Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Προκηρύξεις - Διαγωνισμοί

×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 403

Στο Δημαρχείο καθηγητές από σχολεία της Ευρώπης για το πρόγραμμα Erasmus +

Το Δημαρχείο επισκέφθηκαν σήμερα και συναντήθηκαν με το Δήμαρχο καθηγητές από σχολεία διαφόρων ευρωπαϊκών χωρών, που μετέχουν στο πρόγραμμα Erasmus +. Συντονιστής είναι το 3ο Γυμνάσιο Καλαμάτας, όσον αφορά στη δράση "Riding on the rainbow for a better future",  που έχει σκοπό να διδάξει στους μαθητές την αξία της συνεργασίας, του εθελοντισμού, της κατάθεσης ιδεών από πλευράς τους για να γίνουν καλύτεροι πολίτες, αλλά και την έννοια της επιχειρηματικότητας. Το ευρύτερο πλαίσιο συνίσταται στο άνοιγμα του σχολείου στην κοινωνία, καθώς και στην επικοινωνία μεταξύ των μαθητών όλης της Ευρώπης.

e 6

Ο Δήμαρχος καλωσόρισε θερμά εκπαιδευτικούς από σχολεία της Ρουμανίας, της Ιταλίας, της Λιθουανίας, της Πολωνίας, της Τουρκίας και της Εσθονίας, απευθύνοντας κατάλληλη προσφώνηση σε κάθε ομάδα, ανάλογα με τη χώρα. Με συνοπτικό τρόπο, αναφέρθηκε στην ιστορία της πόλης, όπως και στη σημερινή κατάσταση και τις προοπτικές της, ιδίως μετά την ολοκλήρωση του αυτοκινητοδρόμου και με δεδομένη τη σύνδεση της Καλαμάτας με 30 ευρωπαϊκές πόλεις, μέσω του αερολιμένα «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος».

ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ 2021

Ο Π. Νίκας ζήτησε από τους εκπαιδευτικούς να μεταφέρουν στις χώρες τους μήνυμα εκτίμησης και επιθυμίας συνεργασίας από την Καλαμάτα, που έχει θέσει στόχο να αναδειχθεί Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2021, για την επίτευξη του οποίου ζητεί τη συμμαχία τους. Αναφέρθηκε, ακόμη, στα επιτεύγματα της Καλαμάτας στον πολιτιστικό τομέα, τονίζοντας ότι σφυγμό στην πόλη δίδει η νεολαία, καθώς εδώ υπάρχουν περί τα 100 σχολεία με 13.000 μαθητές περίπου.

Επεσήμανε, δε, ότι όσα ενώνουν τους λαούς της Ευρώπης είναι πολλά και ζήτησε από τους εκπαιδευτικούς να καλλιεργήσουν στους μαθητές τους την ιδέα της συνεργασίας μεταξύ των Ευρωπαίων.

Σε όλους τους επισκέπτες προσφέρθηκαν αναμνηστικά δώρα, ενώ οι αντιπροσωπείες των καθηγητών επέδωσαν στο Δήμαρχο δώρα από τις χώρες τους. 

e_1.JPGe_2.JPGe_3.JPGe_4.JPGe_5.JPGe_6.JPGe_7.JPGe_8.JPGe_9.JPG

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech