Συναυλία κρουστών την Παρασκευή 7 Απριλίου 2017

στις .

Η Κοινωφελής Επιχείρηση «Φάρις» του Δήμου Καλαμάτας και το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας διοργανώνουν και φέτος τον κύκλο «Άνοιξη των Πλήκτρων», που είναι ένας πολύ πετυχημένος θεσμός σειράς ρεσιτάλ πιάνου, αλλά και γενικότερα συναυλιών με πληκτροφόρα όργανα.

Στόχος είναι να παρουσιαστεί το ρεπερτόριο του πιάνου και άλλων πληκτροφόρων οργάνων σε όλο το χρονικό του πλαίσιο, ενώ γίνεται προσπάθεια να υπάρχουν πάντα έργα του 20ού και 21ου αιώνα και, ιδιαίτερα, έργα σύγχρονων Ελλήνων συνθετών.
Όλος ο κύκλος και φέτος πραγματοποιείται με τη σημαντική χορηγία του Ιδρύματος Γεωργίου & Βικτωρίας Καρέλια και με τη στήριξη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων των Μαθητών των Σχολών της «Φάρις».
Στο πλαίσιο της «Άνοιξης των πλήκτρων», την Παρασκευή 7 Απριλίου 2017, στο Αμφιθέατρο «Θεόδωρος Αγγελόπουλος», Αριστομένους 95, στις 21:00, το σύνολο κρουστών του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας θα παρουσιάσει ένα εντυπωσιακό πρόγραμμα με έργα για μια πληθώρα κρουστών οργάνων, από μαρίμπες και βιμπράφωνα μέχρι τύμπανα , ξυλόφωνα, μεταλλόφωνα, αλλά και...αναπτήρες, παλαμάκια, περιοδικά και ό,τι άλλο μπορεί να βάλει ο νους σας...
Η παρουσία του κοινού θα είναι σημαντική και θα ενισχύσει την προσπάθεια των ταλαντούχων μαθητών της τάξης κρουστών!!!
Θα ακουστούν έργα του 20ού αιώνα, πρωτότυπα, γραμμένα για κρουστά, των W. Kraft, J. Kage, N. Rosaouro, S. Reich, N. Lobos και E. Sejourne.
Συμμετέχουν οι: Αποστολοπούλου Ηρώ, Καλφακάκος Αλέξανδρος, Καστόρας Ιάσονας, Μανωλακάκης Κωνσταντίνος, Χριστίνα Ματσατσίνη - Υφαντή, Ντίνου Παναγιώτα, Τσαούσης Γιώργος και, φυσικά, οι καθηγητές της τάξης και εμπνευστές της συναυλίας, Υπαπαντή Αλεξανδροπούλου και Θοδωρής Βαζάκας.
Είσοδος ελεύθερη.

synavlia-kroustvn.jpg

Share

Social media

Διαύγεια

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134 (Πρώην Νοσοκομείο Καλαμάτας)

Τηλ: (+30) 27213 60700

Fax: (+30) 27213 60760

polites@kalamata.gr