Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Αποκατάσταση κακοτεχνιών στην αποχέτευση από Βέργα μέχρι Κιτριές

Η ΔΕΥΑΚ θα προχωρήσει στην αποκατάσταση κακοτεχνιών του έργου «Κατασκευή δικτύου ύδρευσης και αποχέτευσης ακαθάρτων – β΄ φάση», στην περιοχή από τη Βέργα μέχρι τις Κιτριές. Η σύμβαση με τον εργολάβο είναι ύψους 169.750 ευρώ προ ΦΠΑ και μέσω των παρεμβάσεων που προβλέπονται, επιδιώκεται και να επιλυθεί το πρόβλημα δυσοσμίας που παρουσιάζεται. 
Μεταξύ άλλων, θα διενεργηθεί ανακατασκευή τμήματος 60 μέτρων του αγωγού αποχέτευσης, μπροστά στο αντλιοστάσιο που βρίσκεται στο πάρκο του Αλμυρού. Προβλέπεται, επίσης, να τοποθετηθούν συσκευές απόσμησης σε όλα τα αντλιοστάσια, ενώ θα εγκατασταθεί και σύστημα αυτόματου καθαρισμού των αντλιοστασίων. Θα υπάρξουν και άλλες παρεμβάσεις.
Επισημαίνεται πως καίριας σημασίας για την αποφυγή της δυσοσμίας είναι η σύνδεση των ακινήτων στη Βέργα και τη Μικρή Μαντίνεια με το δίκτυο αποχέτευσης. Το Δημοτικό Συμβούλιο, στη συνεδρίασή του της 30ής Δεκεμβρίου 2014, ενέκρινε απόφαση του ΔΣ της ΔΕΥΑΚ (143/2014), σύμφωνα με την οποία η προκαταβολή για τη σύνδεση ακινήτου με το δίκτυο αποχέτευσης παραμένει 10%. Η εξόφληση του υπολοίπου 90%, από 12 δόσεις, αποφασίσθηκε να γίνεται σε έως 24 μηνιαίες ισόποσες άτοκες δόσεις και κάθε δόση δεν θα είναι μικρότερη των 50 €. Σε περίπτωση εφάπαξ καταβολής του υπολοίπου 90%, η έκπτωση από 10% γίνεται 20%. Η επιβάρυνση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές από 1% ανά μήνα γίνεται 0,50%.
Ο Δήμαρχος έδωσε εντολή άμεσης εφαρμογής του νόμου, που προβλέπει διακοπή υδροδότησης κ.λπ.
Σημειώνεται ότι αυτή η η μη σύνδεση με τους αγωγούς λυμάτων επιβαρύνει τη θάλασσα στην περιοχή με μικροβιακό φορτίο.
 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech