Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 403

Νομιμότητα στο θαλάσσιο μέτωπο

Η εφαρμογή της νομιμότητας προς κάθε κατεύθυνση είναι η πρώτη οδηγία την οποία έδωσε ο Δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας, πριν την έναρξη της πρώτης συνεδριάσεως του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας, σήμερα, υπό την προεδρία του Γιάννη Μανδηλάρη, δημοτικού συμβούλου και με αντιπρόεδρο το δημοτικό σύμβουλο Γιάννη Καμβυσίδη.

Ο Δήμαρχος εξέφρασε την ικανοποίηση και τη συγκίνησή του για το γεγονός ότι, ύστερα από προσπάθειες δεκαετιών και πολλών Δημάρχων, ήδη από την εποχή του αειμνήστου Κώστα Κουτουμάνου, ο Δήμος έχει πλέον τη δυνατότητα να παρεμβαίνει και να καθορίζει τις εξελίξεις όσον αφορά στο θαλάσσιο μέτωπο της πόλεως. Εξέφρασε, μάλιστα, ιδιαίτερες ευχαριστίες προς τον πρώην Υπουργό Ναυτιλίας (και νυν Υγείας) Άδωνι Γεωργιάδη, τον πρώην Γενικό Γραμματέα Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής Κώστα Μουτζούρη και το Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μανώλη Αγγελάκα, οι οποίοι συνέβαλαν αποφασιστικά στην περιέλευση του Λιμενικού Ταμείου στο Δήμο Καλαμάτας. Τούτο, μάλιστα, αποτελεί και δικαίωση των αγώνων της νυν Δημοτικής Αρχής, κατά την τελευταία επταετία.

Επίσης, ευχαρίστησε το Σεβ. Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο, για τη φυσική του παρουσία σε επισκέψεις στον τότε Υπουργό Ναυτιλίας.

Ο Δήμαρχος εξέφρασε, ακόμη, τη λύπη του διότι «ελάχιστοι επαγγελματίες στην παραθαλάσσια ζώνη πληρώνουν τα τέλη για το χρησιμοποιούμενο χώρο», τονίζοντας: «Πρέπει να είμαι απολύτως σαφής: επιβάλλεται να εφαρμοσθεί η νομιμότητα».

Επεσήμανε, ακόμη, την αναγκαιότητα συνεργασίας με τους επαγγελματίες για την αναβάθμιση του θαλασσίου μετώπου, αλλά και με το Λιμεναρχείο προς το οποίο ο Δήμος και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο θα είναι αρωγοί και συμβοηθοί.

Πρώτο θέμα που απασχόλησε το ΔΣ του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας  είναι η έγκριση της μελέτης για την κατασκευή παραθαλάσσιου πάρκου από το «Πανελλήνιο» μέχρι του «Κοιλάκου». Υπενθυμίζεται ότι η μελέτη αυτή είχε απορριφθεί κατ' επανάληψη από τη διοίκηση του Λιμενικού Ταμείου Νομού Μεσσηνίας. Στη σημερινή του πρώτη συνεδρίαση, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Καλαμάτας την ενέκρινε. Το έργο αυτό προτείνεται από το Δήμο Καλαμάτας στο Υπουργείο Εσωτερικών για χρηματοδότηση από ευρωπαϊκούς πόρους.  

Επίσης, μέσα στο Σεπτέμβριο θα γίνει συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο και στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο σχετικά με τη δημιουργία υδατοδρομίου και τη σύνδεση της Καλαμάτας μέσω υδροπλάνων με άλλες παραθαλάσσιες πόλεις, θέμα που αναμένεται να προωθηθεί άμεσα. Ακόμη, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο θα εμπλακεί ενεργά στην αξιοποίηση όσων προνοεί το Ειδικό Χωροταξικό Σχέδιο Τουρισμού για την ανάπτυξη της κρουαζιέρας, επιφυλάσσοντας για την Καλαμάτα το ρόλο του λιμανιού για την υποδοχή τουρισμού κρουαζιέρας (port of call).

 

limeniko-tameio-1.JPGlimeniko-tameio-2.JPGlimeniko-tameio-3.JPGlimeniko-tameio-4.JPG

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech