Αντιπλημμυρικά Δήμου Καλαμάτας

στις .

Πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Υποδομών, χθες Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2017, η τρίτη σύσκεψη για τα αντιπλημμυρικά του Δήμου Καλαμάτας, με τη συμμετοχή του Δημάρχου και αντιπροσωπείας της ΔΕΥΑΚ, του Διευθυντή της αρμόδιας ΕΥΔΕ του Υπουργείου Υποδομών Γιάννη Καρνέση και του Γενικού Διευθυντή του «Μορέα» Γιώργου Συριανού.

Η σχετική μελέτη που συντάσσει ο «Μορέας» βρίσκεται σε εξέλιξη και ανακοινώσεις θα γίνουν από την Κυβέρνηση, μετά από 2 ή 3 μήνες. Η Κυβέρνηση είναι αρμόδια και για την εξεύρεση πόρων. Σκοπός είναι να προστατευθούν η Καλαμάτα και η περιοχή της για πάντα. Η μελέτη αυτή «αγκαλιάζει» την περιοχή του Δήμου Καλαμάτας προς τα δυτικά (Νέδων, ΒΙΠΕ, Αεροδρόμιο, Βάλτος, Αρφαρά).
Ο Δήμαρχος ανέφερε, μιλώντας σήμερα στους δημοσιογράφους, ότι ζητήθηκε από το Δήμο Καλαμάτας, αναφορικά με σχετικές μελέτες και έργα, να υπάρξει συνέργεια με το μεγάλο έργο, το οποίο μελετάται.
Τα τρία έργα των 8 εκατ. €, δηλαδή η διαχείριση των ομβρίων από τη Θουρία μέχρι το Νοσοκομείο και το Ασπρόχωμα, καθώς και από την Παναγίτσα μέχρι το Νέδοντα, εκτελούνται αφού λήφθηκαν υπόψη και δεδομένα της μελέτης, που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Share

Social media

Διαύγεια

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134 (Πρώην Νοσοκομείο Καλαμάτας)

Τηλ: (+30) 27213 60700

Fax: (+30) 27213 60760

polites@kalamata.gr