Μαθητικοί αγώνες κατασκευής υδρο-πυραύλων

στις .

Για πρώτη φορά φέτος θα διεξαχθούν μαθητικοί αγώνες κατασκευής υδρο-πυραύλων, με τίτλο «Water rocket challenge 2018», στη Μεσσηνία, για μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Οι Αγώνες θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 18 Μαΐου 2018, στο Εθνικό Στάδιο Καλαμάτας, μεταξύ των ωρών 10:00 και 13:00.

Ο υδρο-πύραυλος (water rocket) ή «νερο-ρουκέτα» ή «νερο-πύραυλος», είναι μια αυτοσχέδια εποπτική κατασκευή ευρέως διαδεδομένη σε Ευρώπη και Αμερική για τις πολλές, διαθεματικές αλλά και διεπιστημονικές δυνατότητες βιωματικής μάθησης που προσφέρει.
Αφενός αφορά τις θετικές επιστήμες, καθώς περιλαμβάνει και αξιοποιεί στοιχεία και εφαρμογές επιστήμης, τεχνολογίας, μηχανικής και μαθηματικών, καλλιεργώντας τις δεξιότητες εφαρμογών των μαθητών, μέσα από τη διαδικασία της κατασκευής και της εκτόξευσης.
Αφετέρου, προσφέρεται για την καλλιέργεια κοινωνικών και πολιτισμικών δεξιοτήτων, μέσα από τη διαδικασία της ομάδας και της επικοινωνιακής στήριξης του εγχειρήματος (σχεδιασμός σήματος, παραγωγή βίντεο ομάδας κ.λπ.).
Στους Αγώνες έχουν δηλώσει συμμετοχή 24 μαθητικές ομάδες, που θα πραγματοποιήσουν τις δικές τους «αποστολές» εκτόξευσης.
Οι κατηγορίες των αγώνων, με τρία (3) βραβεία στην καθεμιά, είναι οι εξής:
1. Μέγιστο ύψος τροχιάς πυραύλου
2. Σχεδιασμός και κατασκευή πυραύλου, σχετικά με τεχνικά θέματα, ανάλυση και επίλυση προβλημάτων
3. Σήμα ομάδας, όνομα αποστολής και σύνθημα, ως προς τις ιδέες, την αισθητική και τον πολιτισμό που προάγουν
4. Βίντεο ομάδας, σχετικά με την τεκμηρίωση και την ανάδειξη θεμάτων συνεργατικότητας.
Ο Δήμος Καλαμάτας υποστηρίζει τους μαθητικούς αγώνες κατασκευής τδρο-πυραύλων "Water Rocket Challenge 2018", οι οποίοι αποτελούν συνδιοργάνωση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου, της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας (Εργαστήριο Βιωματικής Εκπαίδευσης), της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, του Εργαστηριακού Κέντρου Φυσικών Επιστημών Μεσσηνίας και των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά.

afisa-waterocket.jpg

Share

Social media

Διαύγεια

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

Τηλ: (+30) 27213 60700

Fax: (+30) 27213 60760

polites@kalamata.gr