Εκδηλώσεις

Δύο σπουδαίες συναυλίες στις 23 και 24 Μαρτίου 2019

στις .

Ο Δήμος Καλαμάτας τιμά τον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα των Ελλήνων κατά των Τούρκων, που ξεκίνησε το 1821, διοργανώνοντας δύο σπουδαίες συναυλίες, ως εξής:

Σάββατο 23 Μαρτίου 2019
20.30 Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, Κεντρική Σκηνή
Επετειακή Συναυλία «Με το σουραύλι και τον ζουρνά»

afisa-synavlias-23hs-martiou


Μια μουσική παράσταση-αφιέρωμα στα τραγούδια του Ελληνικού λαού, που ύμνησαν την...

Αφιέρωμα στην ελληνική βιντεοτέχνη

στις .

Το Κέντρο Τέχνης Καλαμάτας, που υπάγεται στο Εικαστικό Εργαστήριο της ΚΕ «Φάρις» του Δήμου Καλαμάτας, σε συνεργασία με το Video Art Μηδέν, παρουσιάζει μια διάλεξη για την ιστορία και την εξέλιξη της βιντεοτέχνης στην Ελλάδα, ενώ θα ακολουθήσουν προβολές έργων σύγχρονης βιντεοτέχνης από γνωστούς και νέους Έλληνες καλλιτέχνες, σε επιμέλεια...

Οι «Μουσικές του Κόσμου» συναντούν έργα του Διαφωτισμού

στις .

Οι «Μουσικές του Κόσμου» ολοκληρώνουν τη φετινή τους διαδρομή με έργα του Ευρωπαϊκού Διαφωτισμού για πιάνο, βιολί και βιολοντσέλο, το Σάββατο 2 Μαρτίου 2019, στο αμφιθέατρο «Θεόδωρος Αγγελόπουλος» (Αριστομένους 95), στις 20:30. Η Ντόρα Μπακοπούλου στο πιάνο, ο Γιώργος Καρτελιάς στο βιολί και ο Χριστόφορος Μιρόσνικοβ στο βιολοντσέλο θα διασχίσουν...

Χορωδιακή βραδιά από τον «Ορφέα»

στις .

Ο Μουσικός Όμιλος Καλαμάτας «Ορφεύς» διοργανώνει χορωδιακή βραδιά την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου και ώρα 20.00, στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας. Η χορωδία του «Ορφέως», υπό τη διεύθυνση του Ιβάν Μάτζαρη, θα αποδώσει τραγούδια Ελλήνων και ξένων συνθετών και Ελληνικές Οπερέτες με μαντολίνα και κιθάρες.

Μουσικοθεατρική παράσταση στις «Μουσικές του Κόσμου»

στις .

H Kοινωφελής Eπιχείρηση «ΦΑΡΙΣ» του Δήμου Καλαμάτας και το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας παρουσιάζουν στο πλαίσιο του κύκλου «Μουσικές του Κόσμου», την παράσταση του τμήματος μελοδραματικής του Ωδείου, "Lacrimosa", την Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019 στις 21.00, στο Αμφιθέατρο της Φιλαρμονικής Καλαμάτας.

Μια μουσικοθεατρική παράσταση με θέμα την Απώλεια. Την απώλεια των...

Βραδιά τραγουδιού με την Φανή Αντωνέλου στις «Μουσικές του Κόσμου»

στις .

Οι «Μουσικές του Κόσμου» συνεχίζουν το ταξίδι τους το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2019, στις 21:00, στο Αμφιθέατρο της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλαμάτας (Υπαπαντής 23).

Ο κύκλος συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας θα συνεχίσει το δρόμο του στον κόσμο του τραγουδιού, ξεκινώντας από τον Franz Schubert και τα βιεννέζικα σαλόνια του Ρομαντισμού,...

Ο Franz Schubert με την ματιά του Ferenc Liszt στις «Μουσικές του Κόσμου»

στις .

 

Οι «Μουσικές του Κόσμου» συνεχίζουν το ταξίδι τους την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019, στις 20:00, στην αίθουσα συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, μεταφέροντας το κοινό στα μέσα του 19ου αιώνα και στα σαλόνια της Κεντρικής Ευρώπης. Εκεί, όπου ο Liszt «συνομιλούσε» με τον Chopin, ο Delacroix με τον Balzac...

Συναυλία με την Κλεονίκη Δεμίρη στις «Μουσικές του Κόσμου»

στις .

Οι «Μουσικές του Κόσμου» επιστρέφουν δυναμικά και όλο το Φεβρουάριο θα ταξιδέψουν το κοινό σε πολλές διαφορετικές εποχές, σε πολλά διαφορετικά είδη μουσικής και... σε πολλές διαφορετικές αίθουσες.

Η αρχή γίνεται την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2019, στις 20:30, στο Αμφιθέατρο «Θεόδωρος Αγγελόπουλος», Αριστομένους 95, με ένα ...«Ταξίδι ψυχής».
Η ερμηνεύτρια Κλεονίκη...

Έναρξη προπώλησης εισιτηρίων για τη συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών

στις .

Ξεκινά αύριο, Τετάρτη 30 Ιανουαρίου μέχρι την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου, η προπώληση εισιτηρίων για τη συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, που θα δοθεί στο Μέγαρο Χορού.

Η προπώληση θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, Αριστομένους 33 από τις ώρες: 10:00-13:00 και 18:00-21:00.
Την ημέρα της συναυλίας (Σάββατο 2 Φεβρουαρίου) η...

Εκδήλωση αφιερωμένη στο δάσκαλο της Μουσικής Σίμωνα Καρρά

στις .

Αύριο, Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019, και ώρα 12.00 θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση αφιερωμένη στο μεγάλο δάσκαλο της εθνικής μουσικής Σίμωνα Καρρά από το Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει:
Αποκαλυπτήρια πινακίδας με το όνομα του Σίμωνα Καρρά
Ομιλία του δρ. Ιωάννη Πλεμμένου, εθνομουσικολόγου, ερευνητή στο Κέντρο Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών.
Οι...

Social media

Διαύγεια

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

Τηλ: (+30) 27213 60700

Fax: (+30) 27213 60760

polites@kalamata.gr