Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Σύσκεψη για μεγάλα έργα με το Γενικό Γραμματέα Υποδομών στο Δημαρχείο

Σύσκεψη για σημαντικά έργα του Δήμου Καλαμάτας, όπως ο περιμετρικός της πόλης αξίας 200 εκατ. ευρώ, που αποτελεί την απόληξη του αυτοκινητοδρόμου, αλλά και έργα αντιπλημμύρισης και παραδρόμων, πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο το βράδυ της Δευτέρας 7 Μαρτίου 2016. Σε αυτήν μετείχαν ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιώργος Δέδες, ο Δήμαρχος και αιρετοί του Δήμου, καθώς και υπηρεσιακά στελέχη του Υπουργείου - μεταξύ των οποίων ο Διευθυντής αρμόδιος για τον αυτοκινητόδρομο Γιάννης Καρνέσης και ο Γενικός Διευθυντής Συγκοινωνιακών Υποδομών Διονύσης Μακρής - και του Δήμου, παρουσία και των Βουλευτών Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώτας Κοζομπόλη – Αμανατίδη και Πέτρου Κωνσταντινέα.

Ο Δήμαρχος εξέφρασε τη χαρά του για την επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα, τονίζοντας ότι «αυτό συνδέεται με το γεγονός ότι η φροντίδα του είναι μεγάλη για την πόλη και για το Δήμο, καθώς και για τα έργα τα οποία μας αφορούν είτε άμεσα είτε έμμεσα.

Υπενθυμίζω ότι πολύ σοβαρά ζητήματα όπως είναι η διαχείριση των ομβρίων, τα οποία διεκδικούσαμε για πάρα πολλά χρόνια, στο πρόσωπο του κ. Δέδε και του κ. Σπίρτζη, δηλαδή της ηγεσίας του Υπουργείου Υποδομών, βρήκαν τη λύση τους και τα έχουμε βάλει πλέον ως έργα σε πορεία υλοποίησης. Θεωρούμε, επίσης, πολύ θετική ενέργεια το γεγονός ότι πάση δυνάμει βαίνουμε προς ολοκλήρωση του περιφερειακού δακτυλίου, με κινήσεις θετικές που έγιναν σε τεχνικό και πολιτικό επίπεδο. Ξέρετε πάρα πολύ καλά ότι ο περιφερειακός δρόμος, αυτό το μεγάλο έργο, προϋπολογισμού 200 εκατ. ευρώ, με την ολοκλήρωσή του αλλάζει τα δεδομένα για την πόλη, δεδομένα κυκλοφοριακά, επίσης δεδομένα τα οποία έχουν σχέση με τις αξίες της γης.

Εμείς προετοιμαζόμαστε ως Δήμος να υποδεχτούμε αυτό το μεγάλο έργο γιατί πρέπει πάρα πολύ γρήγορα να ενημερωθεί ο κόσμος, να κατευθυνθεί, πρέπει να αλλάξουμε το σύνολο σχεδόν της κάθετης σήμανσης, ώστε να κατευθύνουμε τον κόσμο προς τον περιφερειακό δακτύλιο».

Ο ΠΕΡΙΜΕΤΡΙΚΟΣ ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ

Ο κ. Δέδες εξέφρασε προς το Δήμαρχο ευχαριστίες όχι μόνο για το θερμό καλωσόρισμα, αλλά και για μία συστηματική και γόνιμη συνεργασία που έχουν αναπτύξει από τις πρώτες μέρες που ανέλαβε τη θέση του Γενικού Γραμματέα στο Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Μετά από περιοδεία, την οποία πραγματοποίησε ο κ. Δέδες από το πρωί της ίδιας μέρας στην Πελοπόννησο, επισκεπτόμενος τα μεγάλα έργα των αυτοκινητοδρόμων Κορίνθου - Πατρών και Κορίνθου - Τρίπολης - Καλαμάτας με τον κλάδο Λεύκτρου – Σπάρτης, γνωστοποίησε ότι:

  • το Μάρτιο του 2017 ο αυτοκινητόδρομος Κορίνθου - Πατρών θα παραδοθεί ολοκληρωμένος σε λειτουργία, με αναλογικό σύστημα διοδίων
  • ο αυτοκινητόδρομος του Μορέα θα παραδοθεί σε χρήση πριν τις συμβατικές προθεσμίες υλοποίησής του, ως ακολούθως
  • το κομμάτι Λεύκτρο-Σπάρτη, πλήρως αποπερατωμένο, θα παραδοθεί σε λειτουργία πριν το Πάσχα, στο τέλος Απριλίου
  •  ο κόμβος και ο δρόμος που οδηγεί στη Μεγαλόπολη θα είναι έτοιμος πλήρως τον Ιούνιο του 2016
  • το Σεπτέμβριο του 2016 θα είναι έτοιμη και η περιμετρική της Καλαμάτας, μαζί με τις συμπληρωματικές εργασίες που έχουν προβλεφθεί για τη λειτουργία του κόμβου Καρέλια, αλλά και με την επέκταση του κόμβου των Λαιΐκων με το δρόμο που οδηγεί και τον συνδέει με τον περιφερειακό της Καλαμάτας.

ΠΡΟΣ ΕΠΙΛΥΣΗ ΖΗΤΗΜΑΤΩΝ

ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΘΕΣΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

Ο κ. Δέδες συμπλήρωσε πως ο Δήμαρχος έχει ταυτόχρονα υποβάλει προς το Υπουργείο και προς τη Γενική Γραμματεία μία σειρά σημείων για βελτίωση των υπαρχουσών μελετών του αυτοκινητοδρόμου. Αυτό αποτέλεσε αντικείμενο της σύσκεψης των υπηρεσιακών στελεχών με ενδιαφερόμενους πολίτες, σε συνέχεια της επίσκεψης του Γενικού Γραμματέα.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ – ΡΙΖΟΜΥΛΟΣ – ΠΥΛΟΣ - ΜΕΘΩΝΗ

Ο Γενικός Γραμματέας ανέφερε επίσης ότι θα παραδοθούν στο τέλος της χρονιάς δύο κρίσιμες μελέτες για τον Νομό και την περιοχή: μια για τον άξονα Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη και μία για το Καλό Νερό – Τσακώνα. Ανέφερε πως ο πρώτος είναι «ένας κρίσιμος δρόμος υψηλής προστιθέμενης αξίας για το Δήμο της Καλαμάτας», για τη Μεσσηνία και για τη νότια Πελοπόννησο ευρύτερα. Ο δεύτερος ολοκληρώνει το διευρωπαϊκό δίκτυο στην Πελοπόννησο.

Οι μελέτες αυτές θα αποτελέσουν δωρεά του παραχωρησιούχου προς το ελληνικό δημόσιο και θα πρέπει να τύχουν αξιοποίησης.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με το δρόμο Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη, ο κ. Δέδες είπε πως θα εξεταστεί εάν ακολουθηθεί νέα χάραξη ή εάν θα πραγματοποιηθεί βελτίωση του υπάρχοντος δρόμου με πιθανόν μικρά νέα τμήματα σε κάποια σημεία του. Η αξιολόγηση θα γίνει σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του Υπουργείου, ενώ θα εξετασθούν το κόστος αλλά και οι δυνατότητες χρηματοδότησης.

DSCN0015_Medium.JPGDSCN0018_Medium.JPGDSCN0020_Medium.JPGDSCN0021_Medium.JPGDSCN0023_Medium.JPG

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech