Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Χρηματοδότηση για δεύτερο μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο

Έφθασε στο Δήμο Καλαμάτας απόφαση, που υπέγραψε ο Υπουργός Υποδομών & Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης (ΑΔΑ: ΨΠΑΧ465ΧΘΞ-3ΙΠ), με την οποία πραγματοποιήθηκε δέσμευση πίστωσης ποσού 2.500.000 €, συμπεριλαμβανομένης της δαπάνης του Φ.Π.Α., σε βάρος του προϋπολογισμού του ενάριθμου έργου 2014ΣΕ57200002 της ΣΑΕ 572 του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων: «Έργα αντιπλημμυρικής προστασίας αρμοδιότητας ΥΠ.Υ.ΜΕ.ΔΙ., (Μελέτες – Τεχνικοί Σύμβουλοι – Απαλλοτριώσεις)», (Ειδική Διάταξη υπ'αρ.1IB), για τη χρηματοδότηση του έργου: «Κατασκευή δικτύων αποχέτευσης ομβρίων οδού Αθηνών-Νέας Εισόδου στο τμήμα Θουρία έως Νέδοντα Ποταμό - Β΄ φάση» που θα δημοπρατηθεί, αναρτηθεί, υλοποιηθεί και παραληφθεί, από τον Δήμο Καλαμάτας. Με την ίδια απόφαση, πραγματοποιήθηκε και η μεταβίβαση της ανωτέρω πίστωσης στο Δήμο Καλαμάτας.

Επομένως, η χρηματοδότηση βρίσκεται στη διάθεση του Δήμου Καλαμάτας, που έχοντας ετοιμάσει σχετικές μελέτες, θα προχωρήσει άμεσα στη δημοπράτηση του δεύτερου μεγάλου αντιπλημμυρικού έργου, από το Νοσοκομείο μέχρι τη διασταύρωση προς Μεσσήνη στο Ασπρόχωμα. Η παρέμβαση αυτή συμπληρώνει εκείνην από τη Θουρία μέχρι το Νοσοκομείο, που βρίσκεται σε διαδικασία πραγματοποίησης από τον εγκατεστημένο εργολάβο.
Θα ακολουθήσει το τρίτο μεγάλο έργο, για την αντιπλημμυρική θωράκιση της βόρειας περιοχής της Καλαμάτας, από την Παναγίτσα μέχρι τον ποταμό Νέδοντα.

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech