Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Αναλαμβάνουν υπηρεσία 40 πυροφύλακες

Ο Δήμαρχος καλωσόρισε σήμερα, Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016, σαράντα εργάτες πυροπροστασίας, που αναλαμβάνουν από 1ης Ιουλίου υπηρεσία για διάστημα δύο μηνών, δηλαδή μέχρι τα τέλη Αυγούστου, με δυνατότητα παράτασης ενός μηνός εάν παραστεί ανάγκη. Οι πυροφύλακες θα καλύπτουν την Καλαμάτα, τη Δημοτική Κοινότητα Βέργας και τις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου.

Παρουσία αξιωματικών της Πυροσβεστικής και υπηρεσιακών στελεχών του Δήμου, ο Δήμαρχος ζήτησε από τους πυροφύλακες να δώσουν έμφαση στην πρόληψη, επιτηρώντας τις περιοχές ευθύνης τους, συνεργαζόμενοι πάντοτε με τους υπαλλήλους της Πυροσβεστικής, οι οποίοι έχουν τον πρώτο λόγο και το συντονισμό, καθώς και με τους Προέδρους/Εκπροσώπους των Τοπικών Κοινοτήτων.
Φέτος, για πρώτη φορά, έχουν δημιουργηθεί 7 ομάδες πυροφυλάκων (Ταϋγέτου, Βέργας – Μικρής Μαντίνειας, Ασπροχώματος-Λαιΐκων-Αντικαλάμου-Σπερχογείας, Δ.Ε.Αρφαρών, Δ.Ε.Θουρίας, Δ.Ε.Άριος και Δ.Ε.Καλαμάτας), για δράση από κοινού με σκοπό την πρόληψη και αντιμετώπιση πυρκαγιών.
Σύμφωνα με την απόφαση του Δημάρχου «έργο των παραπάνω είναι η πυροπροστασία και πυρασφάλεια της ευρύτερης περιοχής, στην οποία θα απασχολείται ο καθένας με μέτρα και δράσεις πρόληψης, όπως: απομάκρυνση της αυξημένης βλάστησης με συνεχή καθαρισμό φυτικής γης (χορτάρια κ.λπ) σε όλους τους δημοτικούς χώρους, παρακολούθηση της περιοχής για την έγκαιρη επισήμανση προβλημάτων που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά, καθώς και η άμεση αντιμετώπιση αυτών. Ιδιαίτερα όταν ο δείκτης επικινδυνότητας πυρκαγιάς είναι 4, θα ειδοποιούνται από το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας για πλήρη ετοιμότητα, επέμβαση με τα πυροσβεστικά οχήματα του Δήμου για την καταστολή τυχόν πυρκαγιών προς υποβοήθηση του έργου της Πυροσβεστικής, μετά από εντολή του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας.
Η υλοποίηση των παραπάνω μέτρων και δράσεων, θα γίνεται σε συνεργασία με τους Προέδρους/Εκπροσώπους κάθε Κοινότητας, τους εθελοντές πυροσβέστες της περιοχής και τους αρμόδιους υπαλλήλους του Δήμου. Η παρουσία θα είναι καθημερινή με συγκεκριμένο πρόγραμμα εργασιών και θα υπογράφεται η έναρξη και η λήξη της εργασίας».

DSCN0001_Medium.JPGDSCN0003_Medium.JPGDSCN0004_Medium.JPGDSCN0007_Medium.JPGDSCN0009_Medium.JPG

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech