Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Προκηρύξεις - Διαγωνισμοί

×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 403

Η Οικονομική Επιτροπή συνεδρίασε στις 2 Δεκεμβρίου 2014

Κατά τη σημερινή, 51η/2014, συνεδρίαση της Οικονοµικής Επιτροπής του ∆ήµου Καλαµάτας, διεξήχθησαν συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί των εξής θεµάτων:

1. ∆ιενέργεια φανερής προφορικής πλειοδοτικής δηµοπρασίας για την εκµίσθωση κυλικείου εντός του χώρου του αλσυλλίου Αλµυρού της ∆ηµοτικής Κοινότητας Βέργας. Διεξήχθη η δημοπρασία και η Επιτροπή κατακύρωσε την εκμίσθωση του κυλικείου στη Γαρυφαλλιά Γιαννοπούλου, έναντι 230 ευρώ μηνιαίως και για διάστημα 5 ετών.

kulikeio-almuros

2. Επί αιτηµάτων υπαγωγής στη ρύθµιση των Ν. 4257/2014 & 4304/2014. Εγκρίθηκαν ως η εισήγηση της Υπηρεσίας. Σχετικά αιτήματα υποβάλλονται μέχρι 15 Δεκεμβρίου 2014.

3. ∆ιάθεση πιστώσεων δηµοτικού προϋπολογισµού οικον. έτους 2014. Εγκρίθηκε.

 

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΜΦΙΔΡΟΜΗΣΗ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΙ ΑΚΡΙΤΑ, ΑΝΑΔΙΑΤΑΞΗ ΝΗΣΙΔΑΣ ΣΤΗΝ ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ
 
4. Κατάρτιση όρων και σύνταξη διακήρυξης για τη διενέργεια ανοιχτού µειοδοτικού διαγωνισµού του έργου «Συντήρηση – ασφαλτόστρωση δρόµων Καλαµάτας (τµήµατα οδών Βασ. Γεωργίου, Ακρίτα, Αρτέµιδος)». Εγκρίθηκε, όσον αφορά σε έργο προϋπολογισμού 163.639,89 ευρώ με το ΦΠΑ, με χρηματοδότηση από δημοτικούς πόρους και ΣΑΤΑ.
 
asfaltos
 
Επισημαίνεται πως με την υπ’ αρ. 468/2013 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας αποφασίστηκαν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που αφορούν α) στην αμφιδρόμηση της οδού Βασ. Γεωργίου από την οδό Αριστομένους μέχρι την οδό Φαρών και β) στην αμφιδρόμηση της οδού Ακρίτα από την οδό Βασ. Γεωργίου μέχρι την οδό Βασ. Όλγας.
Επίσης, έχει παρατηρηθεί ότι στην κάθοδο της οδού Αρτέμιδος από την οδό Αγίου Γεωργίου έως την οδό Σταδίου / Μεσσήνης δημιουργούνται ουρές αναμονής για αριστερή στροφή στο φωτεινό σηματοδότη, με αποτέλεσμα να υπάρχουν καθυστερήσεις.
Προκειμένου να επιλυθούν τα παραπάνω ζητήματα, κατέστη απαραίτητη η εκπόνηση μελέτης, η οποία έχει στόχο μέσω της εκτέλεσης των αντιστοίχων εργασιών την αναδιάταξη των νησίδων διαχωρισμού των κατευθύνσεων κυκλοφορίας και την ανάπλαση των οδικών τμημάτων, όπου πραγματοποιείται αναδιάταξη της νησίδας, με σκοπό την εύρυθμη κυκλοφορία των οχημάτων και των πεζών.
Για την εφαρμογή πρότασης μελετητή για την αμφιδρόμηση της οδού Βασ. Γεωργίου και τμήματος της οδού Ακρίτα, η οποία εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο, είναι απαραίτητο:
  • Να κλείσει η νησίδα στην οδό Αριστοδήμου
  • Να επεκταθεί η νησίδα της Βασ. Γεωργίου από την Ασκληπιού μέχρι τη Φαρών
  • Να γίνουν εργασίες διαμόρφωσης των κρασπέδων
  • Να τοποθετηθούν ιστοί σηματοδότησης στη        νησίδα, σε όποιες διασταυρώσεις είναι σηματοδοτούμενες
  • Να τροποποιηθούν τα προγράμματα σηματοδότησης στις διασταυρώσεις Αριστομένους - Βασ. Γεωργίου, Φαρών - Βασ. Γεωργίου, Ακρίτα - Βασ. Γεωργίου, αλλά και σε όσες διασταυρώσεις υπάρχει συντονισμός με αυτές (π.χ. Φαρών - Βασ. Όλγας)
  • Να αλλάξει η προτεραιότητα στις διασταυρώσεις Αριστομένους - Βασ. Όλγας και Ακρίτα - Βασ. Όλγας
  • Να απαγορευθεί η στάθμευση στη νότια πλευρά της νησίδας της Βασ. Γεωργίου μεταξύ των οδών Αριστομένους και Φαρών
  • Να απαγορευθεί η στάθμευση στη οδό Ακρίτα μεταξύ των οδών Βασ. Γεωργίου και Βασ. Όλγας
  • Να πεζοδρομηθεί ο ανατολικός κλάδος της οδού Ασκληπιού.

Στην παρούσα φάση, λόγω έλλειψης χώρων στάθμευσης, προτείνεται να μην πεζοδρομηθεί ο ανατολικός κλάδος της οδού Ασκληπιού. Η αναγκαιότητα πεζοδρόμησης του συγκεκριμένου οδικού τμήματος θα διερευνηθεί μεταγενέστερα.

Σχετικά με την οδό Αρτέμιδος και την αναδιάταξη της νησίδας στο τμήμα από την οδό Αγίου Γεωργίου έως την οδό Σταδίου / Μεσσήνης, όπου δημιουργούνται ουρές αναμονής για αριστερή στροφή, με αποτέλεσμα να υπάρχουν καθυστερήσεις, η κάθοδος θα έχει τρεις λωρίδες κυκλοφορίας: μία για αριστερή στροφή, μία για ευθεία κίνηση και μία για ευθεία κίνηση και δεξιά στροφή. Για να επιτευχθεί το παραπάνω, απαιτείται η μείωση του πλάτους της νησίδας διαχωρισμού των κατευθύνσεων κυκλοφορίας, με όσα αυτό συνεπάγεται, μεταξύ άλλων και την εκρίζωση των ευκαλύπτων.

 

ΠΕΡΙΦΡΑΞΕΙΣ ΣΕ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ
 
5. Επί του πρακτικού της επιτροπής διενέργειας επαναληπτικού πρόχειρου µειοδοτικού διαγωνισµού για την «Προµήθεια και τοποθέτηση περιφράξεων απαραίτητων για την πιστοποίηση των παιδικών χαρών του ∆ήµου». Η Επιτροπή ανέδειξε προσωρινό μειοδότη την εταιρεία Βορβίλας Κωνσταντίνος και Σία ΟΕ έναντι 26.079,69 ευρώ με το ΦΠΑ, ενώ ο προϋπολογισμός μελέτης ήταν 38.737,62 ευρώ με το ΦΠΑ.
 
paidxara
 
6. Παραλαβή εργασιών της «Μελέτης Κτηµατογράφησης – Πολεοδοµικής Μελέτης – Πράξης Εφαρµογής Κηπούπολης ∆ήµου Καλαµάτας». Παρελήφθησαν.
7. Παραλαβή εργασιών της «Μελέτης ολοκλήρωσης Πράξεων Εφαρµογής ∆ήµου Καλαµάτας». Παρελήφθησαν, όσον αφορά στις πυκνοδομημένες περιοχές Αγίας Άννας και Ανατολικής Παραλίας.
8. Ανάθεση δικαστικού χειρισµού υποθέσεως. Εγκρίθηκε.
 
 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech