Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Το Δημοτικό Συμβούλιο συνεδρίασε στις 2 Μαρτίου 2017

Στην 6η/2017 συνεδρίασή του συνήλθε το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας την Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017 και έλαβε αποφάσεις επί 22 θεμάτων, από τα οποία 1 εκτός ημερησίας διατάξεως.

Τα σημαντικότερα θέματα επί των οποίων έλαβε αποφάσεις, είναι τα ακόλουθα:

1. ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΙΑΤΡΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ

Προσλήψεις ενός Ιατρού Παθολόγου ή Γενικής Ιατρικής για τις ανάγκες του Δημοτικού Ιατρείου με διάρκεια σύμβασης από 11/11/2017 έως 10/11/2018 και ενός Παιδιάτρου για τις ανάγκες των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών από 01/09/2017 έως 31/07/2018. Υπενθυμίζεται ότι ο Παιδίατρος θα προσληφθεί στο πλαίσιο του προγράμματος «Εναρμόνιση Επαγγελματικής & Οικογενειακής ζωής» Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί, ΕΣΠΑ 2014-2020 για την αντιμετώπιση των λειτουργικών αναγκών των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών Καλαμάτας.

2. ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΛΥΜΑΤΩΝ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΦΛΩΡΟ

Επιτέλους ύστερα από πολλά χρόνια το πρόβλημα της αποχέτευσης των λυμάτων στον Άγιο Φλώρο βρίσκει τη λύση του. Η κατασκευή του δικτύου ολοκληρώθηκε, τα λύματα θα συγκεντρώνονται σε δεξαμενές, στο πρώτο στάδιο και θα μεταφέρονται από τη ΔΕΥΑΚ στο Βιολογικό Καθαρισμό χωρίς κόστος για τους κατοίκους. Παράλληλα προωθείται και η διαδικασία αγοράς COMPACT ώστε να γίνεται επί τόπου η διαχείριση των λυμάτων.
Χθες το Δημοτικό Συμβούλιο αποδέχθηκε την εισήγηση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ σύμφωνα με την οποία το κόστος σύνδεσης για το κάθε ακίνητο ανέρχεται στο ποσό των 400 ευρώ, που μπορεί να πληρωθεί σε 24 δόσεις.
Επισημαίνεται, τέλος, το αυτονόητο ότι η ορθολογική διαχείριση των λυμάτων στον Άγιο Φλώρο αποτελεί την αναγκαία ενέργεια για την αξιοποίηση του νερού στην υδροδότηση.

3. ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΟ ΩΡΑΡΙΟ ΣΤΑ PARKING

To Δ.Σ. αποφάσισε στα δημοτικά parking του Νέδοντα να εφαρμοσθεί ωράριο συνεχούς λειτουργίας από τις 8 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ σε αντικατάσταση του διακεκομμένου ωραρίου που ίσχυε μέχρι σήμερα.
Επίσης αποφασίσθηκε η ελεγχόμενη στάθμευση γενικά στους δρόμους και στα δημοτικά parking να μην εφαρμόζεται από τις 2 το μεσημέρι και μετά, τις Κυριακές και τις επίσημες αργίες (Πρωτοχρονιά, των Φώτων, Υπαπαντή του Χριστού, Καθαρά Δευτέρα, 25η Μαρτίου, Μεγάλη Παρασκευή, Μεγάλο Σάββατο, Άγιο Πάσχα, Δευτέρα του Πάσχα, Πρωτομαγιά, Αγίου Πνεύματος, Δεκαπενταύγουστος, 28η Οκτωβρίου, Χριστούγεννα, επομένη Χριστουγέννων).

4. ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΑΡΙΣΤΟΜΕΝΟΥΣ

Διευθέτηση της στάθμευσης σε τμήμα της οδού Αριστομένους. Λόγω των έργων ανάπλασης, που πραγματοποιούνται στην οδό Αριστομένους και της μείωσης του πλάτους της οδού, εγκρίθηκε η απαγόρευση της στάθμευσης στην δυτική πλευρά της Αριστομένους, μεταξύ των οδών Ξενοφώντος και Δημοσθένους, καθώς και η μετατροπή από στάθμευση υπό γωνία σε στάθμευση παράλληλα με την οριογραμμή του οδοστρώματος στην ανατολική πλευρά της Αριστομένους, μεταξύ των οδών Ξενοφώντος και Μακεδονίας

5. ΣΕ ΙΔΙΩΤΗ Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ PARKING

parking

Το Δ.Σ. αποφάσισε να αναθέσει σε ιδιώτη τις υπηρεσίες διαχείρισης και λειτουργίας των δημοτικών parking λόγω έλλειψης υπαλλήλων.
Τονίζεται ότι τα δημοτικά parking δεν ιδιωτικοποιούνται και ότι ο Δήμος θα έχει την ευθύνη άσκησης εποπτείας, θα διαχειρίζεται τις εισπράξεις και θα έχει την ευθύνη για τα τέλη.
Η εκτίμηση είναι ότι και από άποψη οικονομίας και από άποψη λειτουργίας η κατάσταση θα είναι σαφώς καλύτερη.

6. ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΡΑΠΕΖΟΚΑΘΙΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΑΡΙΣΤΟΜΕΝΟΥΣ

oyzakia-trapezokauismata Medium

Για την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων από καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην οδό Αριστομένους νότια της οδού Βασ. Γεωργίου το Δ.Σ. αποφάσισε τα εξής:
Α) Ανατολικά
Α1) από την οδό Βασ. Γεωργίου μέχρι την οδό Βασ. Όλγας ο χώρος ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων και εμπορευμάτων ορίζεται σε απόσταση 1,00 μέτρου από την οικοδομική γραμμή.
Α2) από την οδό Βασ. Όλγας μέχρι την οδό Πλάτωνος ο χώρος ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων και εμπορευμάτων ορίζεται σε απόσταση 1,40 μέτρων από την οικοδομική γραμμή.
Β) Δυτικά
Δυτικά της οδού Αριστομένους και στο χώρο ανάπλασης της περιοχής «Ουζάκια», θα διατεθεί τμήμα αυτού του χώρου σε βάθος 4,50 μέτρων και στην προβολή του κάθε καταστήματος.
Γ) Επίσης, στον πεζόδρομο Πανταζοπούλου, από την οδό Αριστομένους μέχρι την οδό Αναγνωσταρά, ορίζεται ζώνη πλάτους 0,50 μέτρων από την οικοδομική γραμμή κάθε πλευράς, για ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων και εμπορευμάτων.

7. ΤΑ ΤΕΛΗ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ

limani

Το Δ.Σ. αποφάσισε τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που δραστηριοποιούνται στην παραλιακή ζώνη να πληρώνουν δημοτικά τέλη για τους μη στεγασμένους χώρους, ανάλογα με το χρόνο που τους χρησιμοποιούν για τη δραστηριότητά τους και όχι για 12 μήνες. Η βεβαίωση θα χορηγείται από τη Δημοτική Αστυνομία.
Για το 2016 η χρέωση θα είναι για χρονικό διάστημα 4 μηνών.

8. ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ

Το χρόνιο πρόβλημα της ολοκλήρωσης του γηπέδου της ιστορικής ομάδας του «ΑΠΟΛΛΩΝΑ» οδεύει προς επίλυση.
Χθες το Δ.Σ. ενέκρινε τους όρους χρησιδανείου για την παραχώρηση του χώρου του γηπέδου από την ιδιοκτήτρια Εκκλησία στο Δήμο Καλαμάτας, με την προϋπόθεση ότι ο Δήμος θα ολοκληρώσει την αθλητική εγκατάσταση εντός ευλόγου χρονικού διαστήματος.

9. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΦΟΡΕΩΝ

Αποφασίσθηκε η επιχορήγηση των συλλόγων:
1) «ΠΑΜΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΡΑΤΕ» για τη διοργάνωση του κυπέλου Νοτίου Ελλάδος ΚΑΡΑΤΕ
2) « ΓΕΩΠΟΝΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ Ν.ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ» για τη διοργάνωση επιστημονικής ημερίδας.

 

 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech