Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Παρέμβαση για τα επικίνδυνα διατηρητέα

Σε παρέμβαση για τα επικίνδυνα διατηρητέα προέβη ο Δήμος Καλαμάτας, με έγγραφο του Δημάρχου που απευθύνεται στους ιδιοκτήτες και κοινοποιείται στον Εισαγγελέα και στο Υπουργείο Πολιτισμού - Υπηρεσία Νεοτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Δυτικής Ελλάδος.

Στο σχετικό έγγραφο, τονίζεται μεταξύ άλλων προς τον ιδιοκτήτη ότι το διατηρητέο ακίνητο «λόγω της υφιστάμενης κατάστασής του και ειδικότερα λόγω επικινδύνων βλαβών αυτού εγκυμονεί κινδύνους για τις όμορες ιδιοκτησίες και για τους διερχομένους, πέραν της υποβάθμισης της αισθητικής της περιοχής».
Επειδή, σύμφωνα με το άρθρο 11 § 2 του ν. 3028/2002 «ο κύριος ή ο νομέας μνημείου υποχρεούται να μεριμνά για την άμεση εκτέλεση των εργασιών συντήρησης, στερέωσης ή προστασίας ετοιμόρροπου μνημείου χωρίς υπαίτια καθυστέρηση, με δική του δαπάνη και υπό την εποπτεία και τις υποδείξεις της Υπηρεσίας σύμφωνα και με τις διατάξεις των άρθρων 40 και 41», ο ιδιοκτήτης καλείται όπως προβεί «άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες για την άρση της επικινδυνότητας (...) και στη λήψη των απαραίτητων μέτρων προστασίας για την ασφάλεια των διερχομένων».
Για τα χαρακτηρισθέντα ως διατηρητέα ακίνητα, η αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Πολιτισμού, προς την οποία κοινοποιείται το έγγραφο, θα προβεί σε δικές της ενέργειες, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της σύμφωνα με τα άρθρα 40 και 41 του ν. 3028/2002.

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech