Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 403

Εγκύκλιος για υγειονομικούς ελέγχους

Ενόψει της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, το Υπουργείο Υγείας στο πλαίσιο της άσκησης των αρμοδιοτήτων του για την προστασία της Δημόσιας Υγείας, αλλά και της

γενικότερης εποπτείας για την παρακολούθηση εφαρμογής των Υγειονομικών Διατάξεων, κρίνει σκόπιμο και απαραίτητο να επισημάνει την αναγκαιότητα εντατικοποίησης των υγειονομικών ελέγχων σε όλες τις επιχειρήσεις τροφίμων και ποτών.

Τα παραπάνω αναφέρονται σε εγκύκλιο (ΑΔΑ:ΒΛ0ΧΘ-ΡΛΝ) που εξέδωσε η Υφυπουργός Υγείας Ζέττα Μ. Μακρή με αποδέκτες τις αρμόδιες ανά την Ελλάδα υπηρεσίες.

Σημειώνεται ότι στην εγκύκλιο τονίζονται τα ακόλουθα:

«Επιπρόσθετα σας επισημαίνουμε την αναγκαιότητα εφαρμογής της ισχύουσας αντικαπνιστικής νομοθεσίας από τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα.

Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δίδεται εάν υπάρχουν ειδικές πινακίδες αναρτημένες με το σήμα απαγόρευσης του καπνίσματος στους

ανάλογους χώρους, εάν υπάρχουν τασάκια κ.λπ. στα τραπέζια πελατών, εάν υπάρχει το απαιτούμενο βιβλίο αναφοράς και καταγραφής ελέγχων σε εφαρμογή της αντικαπνιστικής νομοθεσίας.

Τέλος, θεωρείται δεδομένη η επιβολή κυρώσεων ( διοικητικών και ποινικών), στις περιπτώσεις που διαπιστώνονται παραβάσεις, από τις οποίες είναι δυνατό να προκληθεί κίνδυνος για τη Δημόσια Υγεία».

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech