινούς μήνες ικανοποιητικές συνθήκες δροσισμού και το χειμώνα προστασία από τους ψυχρούς βόρειους ανέμους. Θα καθιστούν με αυτό τον τρόπο την παραμονή του επισκέπτη στο πάρκο ευχάριστη. Τα ελαιόδενδρα και οι πορτοκαλιές που βρίσκονται στο χώρο ο οποίος προορίζεται για γήπεδο 5x5, θα μεταφυτευτούν στον κήπο της πλατείας μπροστά στην παιδική χαρά και σε διάφορα σημεία του υπό διαμόρφωση πάρκου.
Η παιδική χαρά που θα κατασκευαστεί, διαμορφώνεται σε δυο επίπεδα λόγω μεγάλης κλίσης του εδάφους και αυτά συνδέονται μεταξύ τους με ράμπα που στόχο έχει την αποφυγή ατυχημάτων από τα παιδιά. Στο ένα επίπεδο οργανώνεται η ζώνη για παιδιά και στο δεύτερο επίπεδο για νήπια. Η παιδική χαρά θα είναι προσβάσιμη στα παιδιά και τους γονείς και από τις δυο δημοτικές οδούς που την περιβάλλουν.
 
ΣΤΗΡΙΞΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ – ΠΡΟΝΟΙΑΣ
 
Κατά τη συνεδρίαση συζητήθηκε η κατάσταση στους τομείς υγείας και πρόνοιας και υπερψηφίσθηκε η πρόταση της Δημοτικής Αρχής, η οποία έχει ως ακολούθως:
«Το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας θεωρεί αναγκαιότητα και ζήτημα πρώτης προτεραιότητας τη στήριξη του δημόσιου συστήματος Υγείας, με τη διάθεση των αναγκαίων πόρων και μέσων, την αναδιοργάνωσή του και κυρίως τη διασφάλιση της εργασίας του προσωπικού αλλά και την πλήρωση όλων των οργανικών θέσεων σε όλες στις δομές υγείας.
Απαιτεί από το Κράτος να διαμορφώσει – επιτέλους – μια αξιόπιστη προνοιακή πολιτική, ως έχει υποχρέωση, γιατί η σημερινή κατάσταση μπορεί να οδηγήσει σε μείζονα ανθρωπιστική κρίση, με απρόβλεπτες συνέπειες για τη χώρα και τους πολίτες της.
Ζητεί να καλυφθούν τα κενά τα οποία υπάρχουν και να υποστηριχθούν οι δομές της Κοινωνικής Πρόνοιας».
 
Η ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΜΑΡΑΓΚΟΠΟΥΛΟΥ ΕΠΙΤΙΜΗ ΔΗΜΟΤΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
 
Από το Σώμα εγκρίθηκε η ανακήρυξη της Βικτωρίας (Βίκυς) Μαραγκοπούλου ως επίτιμης δημότη του Δήμου Καλαμάτας, ιδίως για τη σπουδαία συμβολή της στη δημιουργία και καθιέρωση του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, που προβάλλει την πόλη και την περιοχή της διεθνώς κατά τα τελευταία 20 έτη. 
 
maragopoulou
 
Ενδεικτικά, παρατίθενται η διδακτική και η καλλιτεχνική και διοικητική δραστηριότητα της κυρίας Μαραγκοπούλου.
 
ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΔΡΑΣTΗΡΙΟΤΗΤΑ
 
1991 - 2000 & 1978 – 1988 Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης:
•Καθηγήτρια Κλασσικού Μπαλέτου
•Καθηγήτρια Θεωρίας και Μεθοδολογίας Κλασσικού Μπαλέτου
  
1978 – 1995 Σχολή Μπαλέτου Νανώ Κατσούδα και Βίκυ Μαραγκοπούλου (Ιδρύτρια - Καλλιτεχνική Διευθύντρια - Καθηγήτρια)
1973 – 78 Υπεύθυνη του τμήματος Χορού του Ωδείου Atheneum
1978 Σχολή Χορού Ράνιας Μασουρίδου
1976 Σχολή Ματέϋ
 
ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ
1995 – σήμερα Διεθνές Κέντρο Χορού Καλαμάτας, Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, Καλλιτεχνική Διευθύντρια
1987 – 2013 Σχολή Χορού της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτιστικής Ανάπτυξης Καλαμάτας (Δ.Ε.Π.Α.Κ.), νυν Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Καλαμάτας «ΦΑΡΙΣ», Διευθύντρια
2013 – σήμερα Σύμβουλος της ανωτέρω Σχολής
1990 – 91 Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης, Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου
1991 – 95 Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης, Υπεύθυνη προεπαγγελματικών Τμημάτων (Φυτώρια)
1975 – 80 και 1966 – 68 Πειραματικό Μπαλέτο Αθηνών, Χορεύτρια.
 
ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
 
Τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου ενέκριναν την απόδοση του ονόματος του Νικολάου Πολίτη στο Αμφιθέατρο του Δημοτικού Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας - «Πανταζοπουλείου Λαϊκής Σχολής».
 
pneumatiko
 
Ο Νικόλαος Πολίτης γεννήθηκε στο Ελαιοχώριο Καλαμάτας και μεγάλωσε στην Καλαμάτα, όπου τελείωσε το σχολείο. Από τα μαθητικά του χρόνια είχε αναπτύξει ενδιαφέρον για την παραδοσιακή ζωή και, μαθητής Γυμνασίου ακόμα, άρχισε να δημοσιεύει λαογραφικές μελέτες. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών φιλολογία (1868-1872) και νομικά (1874-1875), έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Γερμανία και αργότερα εξελέγη Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Το 1884 εισήγαγε, για πρώτη φορά, τον όρο «Λαογραφία» (για την ονομασία της νέας Επιστήμης) και το 1887, ως τμηματάρχης του υπουργείου Παιδείας, απηύθυνε εγκύκλιο στους Έλληνες εκπαιδευτικούς και τους προέτρεπε να συγκεντρώσουν «λαογραφικό» υλικό. Το υλικό αυτό χρησιμοποίησε κατόπιν στις εργασίες του, σχηματίζοντας παράλληλα τους πρώτους πυρήνες ενός άτυπου Λαογραφικού Αρχείου. 
Το 1899 εξέδωσε τον πρώτο τόμο των «Παροιμιών» του (εκδόθηκαν συνολικά τέσσερις τόμοι ώς το 1902, αλλά το έργο δεν ολοκληρώθηκε). Το 1904 δημοσίευσε τους δύο τόμους - ο πρώτος αποτέλεσε το corpus, ο δεύτερος τον εντυπωσιακό σχολιασμό - των «Παραδόσεων», έργο που όμως δυστυχώς δεν ολοκληρώθηκε σε έναν τρίτο ή ενδεχομένως και τέταρτον τόμο. Τα έργα αυτά ανέδειξαν τον Νικόλαο Γ. Πολίτη σε έναν από τους μεγαλύτερους λαογράφους διεθνώς. 
Ο Ν. Γ. Πολίτης έζησε σε μια εθνικά δύσκολη εποχή, και εξέτασε με επιστημονική γνώση και υποδειγματική λεπτομέρεια τις πτυχές της ελληνικής λαϊκής ζωής διαλύοντας «τη σκοτεινιά ενός αντιδραστικού ιδεολογικού κατεστημένου, με το φως και την ιστορική αλήθεια του λαϊκού πολιτισμού», κατά την παρατήρηση του καθηγητή Μιχάλη Μερακλή. Παράλληλα, προκάλεσε το ενδιαφέρον επιστημόνων και λογίων για τη Λαογραφία, με αποτέλεσμα τη σύσταση τοπικών «Εταιρειών» και την ίδρυση περιοδικών με λαογραφική έρευνα του τόπου τους, όπως υπογράμμιζε ο αείμνηστος Γεώργιος Μέγας. 
Από την πλευρά της Ιστορίας των Επιστημών στην Ελλάδα ο Νικόλαος Γ. Πολίτης καταλαμβάνει μία από τις πρώτες θέσεις στη σειρά των προσωπικοτήτων του αιώνα που έφυγε. Μπορεί να έζησε ένα μεγάλο μέρος του 19ου αιώνα, όμως το κύριο και σπουδαιότερο έργο το πραγματοποίησε στις πρώτες δεκαετίες του 20ού. Ο Πολίτης ανήκει στις μεγάλες προσωπικότητες του 20ού αιώνα, όχι μόνο γιατί ίδρυσε και θεμελίωσε μια νέα επιστήμη, τη Λαογραφία, αλλά και γιατί με το έργο του άνοιξε δρόμους, για να τους συνεχίσουν οι νεότεροι.  Κατόπιν τούτων, συνεκτιμώντας την καταγωγή του και τη μεγάλη του προσφορά στην Πατρίδα, προτάθηκε και εγκρίθηκε η ονομασία του Αμφιθεάτρου του Δημοτικού Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας - «Πανταζοπουλείου Λαϊκής Σχολής», σε «Αμφιθέατρο Νικολάου Πολίτη».
 
ΘΕΑΤΡΟ ΒΑΣΙΛΗ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ
 
Το Σώμα έδωσε την έγκρισή του ώστε να αποδοθεί το όνομα του Βασίλη Φωτόπουλου στην Κεντρική Σκηνή του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Καλαμάτας. 
 
dipethek
 
O σκηνογράφος και εικαστικός Βασίλης Φωτόπουλος γεννήθηκε το 1934 στην Καλαμάτα.  Η ενασχόλησή του με τη ζωγραφική είχε αρχίσει με μαθητεία στον Καλαματιανό ζωγράφο Ευάγγελο Δράκο, ενώ ως έφηβος είχε μυηθεί στη βυζαντινή αγιογραφία. Η πρώτη του επαφή με το θέατρο ήταν με τον επιθεωρησιακό θίασο του «Ακροπόλ» και στο θέατρο «Μπουρνέλλη». Το 1958, ο Κωστής Μπαστιάς, τότε διευθυντής της Λυρικής, του αναθέτει τη σκηνογραφία και τον σχεδιασμό των κοστουμιών για την όπερα του Τζ. Μπ. Περγκολέζι «Η υπηρέτρια κυρά». Ήταν η απαρχή της συνεργασίας του με την ΕΛΣ ως σκηνογράφου και ενδυματολόγου. Δεν αρκέστηκε όμως στο σταθερό αυτό πόστο αλλά άρχισε να ταξιδεύει στο εξωτερικό, για να δει από κοντά τις εξελίξεις στα εικαστικά και το θέατρο.
Κατά την επάνοδό του στην Ελλάδα συνεργάστηκε με τους Μ. Θεοδωράκη, Μ. Κακογιάννη και Μποστ για την «Όμορφη πόλη». Ακολουθεί το άνοιγμα στο εξωτερικό. Κάνει και τα 75 σκηνικά για την ταινία «Αμέρικα, Αμέρικα» μαζί με τον Αμερικανό Τζιν Κάλαχαν. Όμως ο σκηνοθέτης παρέλειψε το όνομα του Φωτόπουλου στους τίτλους. Όταν ο τελευταίος παραπονέθηκε στον Καζάν, εισέπραξε την απάντηση: «Μα ποιος θα πίστευε ότι αυτά τα σκηνικά είχαν γίνει από ένα Ελληνόπουλο...». Έτσι το Όσκαρ με το οποίο βραβεύτηκε η ταινία για τη σκηνογραφία της πήγε στον Κάλαχαν. Τελικά, η δικαίωση και διεθνής καταξίωση ήρθε με τον «Ζορμπά» του Μιχάλη Κακογιάννη. Ο Φωτόπουλος, στα 30 του μόλις χρόνια, κέρδισε το χρυσό αγαλματάκι για τη σκηνογραφική του δουλειά.
Από το 1964 μοίρασε τη ζωή του μεταξύ Ελλάδας και Αμερικής ενώ από το 1967 έως τη μεταπολίτευση έμεινε στις ΗΠΑ με μεγάλες συνεργασίες. Ήρθε στην Ελλάδα μόνο το 1973 για να σκηνοθετήσει την ταινία «Ορέστης». Στη μεταπολίτευση συνεργάστηκε κατ’ αρχάς με τον Ζυλ Ντασσέν, τη Μελίνα Μερκούρη και τον Νίκο Κούρκουλο αλλά και με όλους τους καλλιτεχνικούς φορείς, θεατρικούς και μη, αφήνοντας τη αισθητική του σφραγίδα σε μεγάλες παραστάσεις.
 
Από το 1980 αφιερώνεται στον χρωστήρα. Ατομικές εκθέσεις του Βασίλη Φωτόπουλου έχουν γίνει στο Μουσείο Βορρέ (1991), στην γκαλερί «Νέες Μορφές» (1996), στην γκαλερί «Ζουμπουλάκη» (1999). Μεγάλο αφιέρωμα στο έργο του ιδίου και του αδελφού του είχε κάνει το 1997 ο «Μύλος» της Θεσσαλονίκης. Έργα του υπάρχουν σε διάφορα μουσεία και σε αρκετές ιδιωτικές συλλογές, με κυριότερη εκείνη της Ελένης Μαρτίνου.  
Ο Βασίλης Φωτόπουλος πέθανε στην Αθήνα τον Ιανουάριο του 2007.
 
ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΩΝ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ
 
Εγκρίθηκε η τροποποίηση της υπ’ αριθμ. 301/2012 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, με την προσθήκη χώρων στάθμευσης μοτοσυκλετών α) στην Αριστομένους και β) στην Πολυχάρους. Εγκρίθηκε η χωροθέτηση θέσεων στάθμευσης για 53 μοτοσυκλέτες στην οδό Αριστομένους, μεταξύ των οδών Βασιλέως Γεωργίου και Βασιλίσσης Όλγας, στο ανατολικό πεζοδρόμιο της οδού, απέναντι από το αναπλασθέν τμήμα. Επίσης, μετά τη διακοπή λειτουργίας ιδιωτικής κλινικής στην οδό Πολυχάρους, ο χώρος στάθμευσης που είχε προβλεφθεί για ασθενοφόρο εγκρίθηκε να μετατραπεί σε χώρο στάθμευσης μοτοσυκλετών, επομένως επεκτείνεται ο υφιστάμενος χώρος για μοτοποδήλατα σε όλο το τμήμα μεταξύ Αριστομένους και Αναγνωσταρά, στο νότιο πεζοδρόμιο της Πολυχάρους.
 
ΕΚΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 70 ΤΟΝΟΙ ΣΙΔΕΡΑ
 
Το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε την εκποίηση κινητού άχρηστου μεταλλικού υλικού, το βάρος του οποίου εκτιμάται σε 70 τόνους περίπου, καθώς και τον ορισμό μελών για την επιτροπή εκτίμησης.
 
ΕΠΑΙΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
 
Εγκρίθηκε η απονομή του Επαίνου Νικολάου Πολίτη στους τρεις πρώτους μαθητές Λυκείων καθεμιάς από τις τρεις κατευθύνσεις (θεωρητική, θετική, τεχνολογική) που συνοδεύεται από την καταβολή ποσού 400 € για τον πρώτο, 300 € για τον δεύτερο και 200 € για τον τρίτο, καθώς και η διάθεση συνολικής πίστωσης 2.700 €. Ο έπαινος θα απονεμηθεί σε 9 μαθητές.
 
politis
 
ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ
 
Εγκρίθηκε η πρόσληψη προσωπικού δίμηνης απασχόλησης και συγκεκριμένα ενός χειριστή JCB, ενός χειριστή grader και δύο οδηγών, για τις ανάγκες του Δήμου Καλαμάτας.
 
ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΕΡΓΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΤΩΝ
 
Το Δημοτικό Συμβούλιο έδωσε την έγκρισή του για την πρόσληψη εργατικού και τεχνικού προσωπικού είκοσι ατόμων, για εργασία πέντε ημερομισθίων κατ’ άτομο το μήνα, προς κάλυψη των αναγκών του Δήμου Καλαμάτας.
 
 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech