Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Τέσσερις Φιλαρμονικές στις εκδηλώσεις της Εθνικής Παλιγγενεσίας

Τέσσερις Φιλαρμονικές έδωσαν τον τόνο στις εορταστικές εκδηλώσεις για την Απελευθέρωση της Καλαμάτας από τον τουρκικό ζυγό στις 23 Μαρτίου 1821 και για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου. Πέραν της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλαμάτας, που κάλυψε μουσικά την παρέλαση μετά την Αναπαράσταση, καθώς και την παρέλαση της 25ης Μαρτίου, στις δύο παρελάσεις μετέσχε και η Μπαντίνα της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλαμάτας, κάτι που έγινε εφικτό μετά την τροποποίηση του Κανονισμού της Δημοτικής Φιλαρμονικής. Επίσης, σ' αυτές έλαβε μέρος και η Φιλαρμονική του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας. Σημειώνεται ότι οι στολές των δύο νεοπαγών Φιλαρμονικών κατασκευάσθηκαν με έξοδα του Δήμου Καλαμάτας, ο οποίος έχει επίσης πληρώσει τα όργανα της Φιλαρμονικής του Μουσικού Σχολείου.

Επισημαίνεται, ακόμη, ότι την Εθνική Εορτή της 25ης Μαρτίου λάμπρυνε με τις επιδόσεις της η Δημοτική Φιλαρμονική Αρφαρών, που παιάνισε στις εκδηλώσεις του Δήμου Καλαμάτας στην έδρα της Δημοτικής Ενότητας Αρφαρών.
Αυτή η ουσιαστική πολιτιστική παρέμβαση απέσπασε τα συγχαρητήρια του κοινού και η απόδοση των νεοφυών Φιλαρμονικών προοιωνίζεται λαμπρό μέλλον για τα σχήματα αυτά, παράλληλα με τη σημαντική παρουσία της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλαμάτας.

 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech