Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Επίσκεψη μαθητών Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας από την Ισπανία, την Τουρκία και τη Φινλανδία

Το Δημαρχείο επισκέφθηκαν σήμερα, Τρίτη 1η Δεκεμβρίου 2015, μαθητές και καθηγητές Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας, από τη Φινλανδία, την Τουρκία και την Ισπανία, που επισκέπτονται την Καλαμάτα και το εδώ Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας μέσω του προγράμματος Erasmus.

Ο Δήμαρχος υποδέχθηκε τους μαθητές και τους καθηγητές τους, καλωσορίζοντάς τους στην Καλαμάτα και εξαίροντας την απόφασή τους να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε ώριμη ηλικία, με στόχο τη γνώση.

Ο Π. Νίκας ανέφερε πως η πόλη της Καλαμάτας έχει ιστορία χιλιάδων χρόνων, όπως πολλές άλλες πόλεις της Ελλάδος. Προσέθεσε, δε, ότι «μπορεί να μην τα καταφέρνουμε τόσο καλά όσο οι προγονοί μας, αλλά προσπαθούμε για το καλύτερο δυνατό. Βρισκόμαστε σε δύσκολη οικονομική κατάσταση λόγω της κρίσης, όμως ο κόσμος εξακολουθεί να είναι χαμογελαστός και αισιόδοξος».

Ο Δήμαρχος ανέφερε ακόμη ότι στην Καλαμάτα κινούνται καθημερινά 100.000 άτομα και στις κυριότερες στοχεύσεις της είναι ο τουρισμός και οι υπηρεσίες, εν αντιθέσει με τον 19ο αιώνα, όταν κυριαρχούσαν η γεωργία και το εμπόριο. Στην πόλη και την περιοχή της υπάρχουν 100 σχολεία, στα οποία φοιτούν περί τους 13.000 μαθητές, μεταξύ δε αυτών και το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας, τη λειτουργία του οποίου επαίνεσε.

Η Καλαμάτα είναι μια πόλη που ανεβαίνει στην εποχή της κρίσης, βρίσκεται σε απόσταση μόνο 2 ωρών από την Αθήνα μέσω του αυτοκινητοδρόμου, ενώ διαθέτει και αεροδρόμιο, μέσω του οποίου συνδέεται με όλες τις μεγάλες πόλεις της Ευρώπης.

Ο Δήμαρχος εξέφρασε τη χαρά του για την επίσκεψη και ζήτησε από τους επισκέπτες τη βοήθειά τους, για να καταφέρει η Καλαμάτα να ανακηρυχθεί Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2021.

Στους επισκέπτες προσφέρθηκαν τουριστικοί οδηγοί της Καλαμάτας, καθώς και αναμνηστικά δώρα.

 

DSCN0142_Medium.JPGDSCN0144_Medium.JPGDSCN0145_Medium.JPGDSCN0146_Medium.JPGDSCN0149_Medium.JPGDSCN0151_Medium.JPGDSCN0152_Medium.JPG

 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech