Δεκατιανό σε 570 μαθητές από το Δήμο Καλαμάτας

στις .

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Μεσσηνίας απέστειλε στο Δήμο Καλαμάτας τις ανάγκες για την παροχή κολατσιού σε μαθητές Δημοτικών Σχολείων, για το σχολικό έτος 2018 – 2019. Ο Δήμος Καλαμάτας θα παρέχει καθ' όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους δεκατιανό σε 570 οικονομικά αδύνατους μαθήτριες και μαθητές, που φοιτούν σε...

Εκδήλωση για την Εφεδρεία και την Εθνοφυλακή στις 5 Οκτωβρίου 2018

στις .

H 77 Μονάδα Επιστράτευσης, που εδρεύει στην Καλαμάτα, σε συνεργασία με το 9ο Σύνταγμα Πεζικού και υπό την αιγίδα της Διεύθυνσης Κέντρων Εκπαίδευσης (IV Μεραρχία Πεζικού), θα οργανώσει ημερίδα με θέμα: «Εφεδρεία – Εθνοφυλακή, από το χθες στο σήμερα και ο ρόλος τους στο νέο γεωπολιτικό περιβάλλον».

Η εκδήλωση θα...

Κολύμβηση στην Καλαμάτα σε καθαρά νερά

στις .

Κατά τη διάρκεια της κολυμβητικής περιόδου, η ΔΕΥΑΚ πραγματοποιεί ανά δεκαπενθήμερο ελέγχους στη θαλάσσια περιοχή αρμοδιότητάς της (από την πίστα καρτ στη Δυτική Παραλία Καλαμάτας μέχρι τη Μικρή Μαντίνεια).

Κατά τη μέτρηση του δευτέρου 15ημέρου του Σεπτεμβρίου (ημερομηνία δειγματοληψίας 18/9/2018) διεπιστώθη από τα ευρήματα των αναλύσεων δειγμάτων, που ελήφθησαν από...

Οργανωτική Επιτροπή για το Καλαματιανό Καρναβάλι 2019

στις .

Σύσκεψη για την προετοιμασία του Καλαματιανού Καρναβαλιού 2019, του οποίου εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν και εντός του 2018, πραγματοποιήθηκε στο Γραφείο του Δημάρχου. Επικεφαλής της Οργανωτικής Επιτροπής ορίσθηκε η Χρύσα Λιάππα και μέλη της Επιτροπής ο Παναγιώτης Γιαννόπουλος, ο Θανάσης Ηλιόπουλος, η Αναστασία Μπελογιάννη, ο Δημήτρης Μπούχαλης και η Τασούλα Φοίφα.

...

Αλλάζει το κέντρο της Καλαμάτας

στις .

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2018, η 25η γι΄ αυτή τη χρονιά συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας. Τα κυριότερα θέματα, επί των οποίων ελήφθησαν αποφάσεις, είναι τα εξής:

 

ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΔΙΜΗΝΗΣ ΥΠΗΡΕΣIΑΣ

aporrimatoforo

Προσλαμβάνονται 25 υπάλληλοι δίμηνης υπηρεσίας για τη Διεύθυνση Καθαριότητας, επειδή καθυστερεί η έκδοση των αποτελεσμάτων όσον αφορά...

Δηλώσεις συγκομιδής προϊόντων αμπέλου

στις .

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Μεσσηνίας ανακοίνωσε ότι από 17/9/2018 έχει τεθεί σε λειτουργία από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων η εφαρμογή υποβολής των δηλώσεων συγκομιδής αμπελοοινικών προϊόντων για την αμπελοοινική περίοδο 2018-2019.

Οι κάτοχοι αμπελουργικών εκμεταλλεύσεων με οινοποιήσιμες ποικιλίες αμπέλου υποχρεούνται αμέσως μετά το πέρας του τρυγητού...

Η δακοκτονία στις 21 Σεπτεμβρίου 2018

στις .

Η ΔΑΟΚ ΠΕ Μεσσηνίας ανακοίνωσε ότι την Παρασκευή 21/09/2018 θα πραγματοποιηθεί ψεκασμός δακοκτονίας στις παρακάτω Κοινότητες:

Στέρνα, Λογγά, Βλαχόπουλο, Μάνεση, Ηλέκτρα, Μάνδρα, Χωματάδα, Ίκλαινα, Παπούλια, Γλυφάδα, Χράνοι, Ανδανία, Λουτρό και Φίλια.
Παρακαλούνται οι παραγωγοί να παρακολουθούν τους ψεκασμούς στους ελαιώνες τους και όσοι έχουν κτήματα περιφραγμένα να τα ανοίξουν.
Υπενθυμίζεται στους βιοκαλλιεργητές...

Στη Μεσσήνη ο Δήμαρχος για την υποδοχή της Ιερής Εικόνας από το Βουλκάνο

στις .

Σήμερα, Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2018, το πρωί, ο Δήμαρχος παρευρέθη στην υποδοχή της Ιερής Εικόνας της Θεομήτορος με το Χριστό, που μεταφέρθηκε στο εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής, στη Μεσσήνη, με ολονύκτια πορεία από τη Μονή Βουλκάνου.

Μετά την υποδοχή της Εικόνας από το Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων Θεόκλητο και το...

Social media

Διαύγεια

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134 (Πρώην Νοσοκομείο Καλαμάτας)

Τηλ: (+30) 27213 60700

Fax: (+30) 27213 60760

polites@kalamata.gr