Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Τριήμερη προβολή του Δήμου Καλαμάτας στη Θεσσαλονίκη

Στα τέλη Μαρτίου, από την Παρασκευή 27 μέχρι την Κυριακή 29 του μήνα, προγραμματίζεται να διεξαχθεί προβολή του Δήμου Καλαμάτας στο κοινό της Θεσσαλονίκης και της Μακεδονίας. Από το Δήμο Καλαμάτας και την Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής, την οποία διαθέτει, καταρτίσθηκε το πρόγραμμα εκδηλώσεων και δράσεων, που θα εισαχθεί προς έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Σε χώρο του νέου Δημαρχείου Θεσσαλονίκης, που θα διατεθεί δωρεάν στο πλαίσιο συνεργασίας των Δήμων Καλαμάτας και Θεσσαλονίκης, αλλά και στην πλατεία Αριστοτέλους, θα προβληθούν η Καλαμάτα και η περιοχή της ως τουριστικός προορισμός, για γενικό τουρισμό, αλλά και για εξειδικευμένες τουριστικές δράσεις όπως ο θρησκευτικός, ο σχολικός, ο ορειβατικός, ο περιπατητικός, ο θαλάσσιος (καταδύσεις, ιστοπλοΐα) και ο τουρισμός των extreme sports, όπως το parapente.
 
upapanti
 
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, θα προβληθεί και ντοκιμαντέρ για τη ζωή και το ανασκαφικό έργο στην Αρχαία Μεσσήνη του Θεσσαλονικιού Καθηγητή Αρχαιολογίας Πέτρου Θέμελη.
Θα παρουσιασθεί, ακόμη, η πρωτοβουλία του Δήμου για την ανακήρυξη της Καλαμάτας σε Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021. Οι εκδηλώσεις θα πλαισιωθούν από την απόδοση παραδοσιακών χορών από χορευτικό σύλλογο, τη μύηση στη μεσσηνιακή γαστρονομία από Μεσσήνιους chef, αλλά και την προβολή τοπικών προϊόντων. Επίσης, θα διοργανωθούν συναντήσεις Μεσσηνίων που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουιρσμού με συναδέλφους τους από τη Μακεδονία, με σκοπό τη σύναψη συνεργασιών.
 
rapel
 
Η επίσημη έναρξη των εκδηλώσεων θα διεξαχθεί το Σάββατο 28 Μαρτίου, με εγκαίνια του χώρου έκθεσης στο νέο Δημαρχείο, από τους Δημάρχους Καλαμάτας και Θεσσαλονίκης.
Βασικοί παράγοντες για την επιλογή της Θεσσαλονίκης είναι ότι αποτελεί μεγάλο αστικό κέντρο, εκεί παρεπιδημεί μεγάλη παροικία Μεσσηνίων, ενώ επιβοηθητική είναι η αεροπορική σύνδεση μέσω της Astra Airlines μεταξύ Καλαμάτας και Θεσσαλονίκης.
 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech