Πρωτοπόρος η Καλαμάτα στην ψηφιακή εποχή

στις .

Το Δημοτικό Συμβούλιο, σε έκτακτη συνεδρίασή του σήμερα Τρίτη 10 Ιουλίου 2018, ψήφισε θετικά για την υπογραφή προγραμματικής συμφωνίας μεταξύ του Δήμου Καλαμάτας, της Γενικής Γραμματείας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, η οποία υπάγεται στο Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης και του διαχειριστή, τον οποίον θα επιλέξει ο Δήμος, σχετικά με την ανάπτυξη ασύρματου δικτύου 5G στην Καλαμάτα. Το συμφωνητικό συνεργασίας περιγράφει το γενικό πλαίσιο, τους στόχους και τα βήματα που απαιτούνται, ώστε να αναπτυχθεί ένα πιλοτικό δίκτυο 5G στην πόλη, που θα αποτελέσει την αφετηρία για τη μετέπειτα σταδιακή μετατροπή της σε μία πρότυπη πόλη 5G-Ready. Αντικείμενο της προγραμματικής συμφωνίας είναι η προετοιμασία και υλοποίηση δωρεάν εγκατάστασης πιλοτικού δικτύου 5G στην Καλαμάτα. Στο πλαίσιο του έργου και με βάση τη διαθεσιμότητα τεχνολογικών λύσεων, θα δοκιμαστεί η παροχή λύσεων βιώσιμης αστικής ανάπτυξης, όπως για παράδειγμα έξυπνης στάθμευσης, έξυπνου φωτισμού, ασύρματης ευρυζωνικής πρόσβασης στο διαδίκτυο και λύσεων εξυπηρέτησης του πολίτη και των επιχειρήσεων.

Σχετικές προγραμματικές συμβάσεις θα υπογράψουν οι τρεις επιλεγέντες Δήμοι Καλαμάτας, Ζωγράφου και Τρικάλων. Η υπογραφή των συμφωνητικών θα γίνει σε επίσημη τελετή στο Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, παρουσία της πολιτικής ηγεσίας αυτού.
Η εξέλιξη αυτή έρχεται σε συνέχεια της βράβευσης της Καλαμάτας με πρώτη πανελλήνια διάκριση στο πλαίσιο του 3ου ετησίου Συνεδρίου «Sm@rt Cities - Digit@l Citizens» (6 και 7 Ιουνίου) με βασικό θεματικό άξονα: «Think Sm@rt: Οι Ελληνικές Πόλεις μπροστά στον Ψηφιακό Μετασχηματισμό». Η Διάκριση για την Καλαμάτα ανέφερε ότι αυτή «αναδεικνύεται ως Τιμώμενη Πόλη για το σχεδιασμό και την ολοκληρωμένη υλοποίηση περιβάλλοντος ψηφιακών υποδομών και υπηρεσιών στους δημότες και τις επιχειρήσεις μέσω ευρυζωνικών δικτύων και κινητών επικοινωνιών».
Με την εγκατάσταση πιλοτικού δικτύου 5G στην Καλαμάτα θα δημιουργηθεί ελκυστικό οικονομικό κλίμα για την πόλη και τις επιχειρήσεις και θα προκύψουν μακροπρόθεσμα οικονομικά και κοινωνικά οφέλη.

Share

Social media

Διαύγεια

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

Τηλ: (+30) 27213 60700

Fax: (+30) 27213 60760

polites@kalamata.gr