Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Προκηρύξεις - Διαγωνισμοί

×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 403

H «Λεωφόρος της Δύσης» την Πέμπτη από τη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη

Στην Λεωφόρο της Δύσης, η Norma Desmond, μια πρώην σταρ του βωβού κινηματογράφου, το άστρο της οποίας έδυσε άδοξα μετά την εμφάνιση του ομιλούντος κινηματογράφου, αγωνίζεται να επιβιώσει μέσα στις σκιές του ένδοξου παρελθόντος της, έχοντας στο πλευρό της έναν αποτυχημένο σεναριογράφο που καταδιώκει το όνειρό του να λάμψει στη διάσημη Sunset Boulevard του Χόλυγουντ.

Η Gloria Swanson κι ο William Holden είναι υποδειγματικοί στους πρωταγωνιστικούς ρόλους, το ίδιο κι η σκηνοθεσία του Billy Wilder σε αυτήν την επαναστατική για τα τότε δεδομένα ταινία του Χόλυγουντ, για την οποία ο τότε γίγαντας των Χολυγουντιανών στούντιο Louis B. Mayer κατηγόρησε το Wilder ότι «κατέστρεψε τη βιομηχανία του Χόλυγουντ». Οι ασπρόμαυρες εικόνες του φιλμ είναι μοναδικές,  ενώ οι διάλογοι μεταξύ των πρωταγωνιστών, οι οποίοι στην ουσία αποτελούν τα δύο άκρα της Χολυγουντιανής κουλτούρας (η δύση κι η ανατολή της δόξας) είναι εξαίσιοι, ιδιαίτερα πνευματώδεις, ενίοτε θλιβεροί αλλά με υπέροχο σκοτεινό χιούμορ.

Θεωρείται η καλύτερη ταινία του Χόλυγουντ για το Χόλυγουντ κι η πιο κυνική, καθώς ακούγεται η διάσημη πλέον ατάκα: «Ο.Κ. μπορεί το Χόλυγουντ να είναι διεφθαρμένο, ρηχό, ματαιόδοξο και τελείως παράλογο, όμως στοιχηματίζω ότι δε μπορείς να σταματήσεις να το παρακολουθείς».

Η ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ - SUNSET BOULEVARD [1950]

Σκηνοθεσία: Billy Wilder

Παίζουν: William Holden, Gloria Swanson, Erich von Stroheim

ΠΕΜΠΤΗ 20 ΜΑΡΤΙΟΥ

Διάρκεια: 110 λεπτά

Χώρος Προβολής: Κεντρική Σκηνή ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καλαμάτας

Ώρα Προβολής: 21:15

Είσοδος: 4 ευρώ

Είσοδος ελεύθερη για νέους κάτω των 18 ετών

sunset.jpgsunset_1.jpg

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech