ΔΗΠΕΘΕΚ - παιδικό θέατρο: «Ο μικρός Μανουήλ και η Σολομώντεια λύση»

στις .

Συνεχίζονται οι - οργανωμένες, για σχολεία - παραστάσεις της Παιδικής Σκηνής του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Καλαμάτας, με το έργο του Γιάννη Καλαντζόπουλου «Ο μικρός Μανουήλ και η Σολομώντεια λύση», σε σκηνοθεσία Αννέτας Παπαθανασίου.

Το έργο είναι βασισμένο σε έναν κινέζικο μύθο του 13ου μ.Χ. αιώνα, με τίτλο «Ο Κύκλος με την Κιμωλία», απ' όπου εμπνεύστηκε και ο Μπέρτολτ Μπρεχτ το δικό του ομώνυμο αριστούργημα, ένα από τα διασημότερα θεατρικά έργα παγκοσμίως.
Το έργο είναι μια αλληγορία με θέμα την αγάπη, φέρνει στην εποχή μας όλα τα διδάγματα αυτού του αρχαίου κινέζικου μύθου, απευθυνόμενο στα σημερινά παιδιά αλλά και στους γονείς τους... Πρόκειται για έργο γραμμένο με ευαισθησία και χιούμορ, που διδάσκει αξίες όπως η αυταπάρνηση, η αλληλοβοήθεια, η αγάπη και η συλλογικότητα. Η παράσταση, μέσα από το γέλιο και την αισιόδοξη ματιά της, σε ένα υπέροχο σκηνικό, με πλούσια κοστούμια, μουσική, τραγούδι και χορό, αντιπροτείνει στη βία, στον ατομικισμό και στην αγάπη για το κέρδος, την ανιδιοτέλεια, τη δικαιοσύνη και την αληθινή αγάπη.
Η σκηνοθεσία ακολουθεί το παιχνίδι του θεάτρου, το οποίο υπάρχει και μέσα στο ίδιο το έργο, όπου οι 15 ρόλοι παίζονται από 6 ηθοποιούς με γρήγορες εναλλαγές. Οι θεατές παρακολουθούν τις θεατρικές μεταμορφώσεις και γίνονται συμμέτοχοι στη μαγεία του θεάτρου.

Οι συντελεστές της παράστασης είναι:
Σκηνοθεσία: Αννέτα Παπαθανασίου
Σκηνικά – κοστούμια: Αλέξανδρος Κομπόγιωργας
Μουσική: Δημήτρης Λέκκας
Φωτισμοί: Παναγιώτης Μανούσης
Βοηθός σκηνοθέτης: Γιώργος Τσαπόγας
Παίζουν οι ηθοποιοί: Καλλιρρόη Βελέντζα, Εύη Γιαννακοπούλου, Άγγελος Μαρίνης, Απόστολος Μεσσανάκης, Άρης Τσαμπαλίκας, Γιώργος Τσαπόγας.

Το έργο παρουσιάζεται σε οργανωμένες παραστάσεις για τα σχολεία της Καλαμάτας και της περιφέρειας, κάθε Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή το πρωί, μέχρι τις 30 Μαρτίου 2018.
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 27210 82616, 6983581023, αρμόδια: Ολυμπία Δημητρέα.

o-mikros-manouhl-kai-h-solomvnteia-lysh_1.jpgo-mikros-manouhl-kai-h-solomvnteia-lysh_2.jpgo-mikros-manouhl-kai-h-solomvnteia-lysh_3.jpgo-mikros-manouhl-kai-h-solomvnteia-lysh_4.jpgo-mikros-manouhl-kai-h-solomvnteia-lysh_5.jpgo-mikros-manouhl-kai-h-solomvnteia-lysh_6.jpg

 

Share

Social media

Διαύγεια

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

Τηλ: (+30) 27213 60700

Fax: (+30) 27213 60760

polites@kalamata.gr