Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 403

Πρόταση για Μουσείο Ηλεκτρικής Ενέργειας στην Καλαμάτα

Πρόταση για τη δημιουργία Μουσείου Ηλεκτρικής Ενέργειας στην Καλαμάτα, κατέθεσε ο Δήμαρχος προς τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ Αρθούρο Ζερβό, τον οποίο επισκέφθηκε χθες στην Αθήνα. Ως έδρα του Μουσείου αυτού, που θα είναι μοναδικό στην Ελλάδα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί το κτήριο που παλιότερα στέγαζε τις διοικητικές υπηρεσίες της ΔΕΗ στην Καλαμάτα και σήμερα είναι ερειπωμένο. Το κτήριο αυτό βρίσκεται δίπλα στην κεντρική σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας και η μετατροπή του σε Μουσείο θα αναβαθμίσει την περιοχή.

Ο κ. Ζερβός ζήτησε φάκελο με στοιχεία προκειμένου να εισαγάγει το θέμα στο ΔΣ της ΔΕΗ. Το αίτημα του Δήμου είναι να χρηματοδοτήσει η ΔΕΗ την κατασκευή του Μουσείου αυτού.

Υπενθυμίζεται ότι στις 29 Νοεμβρίου, με πρωτοβουλία του Μανιατάκειου Ιδρύματος, πρόκειται να διεξαχθεί στην Καλαμάτα, υπό την αιγίδα του Δήμου, διεθνές συνέδριο με θέμα: «Παρελθόν, παρόν και μέλλον των εταιρειών ηλεκτρισμού στην Ελλάδα». Οι εργασίες του συνεδρίου θα διεξαχθούν στην κεντρική σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Καλαμάτας, χώρο με ιδιαίτερο συμβολισμό διότι εκεί λειτούργησε από το 1898 εργοστάσιο ηλεκτροπαραγωγής.   `

Ώρα έναρξης του συνεδρίου έχει ορισθεί η 17.30 και λήξης η 19.00. Στη συνέχεια και περί ώρα 19.30 θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του Ιστορικού Φωτογραφικού Αρχείου του Ηλεκτρισμού στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας.

Στο συνέδριο έχουν αποδεχθεί να μετάσχουν ως βασικοί ομιλητές ο Ασημάκης Παπαγεωργίου, Υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, ο Αρθούρος Ζερβός, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ, ο Γεώργιος Παπαρσένος, Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΣΦΑ (Διαχειριστής Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου), ο Αναστάσιος Καλλιτσάντσης, Πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Ανεξαρτήτων Εταιρειών Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΕΣΑΗ) και ο Γεώργιος Κόλλιας, Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. (Διαχειριστής του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας).

palaio-grafeio-dioikisis-dei.JPGpalaio-grafeio-dioikisis-dei_1.JPG

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech