Αθίγγανοι-Ισονομία-Ασφάλεια-Πρόνοια

στις .

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, σήμερα Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017, για ζητήματα που αφορούν στους αθιγγάνους, ο Δήμαρχος καταδίκασε απερίφραστα την επίθεση που σημειώθηκε τελευταία κατά αστυνομικών και ζήτησε να σταματήσουν τα «χαϊδέματα» και να υπάρξει ισοτιμία στην αντιμετώπιση.

Τόνισε δε ότι το πρόβλημα στον οικισμό του πρώην Πολυκλαδικού είναι πρόβλημα του Κράτους, αφού το Υπουργείο δε λαμβάνει μέτρα για την καταπατημένη από τους αθιγγάνους ιδιοκτησία του, ούτε παραχωρεί στο Δήμο - παρότι έχει ζητηθεί επανειλημμένα - το καταπατημένο οικόπεδο, για να κάνει ο Δήμος Καλαμάτας διοικητική αποβολή των αθιγγάνων. Ασφαλώς, πρέπει να υπάρξει επιτέλους προνοιακή πολιτική για την υποστήριξη των αθιγγάνων, με την αξιοποίηση των 120 στρεμμάτων στην Μπιρμπίτα και τη Μακαρία, που είναι γη των αθιγγάνων, καθώς και με την αξιοποίηση προγραμμάτων χρηματοδότησης δράσεων από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ο Δήμος κάνει ό,τι μπορεί για τη στήριξη των αθιγγάνων, καταδικάζει όμως απερίφραστα κάθε αντικοινωνική συμπεριφορά που προέρχεται από μέλη αυτής της κοινότητας.

 

Share

Social media

Διαύγεια

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134 (Πρώην Νοσοκομείο Καλαμάτας)

Τηλ: (+30) 27213 60700

Fax: (+30) 27213 60760

polites@kalamata.gr