Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Πρόβλημα με σταματημένα έργα του ΕΣΠΑ: ανάγκη χρηματοδότησης και παράτασης του Προγράμματος

Την ανάγκη επίλυσης του προβλήματος με υλοποιούμενα έργα του ΕΣΠΑ, των οποίων οι εργασίες έχουν σταματήσει λόγω μη εξόφλησης λογαριασμών, επεσήμανε ο Δήμαρχος, σήμερα Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015. Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο Π. Νίκας τόνισε πως είναι αναγκαίο να δοθεί λύση, με ολιγόμηνη παράταση του ΕΣΠΑ 2007 – 2013 που λήγει στο τέλος του χρόνου και, φυσικά, με την παροχή χρηματοδότησης. Αλλιώς, «θα γεμίσει η Ελλάδα με εκατοντάδες ημιτελή έργα», που θα είναι αδύνατον να ενταχθούν στο νέο ΕΣΠΑ, είπε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος. Τόνισε, επίσης, πως οι απλήρωτοι εργολάβοι ζητούν τόκους υπερημερίας από τους κυρίους των έργων, που είναι οι Δήμοι.

Τέτοια σταματημένα έργα, που υλοποιεί ο Δήμος Καλαμάτας, είναι η αντικατάσταση των σωλήνων ύδρευσης (το κατασκευάζει η ΔΕΥΑΚ), η ανάπλαση στην πλατεία Ανάληψης (δόθηκε εντολή για καλύτερη περίφραξη, προς αποφυγή ατυχήματος) και εκείνη στην πλατεία Ανάστασης, έργα των οποίων οι εργολάβοι δεν έχουν πληρωθεί για λογαριασμούς που έχουν υποβάλει.

Σχετικά με την ανάπλαση στον περιβάλλοντα χώρο του Μεγάρου Χορού, δεν έχει υπογραφεί σύμβαση, παρότι αυτό είναι δυνατόν, διότι ο εργολάβος – εξαιτίας των capital controls – δεν μπορεί να προμηθευτεί υλικά από το εξωτερικό, όπως οι στύλοι φωτισμού.

Απαραίτηση προϋπόθεση για την πραγματοποίηση των έργων αυτών είναι η ολοκλήρωση της συμφωνίας χρηματοδότησης της χώρας από τους Θεσμούς, ώστε να είναι δυνατή η παροχή χρηματοδότησης μέσω του Προϋπολογισμού.

analipsi_1_Medium.jpganalipsi_2_Medium.jpganastasi_1_Medium.jpganastasi_2_Medium.jpgmegaro.JPG

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech