Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Προκηρύξεις - Διαγωνισμοί

Ο νέος Αστυνομικός Διευθυντής Μεσσηνίας στο Δημαρχείο

«Δύο θέματα ζέοντα», σύμφωνα με το χαρακτηρισμό που χρησιμοποίησε ο Δήμαρχος, συζητήθηκαν σήμερα ανάμεσα στον Παναγιώτη Ε. Νίκα και το νέο Αστυνομικό Διευθυντή Μεσσηνίας Αδαμάντιο Μητρόπουλο:
1. Η αυξημένη παραβατικότητα μερίδας αθιγγάνων και
2. Τα προβλήματα στη λειτουργία της πόλης μετά την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας.
Ο Δήμαρχος καλωσόρισε στα νέα του καθήκοντα το συμπατριώτη μας, από το Σιδηρόκαστρο Τριφυλίας, Αστυνομικό Διευθυντή Μεσσηνίας, του ευχήθηκε καλή επιτυχία και τόνισε πως ο Δήμος Καλαμάτας διαχρονικά είχε άριστη συνεργασία με όλους τους επικεφαλής της Αστυνομίας στην περιοχή μας, κάτι που θα επιδιώξει να έχει και με τον κ. Μητρόπουλο. Ακολούθησε μακρά συζήτηση και ο Δήμαρχος, σε δηλώσεις του μετά το πέρας της, χαρακτήρισε το θέμα της αντιμετώπισης της παραβατικής συμπεριφοράς μερίδας των αθιγγάνων – με το οποίο ασχολείται ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας, δυσεπίλυτο, τονίζοντας πως έχει κυρίως πολιτική και κοινωνική διάσταση. Φυσικά, η παρέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων έχει μεγάλη σημασία, αλλά απαιτούνται κυρίως μέτρα πρόληψης.
Σχετικά με τα προβλήματα που προέκυψαν από την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας, ο Δήμαρχος ανέφερε πως παρά τις προσπάθειες της Τροχαίας παρατηρούνται άναρχη στάθμευση οχημάτων, κατάληψη πεζοδρόμων και πεζοδρομίων, κατασκήνωση σε δημόσιους χώρους αθιγγάνων από τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία και αυξανόμενος αριθμός παρανόμων πλανοδίων. Εξέφρασε, δε, την ελπίδα να αντιμετωπισθεί η κατάσταση με τη δημιουργία νέας υπομονάδας στην Αστυνομία, που θα στελεχωθεί με προσωπικό της πρώην Δημοτικής Αστυνομίας.
Ο Π. Νίκας, για άλλη μια φορά, επεσήμανε πως η κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας ήταν λάθος και απετέλεσε μεγάλο πλήγμα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ανέφερε, δε, πως οι Δήμαρχοι έχουν ξεκινήσει προσπάθεια για την επανασύστασή της.
Ο Αδ. Μητρόπουλος τόνισε πως η συνεργασία Αστυνομίας και Δήμου Καλαμάτας είναι δεδομένη και υποσχέθηκε ότι από μέρους του θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για το καλύτερο αποτέλεσμα.
 

 

neos_astynomikos_diefthintis.JPGneos_astynomikos_diefthintis_1.JPG

 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech