Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Επιχορήγηση 150.000 ευρώ για την κατασκήνωση Αγίας Μαρίνας

Με απόφαση της Αναπληρώτριας Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώς Φωτίου, επιχορηγείται ο Δήμος Καλαμάτας με ποσόν 150.000 ευρώ, για την αντιμετώπιση των δαπανών οργάνωσης και λειτουργίας της κατασκήνωσης Αγίας Μαρίνας, στον Ταΰγετο, έτους 2016.

Επισημαίνεται πως το προσωπικό έχει εξοφληθεί, ενώ προχωρεί και η διαδικασία εξόφλησης των προμηθευτών.
Σημειώνεται πως φέτος το καλοκαίρι υπήρξε πολύ επιτυχημένη η λειτουργία της κατασκήνωσης Αγίας Μαρίνας, στη θέση Σουμπρόλακκα, σε μαγευτική ελατόφυτη περιοχή στον Ταΰγετο. Η κατασκήνωση, που είναι αρμοδιότητας του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, λειτούργησε με ευθύνη και μέριμνα του Δήμου Καλαμάτας και, σ' αυτήν, παιδιά και ηλικιωμένοι, καθώς και άτομα με αναπηρία πέρασαν μέρες ξεγνοιασιάς, χάρηκαν τη δροσιά του βουνού, ευχαριστήθηκαν την καλή παρέα, με καλό φαγητό και ιατρική μέριμνα.

ΧΑΡΗΚΑΝ ΤΟ ΒΟΥΝΟ
ΣΕ 4 ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ

9 Medium 

Οι κατασκηνωτικές περίοδοι είχαν διάρκεια δέκα ημερών εκάστη και διαρθρώθηκαν ως εξής:

• Στην 1η περίοδο, από 4 Ιουλίου έως 13 Ιουλίου, φιλοξενήθηκαν 47 αγόρια και κορίτσια ηλικίας 6 έως 12 ετών
• Στη 2η περίοδο, από 18 Ιουλίου έως 27 Ιουλίου, το πρόγραμμα της κατασκήνωσης παρακολούθησαν 80 αγόρια και κορίτσια, ηλικίας 6 έως 12 ετών, μερικά από τα οποία είχαν μετάσχει και στην 1η περίοδο, τους άρεσε πάρα πολύ και θέλησαν να την επαναλάβουν
• Στην 3η περίοδο, από 30 Ιουλίου έως 8 Αυγούστου, στην κατασκήνωση διέμειναν 70 ηλικιωμένοι, 48 γυναίκες και 22 άνδρες, μέλη των Α΄ και Β΄ ΚΑΠΗ του Δήμου Καλαμάτας, καθώς και πολίτες της Μεσσήνης. Οι κατασκηνωτές χάρηκαν το βουνό και επιδόθηκαν σε περιπάτους και ήπια άθληση, ενώ το βράδυ στήνονταν γλεντάκια με θεατρικά σκετς, τραγούδι και χορό
• Στην 4η περίοδο, από 11 Αυγούστου έως 20 Αυγούστου, παραθέρισαν στην κατασκήνωση της Αγίας Μαρίνας 36 Άτομα με Αναπηρία και 24 συνοδοί. Οι δραστηριότητες που περιέλαβε το πρόγραμμα γι' αυτήν την κατηγορία κατασκηνωτών ήσαν αθλητικές, ανάλογα με τις δυνατότητες καθενός, χειροτεχνία, μουσικές και θεατρικές εκδηλώσεις.
Επισημαίνεται, τέλος, το γεγονός ότι ο Δήμος Καλαμάτας φρόντισε για την ανακατασκευή των οικίσκων και των χώρων υγιεινής, για την πλήρη ανακατασκευή της κουζίνας, για την εγκατάσταση αλεξικέραυνων, ενώ σε διαδικασία ανακατασκευής βρίσκεται η παιδική χαρά.

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech