Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Προκηρύξεις - Διαγωνισμοί

×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 403

Πυκνώνουν οι κάδοι συνοικιακής κομποστοποίησης, με εργαστήρια εφαρμογής

Προχωρεί η πύκνωση του δικτύου συνοικιακής κομποστοποίησης, το οποίο εγκαθιστά η ομάδα Re:Think σε συνεργασία με το Δήμο Καλαμάτας. Το δίκτυο αριθμεί πλέον 43 συνοικιακούς κομποστοποιητές.

Η ομάδα Re:Think αναφέρει τα εξής για τον προγραμματισμό της:

«Συνεχίζονται οι ενημερώσεις και τα εργαστήρια (ήδη έχει τοποθετηθεί 2ος κομποστοποιητής και έχει παρουσιαστεί το πρόγραμμα στην 120 ΠΕΑ, ενώ πλέον τα σχολεία έχουν δηλώσει δυναμικό παρών, με αφορμή την συνεργασία με την ΠΕΕΚΠΕ στην δράση της ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΕ ΚΗΠΟ.

rt

Την Παρασκευή 14/11 και ώρα 20.30 θα γίνει παρουσίαση στο Κέντρο Νέων των δράσεων και της δομής του RE:THINK από εθελοντές από Αυστρία και Τουρκία μέσα από την δική τους ματιά!

kn

Επιπλέον το Αγρόκτημα Φυσικής και Παραδοσιακής Καλλιέργειας Φοίφα, θα παρουσιάσει τη ζωή σε ένα αστικό αγρόκτημα, τα προγράμματα που κάνει και τις δυνατότητες συνεργασίας...

Την Κυριακή 16 Νοεμβρίου, στις 10 το πρωί θα πραγματοποιηθεί η 7η Τοπική Ανταλλαγή Σπόρων, μια εορταστική συνάντηση επώνυμων και ανώνυμων σποροφυλάκων που πιστεύουν στην ανάγκη προστασίας και ελεύθερης διακίνησης των παραδοσιακών μας σπόρων.

sporoi

Οι τοπικές ανταλλαγές σπόρων στην Μεσσηνία έχουν ξεκινήσει εδώ και τρία χρόνια και είναι μια ανοιχτή συνδιοργάνωση φορέων, ομάδων και συλλογικοτήτων της πόλης μας, με το όνομα Ανώνυμοι Σποροφύλακες. Οι ανταλλαγές είθισται να οργανώνονται 2 φορές το χρόνο και με αφορμή  το πρόγραμμα εποχικών σπορών του αγροκτήματος.

Οι Ανώνυμοι Σποροφύλακες εδράζονται και συνεργάζονται με το Αγρόκτημα Φοίφα. Η Ανταλλαγή  θα γίνει στο Αγρόκτημα Φυσικής και Παραδοσιακής καλλιέργειας Φοίφα και η εκδήλωση είναι ανοιχτή σε όποιον θέλει να συμμετάσχει. Όσοι δεν έχουν συμμετάσχει σε προηγούμενες ανταλλαγές θα μπορούν να προμηθευτούν σπόρο. Για όσους όμως έχουν συμμετάσχει σε προηγούμενες ανταλλαγές, η επιστροφή σπόρου κρίνεται απαραίτητη.

Θα υπάρξουν ενημερώσεις:

•        για την νέα νομοθεσία των σπόρων από τον ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ

•        για την οικιακή και συνοικιακή κομποστοποίηση από την ομάδα Re:Think

•        για την δράση «ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΕ ΚΗΠΟ» από την ΠΕΕΚΠΕ Πελοποννήσου

•        για τα εκπαιδευτικά προγράμματα στο αγρόκτημα Φοίφα και τις δυνατότητες συνεργασίας από την ομάδα του Αγροκτήματος.

Η Ανταλλαγή συνδιοργανώνεται από τους:

Αγρόκτημα Φυσικής και Παραδοσιακής καλλιέργειας Φοίφα, Seed for a change, Re:Think, ΕΛΓΟ-Δήμητρα, ΠΕΕΚΠΕ Πελοποννήσου, Συνεταιρισμός Προσεχώς.

kn.jpgrt.jpgrt1.jpgrt2.jpgsporoi.jpg

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech