Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Δημοπρατείται η επέκταση Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου στον Άρι

Μετά από αίτημα του Δήμου Καλαμάτας, η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Πελοπόννησος 2014 – 2020» του ΕΣΠΑ ενέκρινε τη διακήρυξη για τη δημοπράτηση του έργου «Επέκταση Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου στην Τοπική Κοινότητα Άριος».

Πρόκειται για πράξη προϋπολογισμού 950.000 € και η εν λόγω παρέμβαση αφορά στην κατασκευή προσθήκης κατ' επέκταση και καθ' ύψος διώροφης οικοδομής με υπόγειο, προς χρήση τόσο του Δημοτικού Σχολείου, όσο και του Νηπιαγωγείου Άριος. Η μελέτη του έργου έγινε με εργώδεις προσπάθειες της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Καλαμάτας και σε συνεχή συνεργασία με την αρμόδια Τεχνική Διεύθυνση του Υπουργείου Παιδείας, γιατί - εκτός των άλλων - η υπάρχουσα κατασκευή (κολώνες κ.λπ.) της Νομαρχίας ήταν χωρίς πολεοδομική άδεια και χωρίς πρόβλεψη επικοινωνίας με το παλιό κτήριο.
Στο κτήριο προσθήκης, το υπόγειο, επιφάνειας 265,68 τετραγωνικών μέτρων, θα χρησιμοποιείται ταυτόχρονα από το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο ως χώρος βοηθητικών χρήσεων (αποθήκες, αρχείο, λεβητοστάσιο).
Το ισόγειο θα έχει εμβαδόν 350,41 τετραγωνικά μέτρα και από αυτό θα χρησιμοποιείται επιφάνεια 331,92 τετρ. μέτρων από το Νηπιαγωγείο και 18,49 τετρ. μέτρων από το Δημοτικό Σχολείο για τη δυνατότητα κάθετης κίνησης (διάδρομος και ανελκυστήρας).
Ο Α΄ όροφος, συνολικής επιφάνειας 207,70 τετραγωνικών μέτρων, θα χρησιμοποιείται μόνο από το Δημοτικό Σχολείο και η πρόσβαση σε αυτόν θα πραγματοποιείται από ευρύχωρη εξωτερική σκάλα, από οπλισμένο σκυρόδεμα, εκτός του ανελκυστήρα.
Το Δημοτικό Σχολείο Άριος αποτελεί σχολική μονάδα που χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, καθώς σε αυτό φοιτούν πολλά παιδιά Ρομά. Η παρέμβαση αυτή θα ικανοποιήσει τις εκπαιδευτικές ανάγκες του συγκεκριμένου σχολείου.

dimotiko-sxoleio-arios_5.JPG

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech