Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Προκηρύξεις - Διαγωνισμοί

×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 403

Πολύ πετυχημένη η καλοκαιρινή εκδήλωση της Δημοτικής Σχολής Χορού

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η φετινή καλοκαιρινή εκδήλωση της Δημοτικής Σχολής Χορού Καλαμάτας, με τίτλο: «Σαν εκδρομή», στο Αμφιθέατρο του Κάστρου Καλαμάτας, τη Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014, στις 21.00. Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Δημοτικής Σχολής Χορού καταχειροκροτήθηκαν από το κοινό της πόλης, που κατέκλεισε το αμφιθέατρο του Κάστρου.

dimotiki-sxoli-xorou

Παρουσιάστηκαν 18 χορογραφίες με καλοκαιρινή διάθεση, ευφάνταστα κοστούμια και χαρούμενη μουσική. Οι σπουδαστές και οι σπουδάστριες, με την επιδεξιότητά τους, την κίνηση, τη χάρη και την αισθητική τους άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις, ενώ αναδείχθηκε με τον ιδανικότερο τρόπο η πρόοδος, το επίπεδο και ο επαγγελματισμός τους.

Δείτε εδώ αναλυτικά το πρόγραμμα και τους συντελεστές της παράστασης.

Η Δημοτική Σχολή Χορού

Η Σχολή Χορού της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Καλαμάτας "Φάρις" στεγάζεται στο όμορφο νεοκλασικό «Ζουμπούλειο Μέγαρο» και έχει ποικίλες δραστηριότητες με εκπαιδευτικό, επιμορφωτικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα. Παιδιά και ενήλικες μπορούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα των ερασιτεχνικών τμημάτων της Σχολής, μαθήματα που αποβλέπουν τόσο στη σωστή εκγύμναση των μαθητών όσο και στην ανάπτυξη της καλλιτεχνικής τους ευαισθησίας. Για τα παιδιά που δείχνουν ιδιαίτερα προσόντα και τα οποία, στο μέλλον, θα μπορούσαν να ασχοληθούν με το χορό, λειτουργεί από την ηλικία των 9 ετών ειδικό προεπαγγελματικό τμήμα, το Φυτώριο. Σε αυτό το τμήμα φοίτησαν τα παιδιά της πόλης που διακρίθηκαν και ακολούθησαν ειδικές σπουδές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Στη Σχολή διδάσκονται μαθήματα κλασικού μπαλέτου, σύγχρονου χορού, αλλά και μαθήματα μουσικοκινητικής αγωγής και αυτοσχεδιασμού, που καλλιεργούν ιδιαίτερα τη φαντασία και τη δημιουργικότητα των μαθητών. Η επαφή με το χορό δεν περιορίζεται μόνο στην παρακολούθηση μαθημάτων. Ανοικτές στο κοινό διαλέξεις, σεμινάρια που απευθύνονται σε συγγενικούς φορείς, εκπαιδευτικούς και πολιτιστικούς, συνδυάζονται με παραστάσεις, με κορυφαίο γεγονός το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, που θα διεξαχθεί φέτος από 17 έως 24 Ιουλίου 2014.

Οι εγγραφές για τη νέα σχολική χρονιά αρχίζουν τη Δευτέρα 1η Σεπτεμβρίου 2014

Δημοτική Σχολή Χορού

Παν. Καίσαρη 6, 24 100 Καλαμάτα

Τηλ. 27210 83086, 90886

Φαξ: 27210 26966

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

dimotiki-sxoli-xorou.JPGdimotiki-sxoli-xorou_1.JPG

 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech