Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Λειτουργεί στο νέο του κτήριο το 8ο Δημοτικό Σχολείο

Λειτούργησε σήμερα, Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015, το 8ο Δημοτικό Σχολείο στο νέο του κτήριο. Παρά την οικονομική κατάσταση της χώρας, η κατασκευή του νέου κτηρίου του 8ου Δημοτικού Σχολείου στο Νησάκι, στην Καλαμάτα, αποπερατώθηκε. Το Σχολείο έπαυσε να λειτουργεί σε λυόμενα βαρέως τύπου, τα οποία είχαν παραχωρηθεί από την ολλανδική κυβέρνηση μετά τους σεισμούς του 1986 και σε ορισμένα ακόμη που τα συμπλήρωναν.

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΠΑ 2007 - 2013

Ανάδοχος κατασκευής του νέου κτηρίου ήταν η εταιρεία Latern Construction Company SA, που ανεκηρύχθη μειοδότρια στο σχετικό διαγωνισμό με έκπτωση 49,31%.

Υπενθυμίζεται πως κατόπιν αιτήματος του Δήμου Καλαμάτας, το έργο προϋπολογισμού 4.170.000 ευρώ με το ΦΠΑ, εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα - Πελοπόννησος - Ιόνιοι Νήσοι» του ΕΣΠΑ. Τη μελέτη εξεπόνησαν οι Υπηρεσίες του Δήμου Καλαμάτας και το σχετικό αίτημα του Δήμου υπεβλήθη σε πρόσκληση της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Ε.Π. «Δυτική Ελλάδα -Πελοπόννησος - Ιόνιοι Νήσοι».

ΚΤΗΡΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΜΕ ΑΝΕΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ

Το νέο κτήριο είναι τριώροφο με υπόγειο, ελαφρώς υπερυψωμένο από την τελική στάθμη εδάφους κατά 50 cm περίπου, με συνολική δομήσιμη επιφάνεια 2.055,12 τετρ. μέτρα (ισόγειο + Α΄ όροφος + Β΄ όροφος).

Το ισόγειο περιλαμβάνει μία αίθουσα διδασκαλίας, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στο κέντρο του ισογείου, χώρους υγιεινής μαθητών και ΑμεΑ, γραφείο διευθυντή και δασκάλων, βοηθητικούς χώρους (γραφείο φύλακα, ιατρείο, κυλικείο και αρχείο) και έναν στεγασμένο χώρο διαλειμμάτων, συνολικής επιφάνειας 711,26 τετρ. μέτρων.

Επίσης, ο Α΄ όροφος περιλαμβάνει τρεις κύριες αίθουσες διδασκαλίας, μία αίθουσα αισθητικής αγωγής και μία ξένων γλωσσών, τη βιβλιοθήκη του σχολείου, άλλους βοηθητικούς χώρους και χώρους υγιεινής μαθητών, και τέλος το χώρο εστίασης μαθητών που αποτελείται από κουζίνα, αποθήκη και τραπεζαρία φαγητού, συνολικής επιφάνειας 734,56 τετρ. μέτρων.

Ομοίως, ο Β΄ όροφος περιλαμβάνει έξι κύριες αίθουσες διδασκαλίας, μία αίθουσα πληροφορικής και μία φυσικής – χημείας, καθώς και μία αίθουσα του συλλόγου γονέων, συνολικής επιφάνειας 608,80 τετρ. μέτρων.

Στο υπόγειο του σχολείου, επιφανείας 784,56 τετρ. μέτρων, υφίσταται χώρος στάθμευσης εννέα συνολικά αυτοκινήτων, αποθήκες όλων των ειδών (γενική αποθήκη και αποθήκη οργάνων γυμναστικής), καθώς και όλοι οι απαιτούμενοι χώροι ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων, όπως λεβητοστάσιο, δεξαμενή. 

PB090251_Medium.JPGPB090257_Medium.JPGPB090269_Medium.JPG

 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech