Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Βασιλόπιτα του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου με το βλέμμα στην ανάπτυξη της παραθαλάσσιας ζώνης

Στην ταράτσα του κτηρίου του, που διαθέτει υπέροχη θέα, έκοψε χθες Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2016 τη βασιλόπιτά του το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Καλαμάτας, μετά την τελετή καταδύσεως του Τιμίου Σταυρού και Αγιασμού των υδάτων.

Τη βασιλόπιτα ευλόγησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, ο οποίος ανέφερε πως η μετατροπή των Λιμενικών Ταμείων σε Δημοτικούς Οργανισμούς αποβαίνει επ' ωφελεία της πόλεως, καθώς καλυτερεύει η κατάσταση της παραθαλάσσιας ζώνης.

2-pita-limenikou-tameiou

Σε σύντομο χαιρετισμό του, ο Δήμαρχος συνεχάρη τον Πρόεδρο και το ΔΣ του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας για τις προσπάθειές τους, που μέσα στο 2016 θα δώσουν συγκεκριμένους καρπούς. Επίσης, ευχαρίστησε το Μητροπολίτη διότι, στο πλαίσιο του μεγάλου ενδιαφέροντός του για την πόλη, επισκέφθηκε μαζί με το Δήμαρχο τον τότε Υφυπουργό Ανάπτυξης με αρμοδιότητα την Εμπορική Ναυτιλία, Άδωνι Γεωργιάδη, και του έθεσαν ένα αίτημα 40 ετών, που ικανοποιήθηκε σε ελάχιστο χρόνο, οδηγώντας στη μετατροπή του Λιμενικού Ταμείου σε Δημοτικό.

5-pita-limenikou-tameiou

Ο Π. Νίκας τόνισε πως η παραθαλάσσια ζώνη είναι το συγκριτικό πλεονέκτημα της Καλαμάτας, ευχαριστώντας τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη και τον Υφυπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Αλέξανδρο Χαρίτση, διότι είναι σύμφωνοι για ένα μεγάλο έργο ανάπλασης της παραθαλάσσιας ζώνης από τη μαρίνα έως το «Φιλοξένια», σχεδόν.

ΦΩΤΙΣΜΟΣ ΣΤΟ «ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΟ»

Ανέφερε, ακόμη, ότι σε λίγες εβδομάδες θα φωτισθεί η εσωτερική πλευρά του κυματοθραύστη («χιλιόμετρο») «ώστε από την άνοιξη και μετά να κάνουμε τη βόλτα μας», όπως σημείωσε χαρακτηριστικά.

ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΚΑΙ ΜΑΡΙΝΑΣ

Επίσης, στο σχεδιασμό του Δήμου έχει περιληφθεί και η δημιουργία πλατείας, στο χώρο νότια του κτηρίου του ΟΤΕ, που θα διευκολύνει την άμεση και αμφίδρομη επικοινωνία λιμανιού και μαρίνας.

ΥΔΑΤΟΔΡΟΜΙΟ

Στην αναβάθμιση του λιμένα Καλαμάτας θα συντελέσει, επίσης, η λειτουργία υδατοδρομίου, για την οποία έχει προχωρήσει η διαδικασία αδειοδότησης, εφόσον βεβαίως υπάρξει και η κατάλληλη κυβερνητική πολιτική. Το υδατοδρόμιο θα είναι ένα αεροδρόμιο για σύνδεση με την Κρήτη και με νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου.

ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΚΡΗΤΗ

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε, ακόμη, στην προοπτική θαλάσσιας καθημερινής σύνδεσης με την Κρήτη, καθώς συμφέρει να χρησιμοποιούν το λιμάνι της Καλαμάτας τα 200 φορτηγά που καθημερινά κάνουν διεθνείς μεταφορές από και προς τη μεγαλόνησο. Τόνισε, δε, ότι «το λιμάνι είναι το μέλλον μας».
Ο Π. Νίκας έδωσε, επίσης, ευχές για τη μεγάλη γιορτή, τονίζοντας πως θα ξεπεράσουμε την κρίση αρκεί να υπάρχει ενότητα και αυτή να στηρίζεται στις αξίες, τις παραδόσεις και τα ιδανικά του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας.

8-pita-limenikou-tameiou

Σημειώνεται πως το φλουρί της βασιλόπιτας βρήκε ο μαθητής Στάθης Κανελλόπουλος, που έλαβε ως δώρο ένα σετ ψαρέματος.

1-pita-limenikou-tameiou.JPG2-pita-limenikou-tameiou.JPG3-pita-limenikou-tameiou.JPG4-pita-limenikou-tameiou.JPG5-pita-limenikou-tameiou.JPG6-pita-limenikou-tameiou.JPG7-pita-limenikou-tameiou.JPG8-pita-limenikou-tameiou.JPG

 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech